Rejser til Dresden - Tysklands Firenze

Midt imellem Berlin og Prag ligger Dresden – en saksisk storbyperle, der med sin betagende arkitektur og historie og sit sprudlende leben indenfor kunst og kultur, helt sikkert er et besøg værd. Fra 2004-2009 var byen sågar at finde på UNESCO’S verdenskulturarvsliste, men grundet en nyanlagt bro, blev den prestigefyldte placering ophævet. Dette ændrer dog ikke på, at de mange storslåede historiske bygningsværker og Elbens rolige flodløb gennem byen, gør Dresden til en af Tysklands vel nok smukkeste byer. At byen har formået at rejse sig fra ruin til pragtby, gør bare Dresden endnu mere interessant. Kom med på en oplevelsesrig tur i det hjertevarme sydtyskland med 5 spændende dage i krydsfeltet mellem tradition, fortid, fornyelse og fremtid.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Vi bor i centrum af Altstadt
 • Alle udflugter er inkluderet
 • Champagnesmagning
 • Panoramatur til Saksisk Schweiz

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 - Ankomst til Dresden 
 • Dag 2 - Stor byrundtur i Dresden
 • Dag 3 - Udflugt Saksisk Schweiz og sejltur på Elben
 • Dag 4 - Meissen, Jagtslottet Moritz- burg og Schloss Wackerbarth
 • Dag 5 - Hjemrejse
Pris fra:
3.995,-
Dage:5
Inkluderet i rejsen:
Busrejse i 4-stjernet luksusbus, ophold i delt dobbeltværelse, 4 x morgenmad, 4 x aftensmad, transport og udflugter ifølge program, sejltur på Elben, Champagneslottet Wackerbarth inkl. prøvesmagning, dansk rejseleder, skatter, afgifter og bidrag til Rejsegarantifonden.


Tillæg pr. person: enkeltværelse kr. 800, årsafbestillingsforsikring kr. 272, fast plads i bussen kr. 95, entréer.
Bestil rejse

Program

Dag 1 - Ankomst til Dresden (A)
Vi kører fra Danmark om morgenen og ankommer til Dresden sidst på eftermiddagen, og allerede her er der mulighed for at se lidt af byen, da vi bor helt inde i centrum.

Dag 2 - Stor byrundtur i Dresden (M, A)
Efter morgenmaden skal vi på den store byrundtur, vi skal opleve byens store barokke seværdigheder, såsom den fantastiske Frauenkirche, panoramaterrassen ”Europas Balkon”, Kurfürstens slot, den katolske domkirke, fest- og paradepladsen Zwinger, Semperoperaen og meget mere. Dresden blev udsat for et omfattende allieret luftbombeangreb under 2. verdenskrig. Resultatet var en katastrofal ødelæggelse af især den indre by med bygningsværker som Frauenkirche og kunstgalleriet Zwinger og med et stort antal civile ofre – man skønner ca. 25.000 dræbte. Vi ser, hvor smukt det gamle bycentrum er blevet genopbygget – ikke mindst Frauenkirche, som oprindeligt blev opført i årene 1726-43 efter udkast af arkitekten Georg Bähr. Der bliver også lidt tid på egen hånd sidst på eftermiddagen, og rejselederen står naturligvis klar med tips og gode ideer. 
Vi mødes om aftenen igen til spisning ved hotellet.

Dag 3 - Udflugt Saksisk Schweiz og sejltur på Elben (M, A)
Dagen byder på en halvdagsudflugt til de flotte Bastai-klipper som ligger i området som kaldes Saksisk Schweiz (H. C. Andersen, Richard Wagner, Carl Maria von Weber og andre romantiske kunstneres inspirationssted). Det er enestående klippeformationer, som ligger langs Elbens snoede løb, og der er enormt mange udsigtspunkter, vandrestier, trapper og broer. Fra Panorama-restauranten er der udsigt over Elben, og i det fjerne troner fæstningen Königstein på en bjergtop. 
Vi kører tilbage til Dresden og skal om eftermiddagen på sejltur på Elben. At nyde Dresdens kendte skyline fra floden er en ekstraordinær oplevelse. Båden afgår fra byens historiske centrum op ad floden til Loschwitz, en bydel med elegante villaer, videre forbi flere romantiske slotte, flotte vinmarker og mange af byens populære broer. 
Vi er tilbage på hotellet igen sidst på eftermiddagen, og mødes til aftensmad ved hotellet.   

Dag 4 - Meissen, Jagtslottet Moritz- burg og Schloss Wackerbarth (M, A)
I dag skal vi lidt nordpå, hvor første stop bliver i porcelænsbyen Meissen. Vi besøger Porzelanmanufaktur Meissen, som laver det verdenskendte Meissen-porcelæn. Her skal vi se kunsthåndværkerne fremstille deres pragtværker og besøge det tilhørende museum. Vi kører derefter til det berømte jagtslot Moritzburg, som huser Europas største samling af jagttrofæer. Dagen afsluttes med besøg på ”champagneslottet” Wackerbarth med præsentation af sektfremstilling og naturligvis rigelig prøvesmagning. Indkøbsmuligheder i slottets vinshop. 
Om aftenen er der fælles middag på hotellet.

Dag 5 - Hjemrejse (M)
Efter morgenmad tager vi afsked med hotellet, og sætter atter kursen nordpå. Efter et stop ved grænsen, er vi hjemme midt på aftenen ved vores opsamlingssteder.

Indkvartering

Ibis Hotel Dresden 3***

Under hele opholdet bor vi i hjertet af Dresden på Ibis Hotel, beliggende knap 10 minutters gang fra den gamle bydel. Alle værelser har naturligvis bad/toilet, telefon, tv, aircondition og hårtørrer. Der forefindes endvidere elevator, døgnåben reception samt en restaurant lige ved siden af hotellet.

Se mere på www.ibis-dresden.de

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad og 4 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Sejltur på Elben
 • Champagneslottet Wackerbarth inkl. prøvesmagning
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 800
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 272
 • Fast plads i bussen kr. 95

Øvrige informationer:

 • Valuta = Euro
 • Opsamlingsrute B

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedDestinationPris
8/6BusDresden - Tysklands Firenze3.995,-BestilMere information
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
3/9BusDresden - Tysklands Firenze3.995,-BestilMere information