Skip to main content

Skagen - Toppen af Danmark

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Hold ferie i Danmarks nordligste by Skagen, som til enhver tid er et besøg værd hele året rundt. Byen, der emmer af kunst og historie er mest kendt for at være hjem for Skagensmalerne. Besøg Danmarks nordligste punkt og en af vores største naturattraktioner, Grenen og kom med en tur med Sandormen. På dag 3 kan du vælge at tilbringe ekstra god tid i smukke Skagen eller tage med til Læsø hvor vi bl.a. oplever husene med de unikke tage af tang, øens saltsyderi og virkelig bliver oplyst om øens historie og livet herpå i selskab med en lokal guide.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Charmerende og centralt hotel i Skagen
• Tur med Sandormen
• 3 x 2-retters middag
• Aften byvandring med rejselederen  

Programmet dag for dag:
Dag 1 - Råbjerg Mile og ankomst til Skagen
Efter opsamling og inden ankomst til Skagen gør vi hold ved Råbjerg Mile. Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit og et naturskønt område, hvorfra vi kan se både Vesterhavet og Kattegat. Vi vil nyde vores medbragte sandwich i disse skønne omgivelser. Vi ankommer herefter til det herlige Foldens Hotel i hjertet af Skagen. Efter en dejlig 2-retters middag på hotellet er der 1 times frivillig byvandring med rejselederen hvor vi kigger nærmere på gågaden og havnen.

Dag 2 - Grenen, tur med Sandormen og Gl. Skagen
Grenen er en af Danmarks største naturattraktioner, og den skal vi selvfølgelig opleve. Et besøg på Grenens spids med Sandormen er en spændende og inspirerende tur, hvor du kan få information om kystlinjens forandring og naturens mangfoldigheder. På vej mod toppen af Danmark ser vi Skagen Fyr, også kendt som det grå fyr. Fyret er placeret præcis midt mellem Kattegat og Vesterhavet og er Danmarks næsthøjeste fyr.
Grenen er scenen, hvor en fantastisk naturoplevelse udspilles ved en kombination imellem sandet, vandet og det imponerende lys. Er man heldig, kan man ud over hundredvis af måger samt opleve de store flyvere – havørn, kongeørn og fiskeørn. Besøget fuldendes med en tur i Sandormen til Grenens spids, hvor der også er mulighed for at stå med den ene fod i Skagerrak og den anden i Kattegat.

Om eftermiddagen tager vi bussen til Gammel Skagen. Har du ikke set denne bydel endnu, så kan du godt glæde dig. Gammel Skagen er indbegrebet af den romantik og skønhed, man også forbinder med det nordjyske, og ikke mindst det lys, der trak skagensmalerne til. Om aftenen er der 2-retters middag på hotellet.

Dag 3 - Tid på egen hånd i Skagen eller tur til Læsø (tilkøb)
I dag kan du vælge om du vil med på tur til Læsø (tilkøb: 395 kr.) eller om du vil gå på opdagelse i Skagen på egen hånd. 

Turen til Læsø byder efter færgeoverfarten fra Frederikshavnpå en spændende ø-rundtur, hvor vi får fortalt om øens unikke natur, historie og kultur. Vi får også et indblik i nogle af de lokale erhverv, der kendetegner Læsø, nemlig saltsydning og jomfruhummerfiskeri. I 5 timer er vi i selskab med en lokal guide. Vi skal på Tanghus Ruten og undervejs rundt på øen ser vi Vestrø Kirke, Museumsgården med det imponerende tangtag, Læsø Kur, der er en ombygget kirke, som i dag fungerer som kurbad samt Læsøs hovedstad Byrum. I løbet af dagen skal vi nyde en dejlig sandwich fra den lokale Læsø Slagter. Vi slutter naturligvis den sidste aften i Skagen af med en 2-retters middag på hotellet.

Bliver du hjemme i Skagen kan du herunder læse om de mange oplevelser området byder på.

Dag 4 – Den tilsandede kirke og hjemrejse
Efter morgenmad på hotellet pakker vi bussen og kører mod klitterne vest for Skagen by, hvor tårnet af den gamle sognekirke, den middelalderlige Sct. Laurentius kirke, i dag kendt som ’Den tilsandede kirke’ står. I fire hundrede år samlede den menigheden, indtil sandflugten lagde sig hen over kirkevej og kirkegård og forfaldet satte ind, så man i 1795 så sig nødsaget til at ophøre med at holde gudstjeneste, og kirken blev lukket. Kirken menes opført i sidste halvdel af 1300-tallet og var på den tid den største i Vendsyssel. Vi fortsætter herefter til vores udgangspunkter.

Oplevelser i Skagen

Drachmanns hus. Huset indeholder omkring 150 malerier og tegninger, og står stort set som ved digterens død i 1908. Holger Drachmann skrev bl.a. ”Midsommervisen”. Huset fungerede både som bolig og atelier for ham og fremstår i dag som et spændende kunstnerhjem, der er et besøg værd.

Anchers Hus. Huset står endnu, som da det var beboet af Ancher-familien, men er i dag et museum, hvor I kan se den store samling af både egne og andre kunstneres værker. Her får i et fascinerende indblik i skagensmalernes liv og levned.

Skagen Odde Naturcenter byder både på kunst, design og natur. I de unikke arkitektoniske rammer, der er tegnet af Jørn Utzon. Her fortælles blandt andet om den smukke natur på odden, det er muligt at smage bjesk, og stedets naturvejleder fortæller gerne om oddens dannelse, fugle, hugorme, firben og en masse andet.

Skagen Fyr også kendt som det grå fyr. Oplev den fantastiske udsigt fra toppen af det 46 meter høje fyr, hvor der er 210 trin op. Fyret er placeret præcis midt mellem Kattegat og Vesterhavet og er Danmarks næsthøjeste fyr.

Skagens Museum rummer malerier, tegninger og skulpturer udført af de mange berømte kunstnere, der besøgte Skagen i perioden 1870-1930.

Kystmuseet Skagen er et spændende kombineret frilands- og udstillingsmuseum med specialsamlinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart.

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  24/7Koncert - Anders BlichfeldtFra 515,-
  31/7Koncert - Lune CarlsenFra 515,-
  5/8Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  12/8Prag - Den Gyldne StadFra 5.395,-
  12/8Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  12/8Smagen af Vestjylland - Hornslet SeniorerFra 4.795,-
  18/8Metal Randers til HollandFra 6.895,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning