Skip to main content

Smagen af Ærø

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Der findes over 400 navngivne øer i det Danske Kongerige. På denne tur går vi i dybden med en af de allermest charmerende øer - nemlig Ærø. En blanding af gastronomi, kultur, kunst og ikke mindst lokale autentiske fortællinger danner rammen om 4 dage på tur med Ans Rejser. Vi skal på en kulinarisk sanserejse hvor dine smagsløg bliver forkælet og du med rette kan vende hjem og fortælle om at have oplevet ”Smagen af Ærø”. 

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Unik rejse - KUN med Ans Rejser
• Smagsoplevelser med whisky, øl, pandekager, lakridskonfekt mm.
• Musik og underholdning på Ærø Hotel
• Autentiske fortælleringer fra lokal på Ærø
• Færgeoverfart med verdens største el-færge

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Afrejse
Efter opsamling starter busrejsen til Ærø med færgeoverfart fra Als (Fyns hav) med verdens største elfærge, E/F Ellen til Søby på Ærø. Der vil være god tid til at komme på plads på værelset inden der serveres middag på hotellet.

Dag 2 – Øl, tobak og natur
Vi starter dagen med at blive bekendt med byen vi bor i. Vores lokal guide, Karen Margrethe introducerer os for Marstal Kirke, byen og havnen. Vi tager videre igennem Ommel til Ærø Bryggeri hvor vi både skal have rundvisning, ølsmagning og høre om tobak produktion. Tobaksdyrkningen blev genoptaget i 2012, og det er nu muligt at få håndrullede Ærø Cigarer. Bryggeriet åbnede første gang i 1926, men lukkede ned igen i 1961. Først i 2004 genåbnede bryggeriet, og fik dermed sat Ærø på Danmarkskortet igen. Vi vil også her nyde en dejlig frokost inkl. 1 genstand. Med maverne godt forkælet kører vi videre ud på øen igennem landsbyerne Tranderup, Vindeballe Bregninge og Skovby. Vi tager rundt om herregården Søbygaard og til Søby. Derfra til Skjoldnæs Fyr med den smukt beliggende Ærø Golfbane. Sidste stop bliver ved gårdbutikken, Uldgården i Bregninge med bl.a. mange lokalt producerede varer.

Dag 3 – Ærøskøbing, whisky og lakridskonfekt
Efter en dejlig morgenmad på hotellet tager vi til naturskønne Voderup Klinter. Her fra videre til de pittoreske strandhuse ved Vesterstrand i Ærøskøbing.
I øens hovedstad skal vi på en byvandring, hvor vi ser mange af de gamle velbevarede huse. Det kan hurtigt føre dig tilbage i tiden. Vi vil slutter af med en dejlig frokost på Røgeriet hvor menuen står på en tallerken med sild, makrel, laks, hellefisk, fiskefrikadelle m.m. inkl. 1 genstand.
Dagen fortsætter med besøg på Ærø Whisky Destilleri med rundvisning og 2 smagninger samt kaffe/kage. Whiskyen er forfinet med lokale produkter, og det er muligt at spore den enkelte flaske whisky til den enkelte mark. Ærø whisky er med høj grad produceret af genanvendelig energi. Destilleriet, som er opbygget i et vaskehus, har fået ”Renover specialprisen” for en anerkendelsesværdig renovation af en 1800 tals bygning.
Vi slutter dagen med endnu en fantastisk smagsoplevelse når vi besøger Hattesens Konfektfabrik med fortælling om lakridskonfekteventyret og smagsprøver. Hattesens Lakridskonfekt er håndlavet efter gamle traditioner, og bruger kun de fineste råvarer. Inden vi tager tilbage til hotellet, vil der være lidt tid på egen hånd.

Dag 4 – Hjemrejse
Efter den sidste omgang morgenmad på hotellet skal vi med færgen fra Marstal til Rudkøbing på Langeland. Vi stopper ved Landet Kirke på Tåsinge, hvor cirkusartisten og linedanserinden Elvira Madigan og dragonløjtnanten, den svenske greve Sixten Sparre, ligger begravet.  

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning