Skip to main content

Sønderjylland og Nordtyskland

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Oplev Danmarkshistorien på nærmeste hold. Tag med på denne spændende rejse i det sønderjyske og nordtyske, som vi har pakket med spændende oplevelser i et af Danmarks mest indflydelsesrige områder op gennem historien. Vi oplever bl.a. grænsefortællinger ved Danmarks gamle grænse, mærker stemningen i det historiske Christiansfeld, som er en del af Unescos verdensarvsliste, - herudover oplever vi historiens vingesus ved besøg på Dannevirke museum, - forsvarsværket, som beskytter riget for uønsket indtrængning fra syd.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Unik rejse - kun med Ans Rejser
• Nyhed 2023
• Spændende oplevelser i både Danmark og Tyskland
• Besøg på Slottet Glücksburg

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Christiansfeld
Dag 2 – Slesvig
Dag 3 – Flensborg
Mulighed for Dag 4 – Ribe

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.

 


  Dagsprogram

  • Dag 1 – Afrejse, Christiansfeld

   Turen går mod Sønderjylland med første besøg ved genforenings- og grænsemuseet, som er beliggende, hvor Kong Christian X red over grænsen ved genforeningen i 1920. Museet belyser den store Danmarkshistorie om 1864-grænsen og genforeningen i 1920 med baggrund i en fælles slesvigsk, historisk og kulturmæssig baggrund der beretter om fredelig grænseoverskridende sameksistens og livet i øvrigt på tværs af begge sider af Kongeåen. Herefter fortsætter oplevelserne i den gamle by Christiansfeld, som er grundlagt af Christian XII og hans livlæge Johan Struense. I Christiansfeld skal vi opleve historien om herrnhuterne og brødremenigheden, - der vil også være tid til at nyde en honningkage. Efter frokosten går turen mod Frøslevlejren, hvor vi skal deltage i et foredrag og høre om Frøslevlejrens historie. Frøslevlejren blev under besættelsen af Danmark bygget som tysk interneringslejr i 1944, hvor flere tusinde danskere sad indespærret her under det tyske sikkerhedspoliti. Senere på dagen ankommer vi til vores dansktalende hotel i Slesvig, hvor vi indtager vores aftensmad. 

  • Dag 2 – Slesvig

   Formiddagen bruges på byvandring i Slesvig by, som var dansk indtil 1864. Vi spadserer rundt i den gamle bydel og besøger den femstjernede domkirke Sankt Petri med en fantastisk, verdenskendt altertavle fra 1500-tallet. Herefter besøger vi den idylliske bydel Holmen – et fiskerleje, hvis indbyggere i århundrede har haft deres sæder og skikke. Frokosten indtages i det skønne havneområde. Om eftermiddagen besøger vi Dannevirke Museum lige udenfor Slesvig. Dannevirke er det danske mindretals museum for det historiske voldanlæg, som er en del af Unescos verdenskulturarv. Dannevirke er Danmarks fødselsattest – og vores lands største nationale symbol. Dannevirkes historie strækker sig over mere end 1500 år. Det er Nordens største forsvarsværk og fortidsminde.

  • Dag 3 – Flensborg

   Om formiddagen kører vi ud og besøger Slottet Glücksburg, som ligger i udkanten af Flensborg. Slottet blev anvendt af kong Frederik XII som sommerresidens, men efter nederlaget i krigen 1864 overgik den til tysk administration da Danmark måtte overdrage hertugdømmet Slesvig til den preussiske trone. Efter besøget på Slottet kører vi til Flensborg by, hvor vi har muligheden for at nyde havnen og den gode stemning i byen. Frokosten og den lokale øl kan nydes på gågaden og der er mulighed for at gøre fordelagtige indkøb i flere af Flensborgs hyggelige butikker.

  • Dag 4 – Ribe (kun en mulighed)

   Efter morgenmad afgang fra hotellet, turen går op mod Danmark. Vi gør stop i Danmarks ældste by Ribe, som kan dateres tilbage til 700-tallet. Vi besøger domkirken, som er Danmarks ældste Domkirke, - herefter nydes byen og frokosten på egen hånd indtil vi fortsætter hjemrejsen.

  Rejsekalender
  24/7Koncert - Anders BlichfeldtFra 515,-
  31/7Koncert - Lune CarlsenFra 515,-
  5/8Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  12/8Prag - Den Gyldne StadFra 5.395,-
  12/8Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  12/8Smagen af Vestjylland - Hornslet SeniorerFra 4.795,-
  18/8Metal Randers til HollandFra 6.895,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning