Skip to main content

Et anderledes Hamborg

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk

Mange kender hansastaden Hamborgs kendte seværdigheder og attraktioner. Derfor byder denne rejse på ”Et anderledes Hamborg”, hvor I normalt ikke kommer hen på en tur til Hamborg. Vi skal bl.a. opleve Fischmarkt, Reeperbahn og Altona. Inden vi når storbyen, er der også mange oplevelser indlagt. Hamborg er Tysklands næststørste by med over 1,6 mio. indbyggere. Her er indkøbscentre, havneliv, internationale shows, listige beværtninger, forlystelsesgaderne i St. Pauli og meget mere.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Unik og anderledes tur
• Det sprudlende Fischmarkt
• Halvpension inkluderet
• Dansk ekspert rejseleder

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Willkomm-Höft, Blankenese og Altona
Vi kører gennem det vestlige Sønderjylland og kører over grænsen mod Niebüll, fortsætter forbi Husum, Friedrichstadt og tager motorvejen ved Heide. På den tilbagelagte strækning oplever vi i fuldt omfang marsklandet. Første mål er Wilkomm-Höft i Wedel ved Elben. Her hilses alle større skibe på vej ind i storhavnen i Hamborg velkommen ved at der bliver kippet med flaget. Der ønskes ”Velkommen til Hamborg” på tysk og det sprog, hvor skibet er indregistreret, ligesom landets nationalmelodi bliver spillet. Der fortælles kort om skibet. De skibe, der forlader Hamborg, får også en hilsen med på vejen og et på gensyn plus nationalmelodien. Det er en betagende oplevelse, også for ikke-skibsinteresserede. Selv store, stærke mænd får tårer i øjnene, når de står ved bredden og oplever dette sceneri. 
Vi fortsætter langs Elben til Blankenese. Engang et lille fiskerleje, men gennem mange årtier er der bygget store villaer, som blander sig med små fiskerhytter og stråtækte kaptajnshuse. Blankenese ligger på en skråning så stejl, at vejene flere steder er skiftet ud med trapper. 
Dagens tredje mål er den gamle danske by Altona, som i 2014 kunne fejre 350 år som købstad. Altona, der i dag er en bydel i Hamborg, opstod i det 15. århundrede som et lille fiskerleje omkring en knejpe, der ifølge folkeoverleveringen lå ”All to Nah” (alt for tæt) på Hamborg.
Dagen slutter på vort hotel, hvor der efter indkvartering er aftensmad.

Dag 2 – Rundt i Hamborg
Med sin maritime charme og sin uadvendthed er hansestaden Hamborg en af Europas smukkeste metropoler. Den byder sine gæster på uforfalsket by og naturliv – et stort antal hoteller, restauranter, caféer, knejper,  teatre, butikker, hippe strande ved Elben og grønne områder, en levende havn og seværdigheder fra mere end 1200 års byhistorie.Frodige grønne områder, dybblå søer og rislende vandløb midt i en pulserende storbyjungle beviser, at natur og byliv sagtens kan kombineres.
For de rigtige morgenduelige byder dagens første oplevelse på Fischmarkt, som åbner kl. 05.00. Fischmarkt på Grossen Elbenstrasse er en af Top 100-attraktionerne blandt tyske seværdigheder. På det tidligere traditionelle fiskemarked finder  man alskens salgsboder inden for blandt andet fisk, tasker, tøj, fjerkræ og meget andet. I den store fiskehal er der larmende musik og bunkevis af tyskere i godt morgenhumør. 
Tilbage til  hotellet for morgenmad. Derefter drager vi til Landungsbrücke og skal spadsere gennem den gamle Elbtunnel, 25 meter under jorden og spadserer de ca. 500 meter til den sydlige del af Elben. På hverdage er der udover fodgængere og cyklister også lokaltrafik med personbiler. Så dette skal der tages hensyn til under spadsereturen.  
Derefter er der frit valg, men en havne- og kanalrundfart er absolut en oplevelse. Den varer normalt en times tid. Derefter en samlet byrundtur i det indre Hamborg, hvor vi selvfølgelig også skal runde Reeperbahn og St. Pauli. Desuden Elb Philharmonic Hall – et imponerende bygningsværk med en højde på 110 meter – og med hotel, lejligheder og koncertsal.
Et vigtigt stop bliver gjort ved domkirken St. Michaelis Kirche – et meget smukt kirkerum og med en fantastisk udsigt fra kirketårnet, der er elevator til toppen. Domkirken ligger meget tæt på den danske sømandskirke, som også skal ses. Vi kører til Mönckenbergstrasse og ser Hamburg Rathaus, som er en oplevelse i sig selv på grund af sin størrelse og sine kunstskatte.  Også rådhuspladsen skal ses. 
Tid til selv at slentre rundt, også ned til Alster - med et kig ind i et af de fristende varehuse. 

Dag 3 – Altes Land
Busafgang kl. 08.00 – til en helt anderledes oplevelse – lige uden for Stor-Hamburgs gadedør. Vi kører bare lidt sydpå mod Hamborg og kommer ind i den meget lidt kendte industriby. Følger Strasse 473 et meget godt stykke til vi når frem til ”Altes Land”. Vi kører gennem Nordtysklands frugthave, hvor oplevelserne står i kø. Vi gør stop undervejs, og kommer op på digerne og kan skue ud over Elben, nordsiden af Hamborg og skibsfarten. Vi kommer forbi et nyt imponerende skibsværfts- og industriområde, som på få  år er skudt op ved Alte Elbe. Videre langs hele Airbus-fabrikkerne, hvor nogle af verdens største passagerfly bliver bygget. Fabrikkerne beskæftiger 15.000 ansatte.
Derefter er vi tilbage på motorvej A7 via Elb-tunnellen og videre til Holmmoor for en times frokostpause. Vi når ud til motorvejen og sætter kursen nordpå. Vi stopper for 1 times grænsehandel.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.

 


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning