Skip to main content

Smagen af Danmark

Danmark er et yndigt land. Og i den grad også et kreativt, smagfuldt, forbløffende og innovativt land. Kom med på en unik lokal gastronomisk sanserejse hvor dine smagsløg og duftesansen særligt bliver forkælet. Der findes et hav af interessante steder hvor ildsjæle gør deres ypperste for at producere lige præcis den smag, den duft, det indtryk som er anderledes og god. Disse mennesker skal vi på denne rejse ud og besøge. Vi skal se deres livsværk, høre deres historie og ikke mindst smage på deres passion. Velkommen til ”Smagen af Danmark” med Ans Rejser - Det' dansk, det' dejligt!

ældresagen

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Unik rejse - KUN med Ans Rejser
• Vores mest populære rejse i 2021!
• Alle måltider inkluderet
• 5-stjernet hygge på Dolphin Hotel Herning
• Rabat på 500 kr. pr. person til Ældre Sagens medlemmer

 

Læs vores blog indlæg om præmiereturen - klik her

 

Program dag for dag:
Dag 1 – Ankomst
Dag 2 – Vestjyske Delikatesser, Stenbjerg Kro, Nationalpark Thy, Brænderiet Limfjorden
Dag 3 – Månsson, Gyvelborg
Dag 4 – Ømosebær, Cold Hand Winery
Dag 5 – Afrejse 

 

 

Programmet er udarbejdet i samarbejde med:

 


Det betyder i alt sin enkelthed at hvis du har booket en rejse som aflyses pga. Udenrigsministeriets rejsevejledninger grundet covid-19 får du dit indbetalte beløb tilbage direkte fra Ans Rejser indenfor 7 hverdage.


  Se det fulde program

  Dag 1 – Ankomst (A)
  Fra kl. 15.00 kan du i ro og mag ankomme til Dolphin Hotel Herning hvor du trygt og sikkert kan parkere din bil. Ankommer du med offentlig transport til Herning station kan du blive afhentet og blive kørt til hotellet kl. 15, 16 og 17.00. Alle 4 middage på hotellet vil være med fokus på økoligiske lokale råvare.

   

   

  Dag 2 – Vestjyske Delikatesser, Stenbjerg Kro, Nationalpark Thy, Brænderiet Limfjorden (M, F, A)
  Efter Dolphins flotte morgenmadsbuffet skal vi med bussen fra hotellet kl. 9.00. Første stop er hos Vestjyske Delikatesser hvor Sonja og Martin Mose på deres nedlagte landejendom ved Tvis har indrettet værksted, hvor de blander og sælger vestjyske delikatesser. Frokosten skal nydes på Stenbjerg Kro hvor en helt særlig naturpark platte serveres. Friske råvarer direkte fra Naturpark Thy. Bussen tager os rundt i naturparken inden vi ankommer til Brænderiet Limfjorden. Her skal vi besøge ægteparret Ole og Silvia som startede deres første destilleri tilbage i 2013 på Mors. Siden flyttede de til Sundsøre i Østsalling i den gamle færgekro og efter at have renoveret og bygget bryggeri til åbnede Brænderiet Limfjorden igen i maj 2018, nu med skøn beliggenhed direkte ned til Limfjordens vande.

   

  Dag 3 – Månsson, Gyvelborg (M, F, A) 
  I dag skal vi ikke køre ret meget i bus men i stedet fordybe os i de 2 steder på ruten. Første stop er Månsson som ligger 25 min. syd for Herning. Her ser og hører vi om den økologiske proces omkring grøntsager. Stedet er faktisk Danmarks største producent af økologisk icebergsalat. Vi slutter i gårdbutikken med alverdens lokale råvarer og et væld af forskellige dufte. Her skal vi nyde en frokost anretning med økologiske råvarer fra stedet. Næste stop er et kvarters kørsel østpå hos det hollandske ægtepar Jellemien og Willem som driver Gyvelborg øko-camping og gårdbutik. Vi skal høre om og ikke mindst se et økologisk landbrug. Stedet er særligt anerkendt for deres Jersey køer.

   

   

  Dag 4 – Ømosebær, Cold Hand Winery (M, F, A)
  Ømosebør blev i 2019 kåret til ”Danmarks Bedste Lokalproducent” af tjenesten, GoForLocal. Her skal vi høre historien om stedet, igennem plantagen, pakkeriet og ikke mindst opleve deres gårdbutik. Vi afslutter besøget med omgang en tapas af lokale råvare med bærvin til. Vores smags-rejse fortsætter nu til et sted mellem Randers og Viborg – det som man i København kalder ”ude på landet”. Omgivet af en æbleplantage og dansk idyl. Her ligger frugtvineriet Cold Hand Winery. Et sted, hvor sanserne åbnes, fortælleglæden blomstrer og hvor noget af verdens bedste frugtvin produceres. Vi skal naturligvis opleve processen bag produktionen af de himmelske dråber og til sidst skal de smages. Vi markerer den sidste aften på turen med endnu en herlig middag på hotellet tilberedt af lokale råvare og denne aften med musikalsk underholdning.

   

  Dag 5 – Afrejse (M)
  Efter den sidste omgang i hotellets skønne morgenmadsbuffet er det tak for denne gang og på gensyn. 

  Afgange og priser

  AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelLedige pladserPris
  27-09-2021 - se afgangstiderEgen ankomst, oplevelser i bus5Dolphin Hotel HerningMere end 83.995,-BestilMere information
  25-04-2022 - se afgangstiderEgen ankomst, oplevelser i bus5Dolphin Hotel HerningMere end 83.995,-BestilMere information
  16-05-2022 - se afgangstiderEgen ankomst, oplevelser i bus5Dolphin Hotel HerningMere end 83.995,-BestilMere information
  13-06-2022 - se afgangstiderEgen ankomst, oplevelser i bus5Dolphin Hotel HerningMere end 83.995,-BestilMere information
  27-06-2022 - se afgangstiderEgen ankomst, oplevelser i bus5Dolphin Hotel HerningMere end 83.995,-BestilMere information
  22-08-2022 - se afgangstiderEgen ankomst, oplevelser i bus5Dolphin Hotel HerningMere end 83.995,-BestilMere information
  05-09-2022 - se afgangstiderEgen ankomst, oplevelser i bus5Dolphin Hotel HerningMere end 83.995,-BestilMere information

  Hotel

  Dolphin Hotel Herning
  Dolphin Hotel Herning
  Et familiedrevet hotel med 56 værelser. Dejlig morgenmadsrestaurant, gode afslapnings områder, dejlige fest lokaler, bar, og som altid tilstræber at du som gæst vil opleve 5 stjernet hygge...
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning