Skip to main content

Busrejse til Karlsbad

Vi er glade for at kunne prænsetere en ny rejse med Ans Rejser til den tjekkiske kurby, Karlsbad. En rejse tilbage i tiden hvor natur og arkitektur er hovedingredienserne for denne 5-dags tur. Vi skal opleve de varme kilder og have vores egen syn for sagen om de virkelig er helbredende. Hvis ikke det saltede vand kan gøre det prøver vi i stedet med den lokal producerede likør, Becherovka samt den tjekkiske slothed, Urquell pilsneren. Afslapning, velvære og oplevelser er nøgleordene for turen.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Centralt hotel
• Alle entreer inklusiv 
• Ekstra oplevelse i Leipzig

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Afrejse
Dag 2 – Leipzig og Loket  
Dag 3 – De varme kilder i Karlsbad
Dag 4 – Pilsen
Dag 5 - Hjemrejse


Se det fulde program

Dag 1 – Afrejse (A) 
Efter opsamling i Jylland krydser vi den tyske grænse og ankommer sidst på eftermiddagen til vores overnatningshotel lidt nord for Leipzig. Mercure Halle er for uden sit kendetegn i skikkelse af en stor mølle foran et dejligt 4-stjernet hotel. Efter indtjekning nyder vi en dejlig middag.

Dag 2 – Leipzig og Loket (M, A)
Efter morgenmaden tager bussen os igennem Leipzig for at få en fornemmelse af denne smukke tyske handelsby. Rejselederen vil løbende fortælle om byen. Midt på eftermiddagen ankommer vi til byen, Loket. En lille tjekkisk by som er kendt for sin gamle kongeborg. Samtidig med at vi strækker ben oplever vi den tidligere residens for tjekkiske konger og oplever udstillingerne i det i dag fungerende bymuseum. Inden turen går det sidste stykke mod Karlsbad nyeder vi den overdådige udsigt til bjergene fra borgens store tårn. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Hotel Marttel hvor en dejlig 2-rettes middag venter efter indtjekning.    

Dag 3 - De varme kilder i Karsbad (M, A)
Oven på en god nats søvn skal vi i dag ud på gåben. Karlsbad er kendt for sine 16 varme- og eftersignende helbredende kilder. Vi går langs floden og oplever de fleste af kilderne. Vi kommer naturligvis forbi den største i byens centrum. Vridlo kilden er 73 grader var og sprøjter 12 m i vejret. En af kilderne plejer dog at falde i god smag hos de fleste. Den såkaldte 13. kilde er nemlig en likør ved navnet Becherovka, opfundet af Jan Vitus Becher og produceret i Karlovy Vary siden 1805. Den skal vi smage på under vores besøg på Becherovka museet. Vi returnerer til hotellet sidst på eftermiddagen til middag.

Dag 4 –  Pilsen (M, A)
Dagen byder på en smuk bustur til byen, Pilsen, på tjekkisk Plzeñ. Det var netop her at man startede med at producere ”pilsneren” som vi kender som den gyldne, lagrede øl.som Vi besøger Pilsner – Urquell bryggeriet, hvor man har brygget pilsner siden 1842. Vi får en rundvisning på engelsk, som viser os fremstillingsprocessen.  I kælderen ser vi, hvordan der stadig produceres små mængder øl på samme måde, som den bayerske brygger Josef Groll gjorde, da han var bryggeriets første brygmester.

Efter at have smagt på ”de gyldne dråber” tager vi ind til centrum af Pilsen. Byen har udviklet sig omkring den store flod, Berounk, som dannes af 4 små floders sammenløb. Disse vandveje har skabt en rig handelsby som byens centrum bl.a. bevidner om. I centrum ser vi også Tjekkiets højeste kirketårn, markedspladsen samt rådhuset. Byen byder på et hyggeligt byliv med gode shopping muligheder og charmerende cafestemning. Middag på hotellet efter hjemkomst først på aftenen.

Dag 5 - Hjemrejse (M)
Efter morgenmad pakker vi bussen og begiver os nordpå til Danmark. Undervejs vil der være passende med pauser samt mulighed for grænsehandel.

Kontakt os
Adresse:
Ans Rejser A/S
Engdahlsvej 14
7400 Herning