Skip to main content

Senior Hotel Højskole

Hent inspiration til et helt år, få idéer til et godt og aktivt seniorliv, oplev sang og fællesskab, spændende foredragsholdere, smuk natur og store oplevelser.
Hotel Herning er i et plan og dermed handicapvenligt.
Vært på højskolen er journalist, hofreporter og kongehusekspert Trine Larsen.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• 4 udflugtsdage
• 6 foredrag inkl. med bl.a. Georg Julin og Trine Larsen
• 3-stjernet handicapvenligt hotel
• Vært: Trine Larsen, journalist og hofreporter
• Rabat på 500 kr. pr. person til Ældre Sagens medlemmer

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Ankomst, kursusstart med velkomst
Dag 2 – Morgenbevægelse, madlavningskursus, hvordan virker min telefon + MitID, Ginsmagning med Eugen
Dag 3 – Udflugtsdag med fokus på Heden, Frokost på Grønhøj Kro
Dag 4 – Georg Julin om fremtidsfuldmagter, den fjerde alder og Gospel
Dag 5 – Besøg Viskum snaps, Viborg domkirke, Frokost på Latinerly og besøg Skovgaard museet
Dag 6 – Hør om det danske kongehus indefra, spis sundt og varieret kursus
Dag 7 – Gjellerup Kirke, Søby Brunkulslejre, gavlmalerierne i Brande og Fællessang med Claus Lindeberg
Dag 8 – Småkagebagning og højskolekor med Anders Hornshøj
Dag 9 – Rundvisning på Jeppe Aakjærs Jenle, frokost på Limfjordens hus, guidet tur på Mors og Festaften
Dag 10 – Tak for denne gang og på gensyn

 

Herunder findes en printvenlig version af rejsen med programmet i pdf-version:
 

Senior_Hotel_Højskole_pdf


  Dagsprogram

  • Dag 1 – Ankomst og kursusstart med velkomst

   Fra kl. 15:00 kan du i ro og mag ankomme til Hotel Herning hvor du trygt og sikkert kan parkere din bil. Ankommer du med offentlig transport til Herning station kan du blive afhentet og blive kørt til hotellet kl. 15:00, 16:00 og 17:00.
   Efter ankomst er der fælles kursusstart med velkomst og personaleintroduktion, hvor der vil blive serveret kaffe og kringle til. Herefter er der kursusintroduktion, introduktion til Senior Hotel Højskolen og omgivelserne ved vores Trine Larsen. Kl. 18:30 er der aftensmad og aftenen er der aftenkaffe og hygge med fællessang.

  • Dag 2 – Morgenbevægelse, mad¬lavningskursus, hvordan virker min telefon + MitID, Ginsmagning med Eugen

   Efter morgenmaden skal vi have lidt morgenbevægelse med Trine Larsen, så vi starter den første dag friskt ud. Om formiddagen er der madlavningskursus med vores dygtige medarbejdere Diana og Lisbeth. Eftermiddagen bruger vi på et spændende kursus i mobiltelefonen. I nutidens hverdag er en smartphone blevet en nødvendighed, så vi får et kursus i de vigtigste moderne funktioner, som f.eks. Mail, MitID, og MobilePay.
   Om aftenen efter middagen skal vi have besøge af Eugen fra Danmarks mindste destilleri "Branderiet" til en ginsmagning. Han bruger hedens ingredienser og fortæller historien om Gin.

  • Dag 3 – Udflugtsdag med fokus på Heden, Frokost på Grønhøj Kro

   I dag sætter vi fokus på den Jyske hede. Efter morgenmaden skal vi høre foredrag med historiker Jens Erik Møller om hedens opdyrkning. Herefter er der afgang med bussen mod Kongenshus Mindepark, hvor vi skal en tur rundt i parken, mens vi hører dens historie. Bagefter er det tid til Frokost, der indtages på historiske Grønhøj Kro, som også huser Morten Korch Museet. Frokosten består af flæskesteg og citronfromage.
   På vej hjem kører vi forbi Frederiks og ser Frederiks kirke og byens kartoffeltysker mindesten. Om aftenen er der efter middagen strikkeaften for dem der vil være med. Trine strikker for.

  • Dag 4 – Georg Julin om fremtids¬fuldmagter, den fjerde alder og Gospel

   Efter morgenmaden skal vi have lidt morgenbevægelse med Trine Larsen, inden vi får besøg af Georg Julin, der skal stå for vores program i dag. Han er kendt fra sine mange år i mediebranchen på radio og TV i DR, TV2regioner og dk4. Om formiddagen holder Georg Julin foredrag om Fremtidsfuldmagter. Efter frokost vil dagens andet foredrag komme Georg Julin om "Den fjerde alder", hvilket er betegnelsen af det længere liv der er konsekvensen af at vi danskere, ifølge befolkningsfremskrivninger, gennemsnitligt lever meget længere end tidligere generationer. Efter aftensmaden slutter Georg dagen af med Gospelaften.

  • Dag 5 – Besøg Viskum Snaps, Viborg Domkirke, Frokost på Latinerly og besøg Skovgaard Museet

   I dag skal vi efter morgenmaden og en gang morgenbevægelse med Trine Larsen på hotellet køre nordøst på, hvor der gemmer sig en unik oplevelse mellem Viborg og Bjerringbro. Vi skal besøge Birthe Ladefoged hos Viskum Snaps. Siden 2000 har Birthe været professionel snapsproducent. De har gennem årene lavet 157 forskellige snapse. Vi skal have en inspirerende fortælling og præsentation fra en ægte dansk ildsjæl og naturligvis skal vi smage på herlighederne.
   Herefter går turen videre til Viborg og historiske Restaurant Latinerly, der siden 1954 har været en del af Viborgs kulturliv. Her skal vi nyde vores frokost. Bagefter skal vi opleve Domkirken og Skovgaard Museet.
   Om aftenen efter middagen på hotellet er der aftenkaffe og spilleaften.

  • Dag 6 – Hør om det danske kongehus indefra, spis sundt og varieret kursus

   I dag skal vi efter morgenmaden og en gang morgenbevægelse høre om det danske kongehus, når vores vært Trine Larsen fortæller om "Det danske kongehus igennem de sidste 30 år."
   Efter frokosten skal vi have et kursus, der hedder "Spis sundt og varieret". Her bliver vi inspireret til måske at nytænke vores madvaner. Dagen slutter med middag og om aftenen er der kaffe og sødt.

  • Dag 7 – Gjellerup Kirke, Søby Brunkulslejre, gavlmalerierne i Brande og Fællessang med Claus Lindeberg

   Efter morgenmaden skal vi i dag på udflugt til Gjellerup, hvor vi skal besøge Danmarks ældst daterede landsbykirke. Her vil vi høre om kirken og meget mere af provst John Ørum Jørgensen. Herefter skal vi videre till Søby Brunkulslejre, hvor vi skal have en rundvisning med lokal guide og høre om en vigtig del af Danmarks historie.
   Næste stop er Brande, hvor vi skal se Gavlmalerierne i Brande, forinden er det dog tid til et fro-koststop til at nyde vores medbragte sandwicher.
   Om aftenen er der efter middagen fællessang med Claus Lindeberg.

  • Dag 8 – Småkagebagning og højskolekor med Anders Hornshøj

   Efter morgenmad og morgenbevægelse bruger vi formiddagen til småkagebagning Diana og Julie. Efter frokosten får vi besøg af Anders Hornshøj, der er sanger og korleder. Sammen med Anders danner vi et højskolekor.
   Sidste på eftermiddagen er der mulighed for at komme med på en gåtur i Knudmosen, et naturområde godt forsynet med stier, der ligger lige op ad Hotel Herning. Vi slutter selvfølgelig dagen af med middag og senere kaffe og sødt.

  • Dag 9 – Rundvisning på Jeppe Aakjærs Jenle, frokost på Limfjordens Hus, guidet tur på Mors og festaften

   Efter morgenmad skal vi på udflugt med bussen til Jenle i Salling. Her skal vi have guidet tur på Jeppe Aakjærs kunstnerhjem og gåtur til Skive fjord.
   Turen fortsætter til den efterhånden verdensberømte fiskerby Glyngøre med udsigt til Mors og Sallingsundbroen. Her skal vi besøge Limfjordens Hus og have en dejlig fiskeanretning til frokost, bestående af primært lokale kvalitets råvarer. Herefter kører vi over på den anden side af Sallingsundbroen, da vi skal have en guidet tur på Mors.
   Den sidste aften er der festaften, hvor der vil blive serveret tapas efterfulgt af et lækkert dessertbord.

  • Dag 10 – Tak for denne gang og på gensyn

   Efter den sidste omgang i hotellets skønne morgenmadsbuffet er det tak for denne gang og på gensyn.

  Afgange og priser

  AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelLedige pladserPris
  09-04-2024 - se afgangstiderEgen ankomst, oplevelser i bus10Hotel HerningMere end 811.495,-BestilMere information
  05-05-2024 - se afgangstiderEgen ankomst, oplevelser i bus10Hotel HerningMere end 811.495,-BestilMere information
  02-09-2024 - se afgangstiderEgen ankomst, oplevelser i bus10Hotel HerningMere end 811.495,-BestilMere information

  Hotel

  Hotel Herning
  Hotel Herning
  Hotel Herning har over 100 velindrettede og funktionelle værelser med eget bad/toilet og gratis trådløs internet. Hotel Herning er i et plan og dermed handicapvenligt. Alle værelser har nye fladskærms...
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning