Skip to main content

Dresden - Tysklands Firenze

Midt imellem Berlin og Prag ligger Dresden – en saksisk storbyperle, der med sin betagende arkitektur og historie og sit sprudlende leben indenfor kunst og kultur, helt sikkert er et besøg værd. Fra 2004-2009 var byen sågar at finde på UNESCO’S verdenskulturarvsliste, men grundet en nyanlagt bro, blev den prestigefyldte placering ophævet. Dette ændrer dog ikke på, at de mange storslåede historiske bygningsværker og Elbens rolige flodløb gennem byen, gør Dresden til en af Tysklands vel nok smukkeste byer. At byen har formået at rejse sig fra ruin til pragt by, gør bare Dresden endnu mere interessant. Kom med på en oplevelsesrig tur i det hjertevarme Sydtyskland med 5 spændende dage i krydsfeltet mellem tradition, fortid, fornyelse og fremtid. På rejsen er Julie Vermø med som rejseleder.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Porcelænsbyen Meissen
• Byrundtur i Dresden
• Tur til Spreewald
• Centralt beliggende hotel
• Alle måltider inkluderet

Programmet dag for dag:
Dag 1 - Ankomst til Dresden 
Dag 2 - Meissen og byrundtur i Dresden
Dag 3 - Spreewald
Dag 4 - Hjemrejse

Herunder findes en printvenlig version af rejsen med programmet i pdf-version:
 


  Dagsprogram

  • Dag 1 - Ankomst til Dresden

   Efter opsamling ned gennem Jylland kører vi mod Dresden fra morgenstunden. Undervejs gør vi frokoststop et skønt sted. Vi regner med at ankomme i Dresden sidst på eftermiddagen. Allerede ved ankomst er der mulighed for at se lidt af byen, da vi bor helt inde i centrum. Denne dag serveres der en 2-retters middag på hotellet.

  • Dag 2 – Tur til Meissen og byrundtur i Dresden

   Efter morgenmaden går turen i bus lidt nordpå til porcelænsbyen Meissen. Vi besøger Porzelanmanufaktur Meissen, som laver det verdenskendte Meissen-porcelæn. Her skal vi se kunsthåndværkerne fremstille deres pragtværker og besøge det tilhørende museum. Herefter skal vi nyde vores frokost. Om eftermiddagen skal vi på en spændende byrundtur. Vi skal opleve byens store barokke seværdigheder, såsom den fantastiske Frauenkirche, panoramaterrassen ”Europas Balkon”, Kurfürstens slot, den katolske domkirke, fest- og paradepladsen Zwinger, Semperoperaen og meget mere. Dresden blev udsat for et omfattende allieret luftbombeangreb under 2. Verdenskrig. Resultatet var en katastrofal ødelæggelse af især den indre by med bygningsværker som Frauenkirche og kunstgalleriet Zwinger og med et stort antal civile ofre – man skønner ca. 25.000 dræbte. Vi ser, hvor smukt det gamle bycentrum er blevet genopbygget – ikke mindst Frauenkirche, som oprindeligt blev opført i årene 1726-43 efter udkast af arkitekten Georg Bähr. Om aftenen er der 2-retters middag på hotellet.

  • Dag 3 – Spreewald

   Spreewald er et lavtliggende landområde nord for Dresden. Det er gennemskåret af kanaler, hvilket gør området ufremkommeligt for almindelige køretøjer. I stedet benytter man sig af såkaldte kaner, der fragter såvel personer som varer, herunder især de grøntsager, området er kendt for at avle. Derefter står den på frokost. I Lübbenau går vi om bord på de særprægede kaner og tager med på en flot og afslappende kanesejlads. Undervejs serveres der kaffe og kage. Om aftenen er der 2-retters middag på hotellet.

  • Dag 4 – Hjemrejse

   Efter morgenmad tager vi afsked med hotellet, og sætter kursen nordpå. Sidste stop inden Danmark er et besøg ved Fleggaard til grænsehandel.

  Afgange og priser

  AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelLedige pladserPris
  15-09-2024 - se afgangstiderBus4Ibis Hotel DresdenUdsolgt4.995,-UdsolgtMere information

  Hotel

  Ibis Hotel Dresden
  Ibis Hotel Dresden
  Under hele opholdet bor vi i hjertet af Dresden på Ibis Hotel, beliggende knap 10 minutters gang fra den gamle bydel. Alle værelser har naturligvis bad/toilet, telefon, tv, aircondition og hårtørrer...
  Rejsekalender
  24/7Koncert - Anders BlichfeldtFra 515,-
  31/7Koncert - Lune CarlsenFra 515,-
  5/8Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  12/8Prag - Den Gyldne StadFra 5.395,-
  12/8Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  12/8Smagen af Vestjylland - Hornslet SeniorerFra 4.795,-
  18/8Metal Randers til HollandFra 6.895,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning