Skip to main content

Busrejse til Dresden - Tysklands Firenze

Midt imellem Berlin og Prag ligger Dresden – en saksisk storbyperle, der med sin betagende arkitektur og historie og sit sprudlende leben indenfor kunst og kultur, helt sikkert er et besøg værd. Fra 2004-2009 var byen sågar at finde på UNESCO’S verdenskulturarvsliste, men grundet en nyanlagt bro, blev den prestigefyldte placering ophævet. Dette ændrer dog ikke på, at de mange storslåede historiske bygningsværker og Elbens rolige flodløb gennem byen, gør Dresden til en af Tysklands vel nok smukkeste byer. At byen har formået at rejse sig fra ruin til pragt by, gør bare Dresden endnu mere interessant. Kom med på en oplevelsesrig tur i det hjertevarme Sydtyskland med 5 spændende dage i krydsfeltet mellem tradition, fortid, fornyelse og fremtid.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Vi bor i centrum af Altstadt
• Alle udflugter inkluderet
• 2-retters middage på lokale restauranter
• Panoramatur til Saksisk Schweiz

Programmet dag for dag:
Dag 1 - Ankomst til Dresden 
Dag 2 - Meissen og byrundtur i Dresden
Dag 3 - Dresden Panometer
Dag 4 - Udflugt Saksisk Schweiz
Dag 5 - Hjemrejse

Det betyder i alt sin enkelthed at hvis du har booket en rejse som aflyses pga. Udenrigsministeriets rejsevejledninger / grundet covid-19 får du dit indbetalte beløb tilbage direkte fra Ans Rejser indenfor 7 hverdage.

Herunder findes en printvenlig version af rejsen med programmet i pdf-version:
 

Dresden_pdf


  Se det fulde program

  Dag 1 - Ankomst til Dresden
  Vi kører fra Danmark fra morgenstunden og ankommer til Dresden først på aftenen. Allerede ved ankomst er der mulighed for at se lidt af byen, da vi bor helt inde i centrum. Denne dag serveres der en 2-retters middag på hotellet.

   

   

  Dag 2 - Meissen og byrundtur i Dresden
  Efter morgenmaden går turen i bus lidt nordpå til porcelænsbyen Meissen. Vi besøger Porzelanmanufaktur Meissen, som laver det verdenskendte Meissnerporcelæn. Her skal vi se kunsthåndværkerne fremstille deres pragtværker og besøge det tilhørende museum. Vi returnerer til Dresden og om eftermiddagen skal vi på byrundtur. Vi skal opleve byens store barokke seværdigheder, såsom den fantastiske Frauenkirche, panoramaterrassen ”Europas Balkon”, Kurfürstens slot, den katolske domkirke, fest- og paradepladsen Zwinger, Semperoperaen og meget mere. Dresden blev udsat for et omfattende allieret luftbombeangreb under 2. Verdenskrig. Resultatet var en katastrofal ødelæggelse af især den indre by med bygningsværker som Frauenkirche og kunstgalleriet Zwinger og med et stort antal civile ofre – man skønner ca. 25.000 dræbte. Vi ser, hvor smukt det gamle bycentrum er blevet genopbygget – ikke mindst Frauenkirche, som oprindeligt blev opført i årene 1726-43 efter udkast af arkitekten Georg Bähr. Om aftenen er der middag på den lokale restaurant, Förster‘s i Kneipenviertel området.

   

  Dag 3 - Dresden Panometer
  Vi starter dagen med en unik rejse tilbage til Dresdens fortid og oplever byen i et 360 graders panorama billede. Kunstneren Yadegar Asisis mesterværk er 27 m højt og er placeret i en tidligere gaslagertank fra den lokale strømleverandør SachsenEnergie fra det 19. århundrede.  I 1880 blev den tidligere gasbeholder bygget af sandsten og forsynede den voksende by Dresden med bygas, indtil den blev nedlagt i 1973. Den blev fuldstændig ombygget til panoramaudstillingen og er et glimrende eksempel på, hvordan industrielle monumenter kan bruges bæredygtigt i dag. Eftermiddagen kan evt. bruges til at se nærmere på de flotte udstillinger i Zwinger, det imponerende skatkammer i Kongepaladset  eller noget af alt det andet som Dresden har at byde på. Rejselederen tager til den korte aftenandagt i Frauenkirche som på trods af at foregå på tysk er en stor oplevelse.
  Om aftenen er der middag på den lokale restaurant, Pulverturm lige ved siden af Frauenkirche.

   

  Dag 4 - Udflugt Saksisk Schweiz
  Dagen byder på en halvdagsudflugt til de flotte Bastai-klipper som ligger i området som kaldes Saksisk Schweiz (H. C. Andersen, Richard Wagner, Carl Maria von Weber og andre romantiske kunstneres inspirationssted). Det er enestående klippeformationer, som ligger langs Elbens snoede løb, og der er enormt mange udsigtspunkter, vandrestier, trapper og broer. Fra Panoramarestauranten er der udsigt over Elben, og i det fjerne troner fæstningen Königstein på en bjergtop. Vi kører tilbage til Dresden og har god tid til at opleve det sidste i byen.
  Om aftenen er der middag i aktikvitetsforretningen "Kunst&Antik" tæt på floden. Du kan købe både bord og stol med hjem men selvfølgelig også alt andet i forretningen.

   

  Dag 5 - Hjemrejse
  Efter morgenmad tager vi afsked med hotellet, og sætter kursen nordpå. Efter et stop ved grænsen med mulighed for at handle er vi hjemme i løbet af aftenen.

  Afgange og priser

  AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelLedige pladserPris
  22-08-2022 - se afgangstiderBus5Ibis Hotel DresdenFuldbooket, venteliste4.895,-Book på ventelisteMere information

  Hotel

  Ibis Hotel Dresden
  Ibis Hotel Dresden
  Under hele opholdet bor vi i hjertet af Dresden på Ibis Hotel, beliggende knap 10 minutters gang fra den gamle bydel. Alle værelser har naturligvis bad/toilet, telefon, tv, aircondition og hårtørrer...
  Rejsekalender
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning