Skip to main content

Stockholm og Tallinn - Østersøens Perler

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:
Vi følger panoramavejen langs Vättern til Stockholm. Dagen efter er der sightseeing i Stockholm, hvor vi blandt andet ser imponerende historiske bygninger, flotte udsigter og en usædvanlig velbevaret gammel by som stockholmerne kalder ”Gamla Stan”.

Den smukke krydstogtsfærge, som sejler ud gennem Stockholms fascinerende skærgård, går vi ombord på sidst på eftermiddagen. Mens vi nyder livet, maden og de moderne kahytter, bliver vi sejlet til Estlands hovedstad Tallinn, hvor vi næste dag blandt andet skal opleve endnu en fantastisk gammel bydel, og få indblik i Estlands dramatiske historie.

Den danske Konges Have, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen, helt tilbage i år 1219, skal vi naturligvis også opleve.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Minicruise fra Stockholm-Tallinn
•  Se hvor Dannebrog faldt ned
•  2 historiske hovedstæder
•  Fantastisk rejse til skarp pris

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Afrejse
Opsamling op igennem Jylland, hvorefter vi sejler med Stena Line fra Frederikshavn til Göteborg. Der bliver serveret en let omgang morgenmad i bussen på vejen til Frederikshavn. På vejen fra Göteborg til Stockholm følger vi panoramavejen langs Vättern. Der er ankomst på vores hotel i Stockholm først på aftenen. Efter indkvartering er der aftensmad på hotellet.

Dag 2 – Rundt i Stockholm
Efter morgenmad på vores dejlige hotel er det tid til sightseeing i Stockholm, hvor vi med kyndig guide ser byens ”highlights”. Der gøres stop ved Stadhuset (hvor Nobelfesten holdes) og ved Stockholms slot (Europas største fungerende kongeslot). Turen byder også på flotte udsigter over vandet og byen, som også kaldes Nordens Venedig. Og så skal vi naturligtvis gå en tur i ”Gamla Stan” og besøge ”Stortorget”, hvor Christian d. II i 1520 foranstaltede det berygtede Stockholmske blodbad! I får også tid på egen hånd.  Hvis der er stemning for det, kan guiden lægge et besøg ind på det berømte Vasamuseum med verdens eneste bevarede 1600-tals skib. Sidst på eftermiddagen kører bussen os til havnen og krydstogtsfærgen, hvor I indkvarteres i 2-personers kahytter med bad/toilet. Sejlturen har mange fine udsigtspunkter ved udsejlingen gennem skærgården.  Om aftenen er der inkluderet en stor buffet, mens vi stille glider afsted mod Tallinn.

Dag 3 – Historiske Tallinn
Efter den store morgenmadsbuffet på skibet, skal vi i land i Tallinn. Vores bus kører os til byporten, hvor tårnet ”Fede Margaretha” i 700 år har bevogtet indgangen.  Derefter får I en guidet tur rundt i endnu en fantastisk historisk by, en af Middelalderens vigtigste Hansestæder. Hvis man skal have det fulde udbytte af den guidede tur i den bilfri gamle by, slider det lidt på bentøjet! Oppe på Dombjerget, hvor Valdemar Sejr byggede sin borg i 1219 ligger nu bl.a. Tallinn´s berømte katedral, Aleksander Nevskij med de flotte løgkupler. Den danske Konges Have snydes I heller ikke for. Ifølge sagnet var det her, at verdens ældste flag, Dannebrog, faldt ned fra himlen. Turen slutter på den charmerende, gamle rådhusplads. I fritiden kan man besøge de små gader med et mylder af butikker, boder med hjemmestrik og anden estnisk håndværk – eller måske hvile bentøjet på en stemningsfuld café. Hen på eftermiddagen samles vi igen på torvet og går til bussen, som tager os med tilbage til vores skib. Vi har samme kahytter på tilbagevejen mod Stockholm. Ombord er der naturligvis aftenbuffet, og I har desuden mulighed for at benytte alle skibets faciliteter. Ombord findes også en tax free shop.

Dag 4 – Ankomst Stockholm og hjemrejse
Mens vi nyder den store morgenbuffet, glider vi forbi skærgårdens små grønne øer og anløber Stockholm midt på formiddagen. Vores bus holder klar og kører tilbage mod Göteborg, hvor vi sejler med Stena Line tilbage til Danmark. Vi er tilbage i Danmark sidst på aftenen.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning