Skip to main content
rundrejse-tyskland-rhinen

Busrejse til Rhinen & romantiske Rüdesheim

rundrejse-tyskland-rhinen

Vores rejse til Rhinen tager udgangspunkt i Rüdesheim, et af de steder mange vender tilbage til gang på gang - og med alt hvad Rhinen har at byde på, forstår man det godt! Området har både frodige bjerge med vinmarker, den sprudlenede Rhinen, samt charmerende byer med en atmosfære, der vil vinde de flestes hjerter. For dem, der ønsker mere liv i gaden, er der Drosselgasse med et utal af restauranter, som alle forsøger at overgå hinanden både i charme, stemning og mad.

EKSTRA OPLEVELSE I AUGUST!!!
Kunne du tænke dig at opleve den årlige vin festival i Rüdesheim har du mulighed for det på turen d. 12-16. august 

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Hotel tæt på Drosselgasse
• Ophold med halvpension
• Mange udflugter inkluderet
• Oplev skønne Heidelberg

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Ankomst
Dag 2 – Rüdesheim og Niederwalddenkmal
Dag 3 – Udflugt Heidelberg
Dag 4 – Lorelei og en skøn sejltur
Dag 5 – Hjemrejse


Se det fulde program

Dag 1 – Ankomst (A)
Vi kører fra Danmark om morgenen og ankommer til Rüdesheim først på aftenen. Efter indkvartering vil der være middag på hotellet, så du er klar til at opleve Rhinens hyggeligste by.

 

 

Dag 2 – Rüdesheim og Niederwalddenkmal (M, A)
Vi skal se nærmere på Rüdesheim og vi tager med det lille tog Winzerexpressen. Toget kører gennem den charmerende by Rüdesheim, hvor vi undervejs hører om byens interessante historie og kendte personligheder, og vi får gode fif til byens mange seværdigheder. Derefter kører toget os op ad bjergskråningerne hvor vi mødes af en mageløs natur; de frodige vinmarker med snorlige rækker af grønne vinstokke på bjergsiderne og Rhinen, der snor sig i dalen. Af druerne fra denne egn produceres der fortrinsvis den liflige tyske hvidvin.
Efter turen med Winzerexpressen kører vi op til kloster Abtei St. Hildegard ovenfor Rüdesheim. Klostret blev grundlagt af den legendariske daværende abedisse Hildegard år 1165. Hun havde allerede i 1150 grundlagt klostret Rupertsberg ved Bingen. Klostret i Rüdesheim er et kvindeligt benediktinerkloster. Her produceres årligt 70.000 liter vin i det tilhørende Klosterweingut Abtei St. Hildegard. Der er mulighed for et besøg i klosterkirken og måske købe lidt vin i det tilhørende "Weingut".
Turen slutter ved det imponerende store monument Niederwalddenkmal, der rejser sig højt på en bakkekam i Niederwald Landskabspark. Området er skovklædt med løvtræer – mest eg og birk. Niederwalddenkmal monumentet er 38 meter højt og blev rejst for at markere Tysklands samling i 1871. Man kan tage med gondolerne eller bussen tilbage til Rüdesheim, hvor der er mulighed for at nyde en frokost og besigtige byen resten af dagen.

 

Dag 3 – Udflugt Heidelberg (M, A)
Efter morgenmaden skal vi på en spændende udflugt til den gamle universitetsby Heidelberg. Vi besøger det flotte gamle centrum, med bl.a. heiligengeist kirken. Heidelberg er berømt for sine velbevarede huse. 
Byen blev ikke bombet under 2. verdenskrig, så derfor er meget af det flotte gamle bevaret. Heidelberg er desuden en berømt og smuk universitetsby beliggende ved Neckar floden, som absolut er et besøg værd. Vi ser naturligvis slottet (ekskl. entré), der troner ca. 70 meter over Neckar på bjerget Königsstuhl, når man kommer til Heidelberg. Og slottet og dets sidebygninger er da også sammen med Alte Brücke over Neckar-floden blandt det mest imponerende, man ser på sit besøg i Heidelberg. 
Historien går hele 700 år tilbage i tiden. For at komme igennem de skiftende tider har slotsherrerne sandsynligvis fra tid til anden været i den fyrstelige vinkælder. Her ligger verdens største fad: Det er lavet af 130 egestammer, er over otte meter langt, syv meter bredt, og det kan rumme 221.726 liter. Som fadvogter ansatte kurfyrste Karl Theodor i en periode hofdværgen Perkeo fra Italien, hvis navn skal være afledt af hans lyst til vin: Hver gang man spurgte ham, om han havde lyst til et glas vin mere, svarede han „Perché no?“ – som betyder ”hvorfor ikke?”. Vi er tilbage i Rüdesheim sidst på eftermiddagen.

 

Dag 4 – Lorelei og en skøn sejltur (M, A)
Den berømte Lorelei klippe er vores første mål i dag. Klippen rejser sig næsten lodret i en højde af 132 meter over vandet. Ved foden af klippen er der en kraftig strøm, idet Lorelei ligger ved Rhinens smalleste sted med en bredde på kun 113 meter. Under vandet er der flere skjulte klipper og navnet Lorelei er da også givet som en advarsel om det farlige farvand, og kan oversættes til ”se sten”. Der er flere sagn og myter forbundet med dette sted på grund af de mange tidligere grundstødninger. Et af sagnene fortæller at Lorelei, en smuk pige, sad som en havfrue på toppen af klippen og sang så smukt og intenst, at søfolkene fik deres opmærksomhed afledt fra de farlige klipper. 
Vi besøger den gamle by Sct. Goarshausen, der er kendt for sin vinproduktion. I Sct. Goarshausen stiger vi ombord på en af Rhinbådene, og kan se frem til et par timers idylliske naturoplevelser på sejladsen tilbage til Rüdesheim.

 

Dag 5 – Hjemrejse (M)
Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører retur mod Danmark - naturligvis med stop for grænsehandel.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelLedige pladserPris
12-08-2021 - se afgangstiderBus5Hotel Rüdesheimer HofMere end 84.295,-BestilMere information
16-08-2021 - se afgangstiderBus5Hotel Rüdesheimer HofMere end 83.995,-BestilMere information
05-09-2021 - se afgangstiderBus5Hotel Rüdesheimer HofMere end 83.995,-BestilMere information

Hotel

Hotel Rüdesheimer Hof
Hotel Rüdesheimer Hof
Vi bor meget tæt på Drosselgasse – som er Rüdesheims hyggelige gågade. Alle værelser har naturligvis eget bad/wc og værdiboks. Elevator på hotellet. Ophold med halvpension bestående af morgenmad og af...
rejsekalender
14/6Smagen af DanmarkFra 3.995,-
19/6Cirkusrevyen 2021Fra 2.195,-
25/6Cirkusrevyen 2021Fra 2.195,-
Kontakt os
Adresse:
Ans Rejser A/S
Engdahlsvej 14
7400 Herning