Skip to main content

Misdroy - Den Polske Riviera

Misdroy var en af de første kurbyer i området, og efter en lang periode med stilstand efter 2. Verdenskrig er byen nu ved at genfinde sin plads i kurtraditionen. De gamle, statslige parker, palæer og pragtvillaer bliver lige så stille sat smukt i stand igen. Med et lille turisttog kan man køre en runde gennem Misdroy. I udkanten af byen ligger en af områdets nyere attraktioner, en miniaturepark med en masse flotte modeller af de vigtigste bygningsværker, der findes rundt om Østersøen. Vores eget Rosenborg Slot er også med. Det kan anbefales at hygge dig ved den lange promenade i Misdroy. Her findes masser af spisemuligheder og mange butikker og boder, hvor du kan gøre en god handel. Prisniveauet ligger stadigvæk under det danske. På byens lange mole ligger der flere cafeer, hvor man kan tage en kaffepause, og der er flere muligheder for at tage på en sejltur til eksempelvis Usedom. Du kan også spadsere en tur ad Walk of Fame, som er et smukt anlæg med statuer af kendte kunstnere. Anlægget ligger ned til stranden og promenaden. Misdroy ligger desuden lige op til Wolin Nationalpark, hvor der er en lang række gode vandreruter.

 

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Havudsigt fra alle værelser*
• Udflugt til vikingebyen, Jomsborg
• Fri adgang til hotelles SPA afdeling

*Se billeder af det smukke hotel ved at klikke på hotel linket længere nede på siden

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Udrejse og ankomst
Dag 2 – Tid til oplevelser på egen hånd
Dag 3 – Wolin, Jomsborg og Miniaturepark
Dag 4 – Stettin
Dag 5 – Hjemrejse

 


  Dagsprogram

  • Dag 1 – Udrejse og ankomst

   Vi nyder medbragte morgenbakker undervejs i bussen med kaffe/the. Når vi kommer til Lübeck, bliver kursen stik øst og videre til den lille tyske by, Bad-Doberan. I Bad-Doberan nyder vi den medbragte sandwich og vi besøger klosterkirken, hvor den danske Dronning Margrethe Sambiria (sprænghest) ligger begravet. Måske Danmarks første Dronning Margrethe? – det fortæller rejselederen historien omkring. Lige efter at have passeret grænsen mellem Tyskland og Polen skal vi med den lille lokale færge som tager os med fra Karisbor til Polens største ø Wolin. Kort efter ankommer vi til hotellet.

  • Dag 2 - Tid til oplevelser på egen hånd

   Nyd din dag i den idylliske kurby Misdroy. Her er der gode muligheder for at slappe af eller at opleve nærområdet. Det kan anbefales at hygge sig ved den lange promenade i Misdroy. Her findes gode spisemuligheder og mange butikker og boder. På byens hyggelige mole ligger der flere cafeer, hvor du kan tage en kaffepause. Der er mulighed for at tage en sejltur til den nærliggende ø Usedom. Misdroy ligger også lige op til Wolin Nationalpark, hvor du kan tage en god vandretur. Du kan også besøge byens voksmuseum eller ocenarium eller tage en tur rundt i området med byens lille turisttog.

  • Dag 3 – Wolin, Jomsborg og Miniaturepark

   Vi skal i dag til byen Wolin, der har givet navn til øen vi bor på, Den sagnomspundne vikingeby Jomsborg skulle have ligget her og efter sigende være grundlagt af den danske konge Harald Blåtand, som også døde her. Byen er blevet restaureret, og vi kan se, hvordan man forestiller sig, at en by har set ud omkring år 1000. Til forskel fra så mange andre museer er det her muligt at sidde i møblerne, bruge værktøjet og i det hele taget få et godt indblik, hvordan Jomsborg-vikingerne levede. Efter besøget ved Jomsborg nydes byen og frokosten på egen hånd i byen Wolin, som allerede i det 9. århundrede var en rig handelsstad og bispesæde. Efter frokosten besøger vi miniatureparken i udkanten af Misdroy. I miniatureparken kan opleves en miniby med miniatureudgaver af unikke bygninger og fyrtårne fra Østersøens omkringliggende stater, - der er også fundet plads til Den lille havfrue og Rosenborg slot.

  • Dag 4 – Udflugt til Stettin

   Denne dag besøger vi Stettin, som ligger cirka halvanden times kørsel fra Misdroy. I Stettin ser vi Hakaterasserne, som ligger ud til floden Oder i det eksklusive område af Stettin. Vi går langs den gamle bydel til den treskibede gotiske domkirke, som vi besøger, - herefter fortsætter vi til fods, hvor vi gør et kort ophold i gården ved fyrsteslottet. Herefter besøger vi på egen hånd et indkøbscenter i centrum af Stettin, hvor frokosten kan nydes og der vil være muligheder for at gøre fordelagtige indkøb. Turen anbefales vores mobile og selvhjulpne gæster, da der på ruten er en del trapper og stigninger.

  • Dag 5 - Hjemrejse

   Efter morgenmad sætter vi kursen mod Danmark – samme rute som da vi ankom.

  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning