Skip to main content

Smagen af Sydhavsøerne

I anledningen af den årlige ”Frugtfestival” har vi skabt en tur som både indeholder denne unikke begivenhed og samtidig er krydret med flere smagsoplevelser rundt på de kanter som populært kaldes ”De Danske Sydhavsøer”. Vi skal ud for at opleve, dufte, smage og sanse hvad en masser lokale ildsjæle bruger deres tid og passion på. Med ombord i bussen (fra dag 2) er Jesper Nygaard som kyndig lokal rejseleder som sørger for at tage os med på en kulinarisk sanserejse. Hans viden og engagement om MULD-projektet er med til at gøre denne oplevelse ganske særlig.  Gå ikke glip af denne skræddersyede tur – og som kun kan lade sig gøre denne ene weekend om året.  

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Unik rejse - KUN med Ans Rejser
• Oplev frugtfestival
• Besøg lokale ildsjæle
• Lokal rejseleder på hele turen     

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Afrejse
Dag 2 – Frugtfestivalen, Femern Bælt og Gedser Remise
Dag 3 – Dagens tema: 110% lokale ildsjæle
Dag 4 – Møn og Thorsvang samlermuseum

Det betyder i alt sin enkelthed at hvis du har booket en rejse som aflyses pga. Udenrigsministeriets rejsevejledninger / grundet covid-19 får du dit indbetalte beløb tilbage direkte fra Ans Rejser indenfor 7 hverdage.

Herunder findes en printvenlig version af rejsen med programmet i pdf-version:



    Se det fulde program

    Dag 1 – Afrejse
    Efter busopsamling kører vi til det naturskønne Tåsinge, der ikke uden grund kaldes ”Danmarks Have”. Undervejs nydes morgenmad og sandwich i bussen. Vi fortsætter til Spodsbjerg, hvorfra vi sejler til Tårs på Lolland. En dejlig sejltur på knap 1 time.  Fra Tårs kører vi ad smukke veje til Nykøbing Falster. Efter at være kommet på plads på værelserne i ro og mag er der middag på hotellet efterfulgt af et indlæg fra Jesper om ”MULD Lolland-Falster” Bag ved Muld Lolland-Falster finder du et netværk af entusiastiske fødevareproducenter, restauratører, gårdbutikker og iværksættere, som alle har det til fælles at de er fodfæstet i Sydhavsøernes gode muld og brænder for det de gør. Naturligvis med en lokal smagsprøve. Jesper er også vores guide og følger os alle dagene.

    Dag 2 – Frugtfestivalen, Femern Bælt og Gedser Remise
    Efter morgenmaden på hotellet tager vi til byen Sakskøbing med 4000 indbyggere. Dagen byder os den årlige Frugtfestival der over to dage samler 15 – 20000 besøgende. Vi ankommer omkring kl. 10 og har god tid inden afgangen kl. 13.00 til at opleve alle de mange sanseindtryk samt finde en spændende frokost i en af de mange madboder. Frugtfestivalen udgør bl.a.  60-70 stande i byens midte, hvor det er let at finde rundt og hvor udover de mange frugtudsmykninger også er konkurrencer, diverse indlæg om frugtsortere og meget andet. Frugtfestivalen startede som et høstmarked i 2007 af bl.a. kokken og iværksætteren Claus Meyer, som stadigvæk er tilknyttet festivalen. Igennem årerne er festivalen blevet større og større.
    Efter opholdet i hyggelige Sakskøbing kører vi sydpå til Femern Belt udgravning ved Rødby Havn, hvor en stor udkigspost med informationstavler fortæller om byggeriet der skal ende med at blive en tunnel-forbindelse til Tyskland og som afsluttes i 2029. Kaffe og kage serveres inden bussen kører fra Sydlolland til Sydfalster. 
    Vi slutter dagen af i Gedser, hvor vi skal opleve Gedser Remise hvor du kan opleve Det Gule Palæ som er kendt fra filmen, Olsen Banden på Sporet. Her har Jesper sørget for et indlæg med formanden for Gedser Remise.

     

    Dag 3 – Dagens tema: 110% lokale ildsjæle
    Efter morgenmad på hotellet kører vi til Falster Destilleri, hvor indehaveren Martin Iversen fortæller om sin passion for de forskellige lokale produkter, som han er tovholder på. Efter indlæg fra Martin og smagsprøver er der mulighed for køb af varerne kører vi videre til Krenkerup Bryggeri hvor der venter oplevelser til den helt store guldmedalje.
    Bryggeriet har senest i 2021 vundet endnu en guldmedalje ved European Star Beer. Det var bryggeriets Rauch Bier, der i kategorien Smoked beer for tredje gang stod øverst på sejrsskamlen. Først gang var i 2011, og derefter i 2020 og 2021. I alt har bryggeriet vundet 6 guldmedaljer.
    Øl fra Krenkerup Bryggeri er brygget med dansk malt og omhyggeligt udviklet efter det bayerske Reinheitsgebot – en særlig brygningsmetode efter tyske forskrifter, der stiller høje krav til rene råvarer og absolut ingen anvendelse af E-numre, tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og enzymer. Det giver dansk kvalitetsøl på vand, malt, humle, gær og intet andet! Krenkerup Bryggeri er en moderne og innovativ del af det gamle og distingverede Krenkerup Gods. Godset ligger i Sakskøbing og er siden 1367 gået i arv fra slægt til slægt. Efter mange overvejelser blev det i marts 2007 besluttet, at Krenkerup Gods skulle have eget bryggeri.
    Bryggeriet satte første bryg over den 12. august 2008, som var deres Høstøl. Siden da er det blevet til flere forskellige varianter og der er hele tiden nye under udvikling. Vi skal på en spændende rundvisning og naturligvis smage på de gyldne dråber. Her skal vi også have et lækkert tapasbræt til frokost med bl.a. lokalt brød fra Pabst i Maribo.

    Skønne Østfalster
    Efter bryggeri-besøg køres videre til området på Østfalster, hvor steder som Pomle Nakke og Hesnæs Havn ligger smukt ud til Østersøen.  Indtil sidste år havde der været meget stille på Hesnæs havn. Der var en ophøjet ro der var omgivet af rå natur og med en smuk skov placerede i det stille miljø.
    Havneliv, med en duft af tjære, røget fisk, kutternes tøffen og høj latter fra fiskeudsalget er der ikke mere. Men i et af garnhusene er køkkenhallen sidste år slået op og hvor der er bageri, konditori og køkken.
    I Spisehallen – ved siden af trakteres med lette retter i en afslappet stemning. Man kan komme forbi og købe sit daglige brød bagt på surdej. Endvidere er der salg af konditorkager, middagsretter og pizza og mulighed for at købe en kold øl, et godt glas vin eller kaffe dertil. Og så nyde udsigten.
    Og al det gi´r mening for sejlere, der atter lægger til kaj og får provianteret.
    Kort sagt: Her er pivhyggeligt at være, så derfor er det også her, hvor eftermiddagskaffen og kagen bliver indtaget sammen med et indlæg af en af ildsjælene.

    Vand på vand
    Vinoteque Marrittima Vin & Kaffebar er et flydende skib, der ligger ved havnen i Nykøbing.
    Skibet kom til Falster i 2021 og har gennemgået renovering og står nu klar som en ombygget vin og kaffebar. Ejeren Jes Jonigk byder velkommen med lokale bobler og fortæller om ideen med skibet og de
    40 investorer der på kort tid fik samlet penge til færgen fra 1958.
    Jes ejer også en af Nykøbing Falster ældste (og hyggeligste) butikker: Marius Mortensens, som er total leverandør i livsnydelse og hvor man finder alt fra gode vine, en avec til kaffen, lokale bobler og flere MULD-varer samt en god pibe, hvis man er på jagt efter sådan én.
    Tilbage på hotellet nyder vi endnu engang en herlig middag.

    Dag 4 – Møn og Thorsvang samlermuseum
    Vi siger farvel til Hotel Falster efter den sidste omgang morgenmad og sætter kursen mod Stubbekøbing. Vi kører via Farøbroen og drejer af mod Møn hvor vi som den første oplevelse på dagen skal se Fanefjord kirke. Man taber næsten pusten, når man træder ind i kirken og ser den fornøjelige bibelske graffiti. Turen går nu til Stege hvor vi skal tilbage i tiden når vi besøger Thorsvang samlermuseum. Besøg de gode gamle dage i Thorsvang. Her kan du opleve verden af i går. Gå en tur gennem de gamle butikker og værksteder, der bugner af alverdens ting fra de skønne dage, hvor farfar var ung. Du kan for eksempel også opleve luftgyngerne fra en svunden tid. Og dykke ned i et beskyttelsesrum fra krigstiden. Samlingerne drives af ildsjæle, der hjælper med at vedligeholde og videreudvikle Thorsvang Samlermuseum til glæde for glade nysgerrige i alle aldre. På Café Tot på museet vil der rig mulighed for at få sig en god frokost. Hjemrejsen foregår via Storebæltsbroen.

    Afgange og priser

    AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelLedige pladserPris
    16-09-2022 - se afgangstiderBus4Hotel FalsterMere end 84.695,-BestilMere information

    Hotel

    Hotel Falster
    Hotel Falster
    Vores base bliver det på populære Hotel Falster hvor særligt aftensmadsmåltiderne vil bære præg af lokale råvarer fx med kartofler fra den lokale muld samt vine fra lokalområdet. Hotellet har en fin p...
    Rejsekalender
    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning