Skip to main content

Oplevelser i Sydnorge

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Norske Telemark er et eventyr af muligheder. Med sit gode klima, sin afvekslende og storslåede natur, sin rige kulturarv og mange aktiviteter har dette område i Sydnorge været et ferieparadis for alle aldre i mere end 100 år. På fire dage får vi et fortrinligt indblik i, hvad der gemmer sig bag fjeldene.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Dansk ekspert rejseleder
• Sejltur med M/S Fram
• Oplev Gaustatopppen
• Meget skarp pris

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Ankomst
Med bus fra Danmark tidligt på dagen og færgeoverfart med Fjord Line fra Hirtshals til Langesund op langs den norske skærgårdskyst med fascinerende byer som Lillesand, Arendal, Tvedestrand, Risør og Kragerø. Herfra drejer vi ind i landet og kører via Drangedal til Vrådal, en hyggelig lille by, der putter sig ved bredden af Nisser, Telemarks største sø. Efter indkvartering mødes vi til middag på hotellet.

Dag 2 – Åmdals Verk, Eidsborg Stavkirke og Rjukan
Vi skal på heldagstur efter tidlig morgenmad. Efter en smuk køretur langs Vråvatn ankommer vi til Åmdals Verk med malmminer. I år 1540 sendte Kong Christian den Tredje af Danmark og Norge tyske bjergarbejdere til Telemark for at starte minedrift. Udflugten fortsætter ned til den lille hyggelige by Dalen, der er endestation for færgesejladsen på Telemark-kanalen. Landsbyen er kendt for eventyrhotellet Dalen Hotel - en stor træbygning opført i overdådig romantisk dragestil. Fra Dalen fortsætter turen videre til Eidsborg Stavkirke, en lille og særpræget stavkirke fra 1200-tallet. 
Derefter sætter vi kurs på en sand panoramatur til Rjukan og Gaustablikk. Vi kørter gennem adskillige landbrugs- og skovbygder i naturskønne områder. Ved Rauland når vi op på højfjeldet mellem 1300 og 1700 meter over havet. Nedkørslen til Rjukan går ad snoede veje med flot udsigt over dalen og byen.
Første stop i Rjukan er Vemork Kraftværk. Rjukanfossen var grundlaget for anlæggelsen i 1911 af verdens største kraftværk Vemork. Det leverede strøm til salpeterfabrikker og en hydrogenfabrik. Under 2. Verdenskrig blev Vemork de allieredes krigsmål, fordi den tyske atomforskning skulle rammes ved at stoppe produktionen af tungtvand på værket. Der bliver en pause i Rjukan by, så deltagerne kan nyde en frokost. Næste programpunkt er Sydnorges højeste punkt, Gaustatoppen ved siden af det kendte skisportssted Gaustafjeldet. Gaustatoppen er det højeste punkt på en syv kilometer lang bjergryg. Med sine 1883 meter kan man i klart vejr se en sjettedel af landets samlede areal. Bussen kører langs Tinnsjø mod Vrådal, hvortil vi ankommer ved aftenstid.

Dag 3 – Fyresdal og Nissersøen
Det er sjældent at danske turister kommer ud i de små bygder for at opleve, hvordan lokalbefolkningen lever. Derfor tager vi en halvdagstur til Fyresdal – kendt for sine mange fund fra vikingetiden. Kommunen med godt 1330 indbyggere lever af jordbrug, skovbrug, handel, turisme og kraftproduktion. Dens administrative center ligger i Moland i den nordlige del af Fyrresvann -  en af Norges smukkeste søer med en helt speciel blå farve. Vi hører fra en lokalbeboer om, hvordan livet leves og der bliver tid på egen hånd - måske til at gøre lidt indkøb. Ældre danskere kan vist nok huske, at Norge under den tyske besættelse havde sin egen landsforræder, nemlig Vidkun Quisling, der blev en fremtrædende nazi-leder i vort broderland. Han blev født i Fyresdal præstegård. Efter besøget i Fyresdal kører vi langs Fyrresvann til Treungen og fortsætter mod nord til Vrådal langs Nissersøen. Dagen slutter med en sejltur med det over hundrede år gamle veteranskib ”M/S” Fram.

Dag 4 – Vrangfoss og Ulefoss
Vi tager afsked med det gode hotel og med Vrådal. Vi følger ”slusevejen” langs Telemark-kanalen, som i tidligere tider var en vigtig kommunikationsvej for trafikken mellem Skien og Dalen. Vi skal se på nogle meget berømte sluser i Vrangfoss. Sluseanlægget er det største i Telemark-kanalen med en løftehøjde på 23 meter fordelt på fem slusekamre. Bussen fortsætter til den kønne by Ulefoss og fortsætter gennem Skien til Langesund, hvorfra vi skal sejle med Fjord Line tilbage til Hirtshals. Fyldt af mange fine oplevelser.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  24/7Koncert - Anders BlichfeldtFra 515,-
  31/7Koncert - Lune CarlsenFra 515,-
  5/8Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  12/8Prag - Den Gyldne StadFra 5.395,-
  12/8Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  12/8Smagen af Vestjylland - Hornslet SeniorerFra 4.795,-
  18/8Metal Randers til HollandFra 6.895,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning