Skip to main content

København - I Grundtvigs Fodspor

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

 

Forslag til grupperejse:
På denne spændende og anderledes tur til hovedstaden, skal vi bl.a. på byvandring i Grundsvigs fodspor. Vi skal se nogle af de steder, Grundtvig var aktiv i København. På byvandringen skal vi høre om præsten, salmedigteren, skolemanden og politikeren Grundtvig. Turen byder også på besøg i Roskilde Domkirke, DR Byen, Koncertsalen, Christiansborg m.m.m. Næst efter H.C. Andersen og Søren Kirkegaard var N. F. S. Grundtvig den betydeligste personlighed i 1800-tallets Danmark. Også i dag er Grundtvigs tanker og ideer blevet en bevægelse, der inspirerer mennesker over hele verden med projekter og programmer om bl.a. livslang læring. Grundtvig var præst, digter, profet, dommedagsprædikant, salmedigter, historiker, pædagog, filolog, højskolemand, folkeoplyser, politiker og folkevækker.

Dag 1 - Roskilde Domkirke og ankomst til København
Afgang fra Midtjylland om morgenen. Vi kører ned gennem Jylland over Fyn til Roskilde, hvor vi får en guidet rundvisning i Domkirken og hører om denne kirkes specielle historie op gennem tiden. Vi ser naturligvis også de mange kongegrave. Efter besøget og en frokostpause sætter vi kursen mod København. Vi kører en rundtur og ser de mest kendte steder bl.a. Lille Havfrue, Rosenborg, Kongens Nytorv, Nyhavn m.v. Sidst på eftermiddagen indlogerer vi os på det dejlige 4- stjernede Grand Hotel lige ved hovedbanegården. Om aftenen fåes en 3-retters menu og kaffe i hotellets restaurant.

Dag 2 - Byvandring og besøg i DR Byen
På en spændende byvandring vil forfatteren Hans P. Pedersen tirsdag formiddag tage os med rundt i Grundtvigs København. Vi skal se mange af de steder, hvor Grundtvig boede og færdedes i 65 år af sit næsten 89-årige liv.Om eftermiddagen skal vi på et besøg i DR byen, Danmarks største medievirksomhed, hvor vi på rundvisning bl.a. skal se den største af Koncerthusets sale, koncertsalen med de gyldne varme farver og den fantastiske akustik. Scenen beliggende i midten af salen er betrådt af succesfulde kunstnere fra hele verden og kan rumme 1800 gæster. Vi kommer også forbi flere studier, hvor bl.a. nyheder og underholdningsprogrammer bliver produceret og sendt og til nyhedsrummet, hvor redaktionerne sidder og arbejder. DR Byen er et af verdens mest avancerede multimediehuse. Aftensmad på Grand Hotel.

Dag 3 - Christiansborg og hjemrejse
Om formiddagen skal vi besøge Christiansborg og deltage i en rundvisning i Folketinget, af et folketingsmedlem, der typisk bringer gæsterne forbi Statsministerportrætterne, Landstingssalen, Vandrehallen, grundlovene, samtaleværelset, udvalgstavlen og Folketingssalen iblandet spændende fortælling om husets historie. Efter en frokostpause i København sætter vi kursen mod Jylland og vi er hjemme ved aftenstid.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning