Skip to main content

Smagen af Limfjorden

"Vi elsker vort land" og ikke mindst de mange smagsoplevelser som findes. På denne busrejse til Limfjorden skal vi både smage og opleve. Vi skal rundt på øer og kyststrækninger, hvor der i de smukkeste omgivelser findes lokale ildsjæle og store oplevelser. Vi skal bl.a. besøge Brænderiet Limfjorden, hvor der er god mulighed for at smage og ikke mindst få en snak om alt fra rom, gin, whisky til brandy. Limfjordsøen Fur skal vi også besøge, som byder på et besøg hos Fur Bryghus og en dejlig frokost nydes også her. En Limfjordsøsters står også på menuen, når vi skal besøge Venø. Udover at smage på en østers på Venø, skal vi også opleve øen og bl.a. se Danmarks mindste kirke.

Du kan glæde dig til en busrejse, hvor dine smagsløg vil blive forkælet af Limfjordens ildsjæle. Hver aften afsluttes med en middag og 5-stjernet hygge på vores helt eget 3-stjernede Dolphin Hotel Herning.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Unik rejse - KUN med Ans Rejser
• Ø-tur med lokal guide på Venø og Fur
• Alle måltider inkluderet
• 5-stjernet hygge på Dolphin Hotel Herning
• Rabat på 500 kr. pr. person til Ældre Sagens medlemmer

 

 

 

Program dag for dag:
Dag 1 – Ankomst
Dag 2 – Brænderiet Limfjorden & Limfjordens Hus
Dag 3 – Fur & Fur Bryghus
Dag 4 – Venø
Dag 5 – Afrejse 

 

 

 

Herunder findes en printvenlig version af rejsen med programmet i pdf-version:
 

Smagen-af-Limfjorden_pdf

 

 


    Dagsprogram

    • Dag 1 – Ankomst 

      Fra kl. 15:00 kan du i ro og mag ankomme til Dolphin Hotel Herning, hvor du trygt og sikkert kan parkere din bil. Ankommer du med offentlig transport til Herning station kan du blive afhentet og blive kørt til hotellet kl. 15:00, 16:00 og 17:00. 

    • Brænderiet Limfjorden & Limfjordens Hus

      Efter Dolphins flotte morgenmadsbuffet, skal vi med bussen med kurs mod Sundsøre. Her skal vi besøge ægteparret Ole og Silvia, som startede deres første destilleri tilbage i 2013 på Mors. Siden flyttede de til Sundsøre i Østsalling i den gamle færgekro og efter at have renoveret og bygget bryggeri til, åbnede Brænderiet Limfjorden igen i maj 2018, nu med skøn beliggenhed direkte ned til Limfjordens vande. De er nogle fantastiske skønne mennesker, som virkelig brænder for det de laver. Der vil være rig mulighed for at smage og er tale om alt fra rom, gin, whisky til brandy. Turen fortsætter til den efterhånden verdensberømte fiskerby Glyngøre med udsigt til Mors og Sallingsundbroen. Her skal vi besøge Limfjordens Hus og have en dejlig frokost, bestående af primært lokale kvalitets råvarer.

    • Fur & Fur Bryghus

      Efter morgenmad skal vi nordpå og med Fur Færgen. Vi ankommer til Limfjordsøen Fur, der er et autentisk øsamfund med 850 indbyggere, rigt på forskelligartede og særprægede landskabsformer. På øens nordvestlige spids, Knuden, ligger Fur Bryghus og restaurant Bryghuset indrettet i en smuk, rød træbygning fra 1926 - nænsomt restaureret og beliggende i enestående omgivelser af uforstyrret natur med harer, råvildt og fasaner som de nærmeste naboer. Vi starter besøget på Bryghuset kl. 11:30 med en times rundvisning og fortælling om ølproduktion og husets historie. Her får vi to smagsprøver på den gode bryghussøl. Efterfølgende får vi en lokalinspireret frokostanretning i den charmerende restaurant. 

      Menuen består af:
      Koldrøget laks med relish og purløgsmayo
      Hjemmerøget knudeskinke
      Røget svinemørbrad med trøffelmayo og hjertesalat
      Muslingesalat med syltede grønt
      2 slags oste fra Thise Mejeri med kompot
      Dagens kage med chokolade ganasche
       
      Kl. 14:00 tager vi på en ø-tur med en professionel guide og erfaren fortæller. Vi gør tre korte holdt undervejs - ved Langstedhuller, Bette Jenses Hyw og Gammel Havn. Vi kommer til at opleve naturen og et levende øsamfund - og får en blanding af faglig viden og en stor portion jysk lune og underfundighed.

    • Venø

      I dag skal vi besøge den ”bette” ø, Venø. Fra Kleppen havn er der flot udsigt til Venø Sund og Venø. Det tager ikke meget mere end 5 min at sejle fra fastlandet til Venø. På Venø starter vi med at besøge Venø Seafood. Bag Venø Seafood står Kristian Borbjerggaard, som er en lokal Venø-dreng og 3. generation af fiskerfamilie. Kristian kan ikke forstå hvorfor vi importerer østers fra bl.a. Frankrig, når de bedste produkter ligger i vandkanten, her i Limfjorden. De vil derfor eksempelvis ikke eksportere VenØsters, da det er synd og skam at sende så mange østers ud af landet og hvis udviklingen fortsætter har vi om 10 år ikke østers længere i danske farvande. Derfor er de også med i et opdrætsprojekt for at bevare østers i det danske farvand.

      Hver eneste østers er håndsorteret, og håndbanket, da de vil have de bedste på markedet. Vi smager selvfølgelig på en østers fra fjorden inkl. et glas bobler. Her fra skal vi videre til Venø Kro, som ligger smukt ved fjorden ca. 150 meter fra Venø Havn og med udsigt over fjorden. Her står menuen på ægte Venøbøf med kartofler, blandet salat samt to slags creme fraiche dressing. Med maverne forkælet skal vi nu tilbringe den næste time i selskab med en lokal fra øen, som viser og fortæller os alt hvad man skal se og høre om når man besøger Venø. Bl.a. Danmarks mindste kirke, fortællingen om efterskolen, øens historie og ikke mindst naturen.

    • Afrejse

      Efter den sidste omgang i hotellets skønne morgenmadsbuffet er det tak for denne gang og på gensyn.

    Afgange og priser

    AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelLedige pladserPris
    05-08-2024 - se afgangstiderEgen ankomst, oplevelser i bus5Dolphin Hotel Herning (Smagen af Limfjorden)Mere end 84.995,-BestilMere information

    Hotel

    Dolphin Hotel Herning (Smagen af Limfjorden)
    Dolphin Hotel Herning (Smagen af Limfjorden)
    Et familiedrevet hotel med 56 værelser. Dejlig morgenmadsrestaurant, gode afslapnings områder, dejlige fest lokaler, bar, og som altid tilstræber at du som gæst vil opleve 5-stjernet hygge. Hotellet e...
    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning