Skip to main content

Friedrichstadt & Sylt

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk

Tag med til det gamle danske land syd for grænsen. En tre dages tur, der bringer os til blandt andet Slesvig, Danevirke og Sylt. Besøget på øen Sylt er en stor oplevelse. Bybilledet i den romantiske kanalby Friedrichstadt, er præget af hollandsk byggestil. Ved torvet i centrum af Friedrichstadt, ses de typiske trappegavlhuse rejst af hollandske købmænd i tidernes morgen - og mellem husene flyder kanaler stille og roligt. Som noget nyt byder vi på denne tur op til dans efter aftensmad, da vores hotel har sørget for musik og en rigtig hyggelig aften.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Danseaften på Landgasthof Tarp
• Unik rejse - kun hos Ans Rejser
• Heldagsudflugt til Sylt

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Gottorp Slot, Danevirke og Dybbøl
Afgang først på dagen mod Dybbøl. Efter vi har passeret grænsen sættes kursen mod den gamle landevej forbi Isted, hvor hårde kampe udspillede sig i både 1848-50 og 1864, til Slesvig. Byen er administrativt centrum i Sydslesvig og bispesæde. Slesvig er opstået på nordsiden af fjorden Slien, efter at vikinge-handelspladsen Hedeby blev opløst. Byen er kendt for Slesvig-Holstens Landesmuseum Gottorp Slot med en smuk barokhave og en kæmpe globus. Byens femskibede domkirke Sankt Petri, opført i perioden 1100-1400, har Brüggemanns altertavle. En byhistorisk perle tæt ved domkirken er Holmen. En idyllisk fisker-bydel, hvor indbyggerne i århundreder har haft deres egne sæder og skikke. De bor i smukke gamle huse, som opleves under en spadseretur. Fra Slesvig går turen videre til Danevirke, et voldkompleks, der for mange århundreder siden dannede et totalforsvar ved rigets sydgrænse. Danevirke strakte sig tværs over Sydslesvig fra Slien i øst til Rejde Å i vest. Under 1864-krigen var store hærstyrker samlet på begge sider af befæstningsanlægget, men da den danske hær ikke kunne holde stillingen, rømmede man Danevirke og trak sig tilbage til Dybbøl. En af skanserne fra 2. Slesvigske Krig i 1864 blev genopført for år tilbage. Efter alle disse oplevelser går turen til vores indkvartering, Landgasthof Tarp, hvor vi skal bo de næste 2 nætter.

Dag 2 – Udflugt til Sylt
Efter morgenmad er der afgang på heldagstur til Sylt. Vi kører til Niebüll, hvor vi stiger på biltoget, der vil køre os på dæmningen over det smukke Vadehav til Sylt. Vi kommer rundt på hele øen og ser det særprægede landskab. I dag er cirka en femtedel af øen fredet område, og det er også hér, vi finder Mellemeuropas største vandreklit. Vi ser mange spændende huse bygget i frisisk stil på vores tur rundt, ikke mindst som spændende sommerhuse. Sidst på eftermiddagen kører vi om bord på toget, der skal bringe os til fastlandet. Efter aftensmad byder vi op til dans på vores hotel, en skøn aften i hyggeligt samvær.

Dag 3 – Ejderdæmningen og  Friedrichstadt
Efter morgenmad går turen til Eider- sperrwerk og Friedrichstadt. Ejderdæmningen (på tysk Eidersperr-werk) ligger ved mundingen af Ejderen i nærheden af byen Tönning i det sydvestlige Sydslesvig. Formålet er at beskytte landet mod stormfloder og regulering af vandstanden i Ejderen. Næste stop på dagens udflugt er Friedrichstadt (Frederiksstad). Byen med sin retvinklede gadestruktur, kanaler og mange huse i nederlandsk renæssancestil minder om en typisk hollandsk by. De mange kanaler gør, at man også kalder den “lille Amsterdam”. Grunden er at Friedrichstadt i 1600-tallet blev bygget af tilknyttede nederlandske religiøse flygtninge. Friedrichstadt har to seværdige museer: Den GamleMønt (AlteMünze), der fortæller om beboernes og handelens vilkår siden byens grundlæggelse. Der bliver rig lejlighed til på egen hånd at spadsere rundt og se de mange gamle huse og bygninger. Og en kanalrundfart kan absolut også anbefales. Friedrichstadt har desuden gode caféer og spisesteder. Midt på eftermiddagen sætter vi atter kursen mod Danmark. Undervejs stopper vi naturligvis ved grænsen, for at de sidste indkøb kan gøres.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning