Skip to main content

Rejser til Sverige - 5 dage i Sverige

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 
 

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Ankomst
 • Dag 2 – Skara, Eksjö & Växjö
 • Dag 3 – Boda Glasværk, kamelfarm Øland
 • Dag 4 – Besøg kloster og Claes Jönssons Maskinstation
 • Dag 5 – Lund og hjemrejse

  Program

  Dag 1 – Afrejse (M, A)
  VTidlig busafgang fra Viborg med Ans-Bussen, over Storebæltsbroen til Sjælland, videre over Øresundsbroen til Sverige, hvorfra turen går til Trollhättan. Byen ligger ved Göta-elven, som er meget vandrig med et fald på 32 meter. Der findes en omfattende kanal- og slusesystem, som er et meget besøgt turistmål. Byen har en meget betydelig industri, domineret af blandt andet bilproduktion. Vi indlogeres på hotel i Trollhättan, hvor vi spiser vores aftensmad. Vi bor på Scandic Swania i Trollhättan.

  Dag 2 – Skara, Eksjö & Växjö (M, A)
  Efter morgenmad på vores hotel, bevæger vi os ind i Västergötland, hvor Sveriges vugge stod. Her på den frugtbare landbrugsegn er der fundet spor af mennesker, som har boet her for 10.000 år siden. Västergötland er ikke mindst blevet kendt i vide kredse efter forfatteren Jan Guillous romaner om tempelridderen Arn Magnusson og efterfølgende filmatiseringer. Flere hundrede tusinde turister rejser hvert år rundt i Arns fodspor i Göta Rike. Et af dagens højdepunkter er besøg i Skara, en af Sveriges ældste byer. I 1000-tallet var den det åndelige og politiske centrum for det vestlige Sverige. Det var også i Skara, at landets første kristne konge blev døbt. Middelalderkirkerne står tættere i denne by end de fleste andre steder. Den historiske arv præger i høj grad Skara. Vejnettet fra middelalderen er bevaret, formet som egerne i et cykelhjul. Hvor man end kommer fra ender man ved domkirken midt i centrum.  Skara Domkirke blev bygget for 900 år siden. 15 km sydøst for Skara finder man Hornborgasjön, hvor man i sæsonen, det vil sige specielt i april og september, kan opleve i tusindvis af traner på én gang. De har tilbragt vinteren i Sydeuropa og Nordafrika og flyver i det tidlige forår til ynglepladserne i Midt- og Nordsverige, men gør altså undervejs stop på Hornborgasjön. De udfører den specielle tranedans, som er en måde, hvorved en hun og han styrker båndene mellem sig. Tranedansen er en stor turistattraktion. Det samme ritual gentager sig i det tidlige efterår, når tranerne sætter kursen mod varmere himmelstrøg. Turen fortsætter syd om landets næststørste sø Vättern og vi kommer ind i Småland- et af Sveriges sø rigeste områder. Länet har en mange hundredårig historie bag sig. Smålændinge udmærker sig ifølge sagnet ved sejhed, opfindsomhed og foretagsomhed. Helt tilbage fra 1700-tallet var der interesse for jerntråd, der har udviklet sig til produkter som hårnåle, kedler, Strikkepinde, sikkerhedsnåle, rottefælder, våben og symaskiner. Våbenfabrikken Husqvarna – og Jönköpings Tänstickfabrik er to gode eksempler. Vi passerer netop Husqvarna og  Jönköping.
  Den videre færd på turen går sydpå til  Eksjö – byen med den smukke træhuse. En charmerende provinsby med mange restaurerede træhuse fra 1500-1800 tallet. En af Sveriges bedst bevarede byer med træhuse. Har ikke siden 1560 været hærget af brande eller ødelæggelse. I dag rummer Gamla Stan 56 fredede træhuse fra en periode på 400 år. Vi er godt i gang med Småland, kaldet det fattige område med den magre jord. Som der skrevet i en turistguide: ”Her får mand intet forærende. Smålændingene har altid været nødt til at være hittepåsomme for at overleve”. De arbejdsomme og talentfulde smålændinge fører sig i dag frem i hele verden med deres møbelkunst og glaskunst. Det er ikke nogen tilfældighed, at IKEA’s stifter Ingvar Kamprad netop stammer fra Småland. Dagens tur slutter i Växjö – Smålands hovedstad. En historisk handelsby og i dag en universitetsby med mange tusinde studerende. Vi overnatter i Väjxø på Hotel Scandic Växjö. Aftensmaden indtages på vort hotel.

  Dag 3 – Boda Glasværk, kamelfarm Øland (M, A)
  Vi skal udforske den østlige del af Småland og kører gennem Glasriket, som rummer ikke mindre ende 15 større aktive glasværker samt en række mindre glashytter og andre dertil relaterede aktiviteter. De svenske glasværkers historie i Småland kan føres tilbage til det 17. Århundrede. Vi besøger Det svenskeGglasmuseum som i over 80 år har samlet glas fra svenske glasværker. Det er en af Europas største og mest omfattende samlinger. I dag omfatter samlingen omkring 40.000 glasvarer fra 105 svenske glasværker fra 1580'erne til i dag. Det svenske glasmuseum driver også forsknings- og dokumentationsprogrammer vedrørende glas- og glashåndtering. Alle har i skoletiden hørt om Kalmarunionen. Så oplagt er det at besøge Kalmar – en af Sveriges ældste byer med beboelse fra stenalderen. Kalmar Slot blev i 1280’erne opført. I juli 1397 trådte Kalmarunionen i kraft og i 1483 blev Kalmar-traktaten underskrevet af Sverige, Danmark og Norge. Vi skal også køre over Ølands broen, påbegyndt i 1967 og indviet i 1972. Broen er mere end 40 meter høj og var i lang tid med sin længde på 6072 meter Europas længste. Hver sommer valfarter turister i tusindtal til den smukke ø Øland. Sejlere, fugleinteresserede, fritidsbotanikere, historisk interesserede og i øvrigt helt almindelige badegæster har fundet ud af øen kan tilbyde spændende oplevelser for alle. På Øland skal vi besøge Ormöga Camel Ranch som blev grundlagt i 1991 af Bengt Erlingsson. Bengt har igennem årene formået at avle Europas største besætning af to-puklede kameler. Hans fascinationen for kamelerne, han har haft siden barndommen. Under besøget på Camel-ranchen vil der være mulighed for, at få en ridetur på en af de fascinerende dyr. Efter besøget sætter vi kursen imod Karlskrona, hvor vi overnatter på Hotel Scandic Karlskrona.

  Dag 4 – Besøg kloster og Claes Jönssons Maskinstation (M, A)
  Når bussen er pakket og morgenmaden er indtaget sætter vi kursen imod Malmø. Men undervejs gør vi dagens første stop ved Bosjökloster Slott & Trädgårdar, som ligger i hjertet af Skåne, på en halvø mellem Västra og Östra Ringsjöen ca. 6 km. syd for Höör. Klosteret blev formentlig grundlagt i 1080 som et Benediktinerkloster. Klosteret har også været lagt ind under den danske krone. Vi besøger slottet, haverne, parken og kirken. Efterfølgende fortsætter vi til Furulund, hvor vi skal besøge Claes Jönssons Maskinstation. Claes Jönsson vil give os en rundvisning og fortælle om hans maskinstation som er en pæn mellemstor maskinstation. Når vi afslutter vort besøg hos Claes Jönsson sætter vi kursen mod dagens sidste stop: Malmø. Her vil vi have vores sidste overnatning på First Hotel Jörgen Kock.

  Dag 5 – Lund og hjemrejse (M, A)
  VMalmø – Sveriges tredjestørste by – skal opleves på en byrundtur. Naturligt er det, at vi kører forbi og gæster Lund – den klassiske universitetsby med gamle stenhuse, grønne oaser og betydningsfulde studentertraditioner. Lunds Domkirke er berømt med sine to tårne ”Lunnapågarna”, som kan ses langvejsfra og udgør sammen med Lunds Universitetssygehus byens berømte silhuet. Sporene fra dengang Lund var dansk, er synlig og det bedste eksempel er den gråsorte domkirke, som Nordens ældste metropolitkirke med byggestart i 1085.
  I dag er domkirken et af Skånes mest populære turistmål. Det er især middelalderuret med dets astronomiske ur og klokkespil, der trækker folk til, i høj grad fra Danmark. Efter vort besøg i Lund kører vi nu mod vores udgangspunkt: Danmark. Vi passerer den strømlinede bro over Øresund, fortsætter over Sjælland til Storebæltsbroen, og derefter sætter vi deltagerne af i de samme byer, hvor de stod på bussen.

  Indkvartering

  Hoteller
  Dag 1 - Scandic Hotel Swania, Trollhättan
  Dag 2 - Scandic Hotel Växjö
  Dag 3 - Scandic Hotel Karlskrona
  Dag 4 - First Hotel Jörgen Kock, Malmö

  Bestilling

  Prisen inkluderer:

  • Busrejse i 4-stjernet luksusbus
  • Morgenbakke bolle samt snegl på udrejsen, kaffe efter behov
  • Ophold på hotel i delt dobbeltværelse inkl. halvpension
  • 4 x morgenmad og 4 x aftensmad
  • Transport samt udflugtsprogram (ekskl. entréer)
  • Dansk rejseleder
  • Broafgifter
  • Skatter, afgifter og bidrag til Rejsegarantifonden

  Tillæg pr. person:

  • Enkeltværelse
  • Årsafbestillingsforsikring

  Øvrige informationer:

  • Valuta = Svenske kroner

  Vejledende priser på entreèr (2019):

  • Entre Camel Ranch SEK 120
  • Entre Bosjökloster SEK 70
    

  Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning