Skip to main content

Bjergtagende Harzen

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk

Danskernes foretrukne by i Harzen er og bliver Goslar. Denne skønne og velbevarede by danner rammen om vores tur til Harzen. Bykernen i Goslar er helt fantastisk, og det meget berømte rådhus er kernen i byens centrum. Vi bor på det skønne 4-stjernede hotel, Der Acthermann helt inde i centrum af Goslar, bedre bliver det ikke. I området omkring Goslar ligger et spændende landskab med inddæmmede søer, dybe slugter, klippedale, skove og grønne enge. Harzen har det hele.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Stamhotel gennem mange år
• Oplevelser på både ud- og hjemrejse
• Udflugt til Wernigerode
• Oplev slottet i Celle

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Afrejse og Lüneburg
Efter opsamling ned gennem Danmark, kører vi til Lüneburg. Byen er berømt for sin saltudvinding og ligger mellem Hamburg og Goslar. Vi tager på en lille byrundtur, inden vi fortsætter til vores hotel i Goslar.

Dag 2 – Goslar samt bjergværket Rammelsberg
Efter morgenmad skal vi på sightseeing i Goslar. Byen er på UNESCO´s liste over verdenskulturarv, primært på grund af sin fortid som kejserstad samt bjergværket Rammelsberg. Vi lægger ud med en byrundtur i Goslar, hvor vi ser det gamle Kaiserpfalz Slot, bygget i 1050 – et enestående bygningsværk. I 200 år var slottet centrum for Rigsdagen. Her mødtes lokale konger og kejsere. I dag er slottet et mindesmærke for Tysklands historie. Historien kan ses indenfor i et kæmpe værk der i 67 billeder skildrer Tysklands omtumlede historie. Herefter ser vi torvet med det fine Rådhus og de mange store huse med bindingsværk og skiferbelægning. Det berømte klokkespil på Kämmergebäude lige over for Rådhuset, ser og hører vi ved middagstid. I Rammelsberg minen har man i næsten 1000 år udvundet sølv og andre metaller, og vi besøger minen om eftermiddagen, for dem som har lyst (ekskl. entré).

Dag 3 – Udflugt til Rappbode, Thale og Wernigerode 
I dag skal vi på heldagsudflugt rundt i det smukke landskab i Harzen. Første stop bliver ved den store dæmning i Rappbode, der er Harzens største og Tysklands højeste dæmning. På grund af snesmeltning og meget nedbør i området har der altid været fare for oversvømmelser og for at undgå disse og udnytte vandet økonomisk, blev der bygget et system af opdæmmede søer. Disse søer er i dag et stort naturskønt område. Fra Rappbode går turen videre til Thale som er kendt for Heksenes Danseplads. Thale ligger i Bodetal-dalen, en klippeslugt, som med sine 250 meter høje granitvægge siges at være den største klippedal nord for Alperne. I Thale holder vi frokostpause, og der bliver mulighed for at nyde udsigten. Næste stop er endnu et højdepunkt; vi besøger den hyggelige og altid charmerende by Wernigerode. Her er bindingsværk huse, et berømt rådhus samt et imponerende slot. Vi er tilbage i Goslar sidst på dagen.

Dag 4 – Rundt i Harzen
Dagens udflugt bringer os ud på en flot panoramatur rundt i endnu en smuk og idyllisk del af Harzen. Første stop bliver ved den opdæmmede sø Okerstausee, Vestharzens største stillestående vand. Fuldt opdæmmet har søen 47,4 millioner kubikmeter vand og vandspejlet måler 230 hektar. Mægtig og indbydende. Herfra går turen videre via Altenau til St. Andreasberg, som er den højest beliggende by i Harzen. Inden for byens grænser spænder højdeforskellene fra 600 – 900 meter. St. Andreasberg består af stejle gader og kulørte træhuse, der læner sig ind mod hinanden. Herfra til Clausthal-Zellerfeld, hvor Europas største trækirke ligger. Vi skal også besøge Wildemann, som også kaldes for Klein Tyrol. Sidste stop på turen bliver ved Hahnenklee, med stavkirken ”Gustav Adolf Stabkirche”. Den blev bygget på kun 10 måneder fra 1907 – 1908. Træet er af det hjemlige grantræ og kirken er inspireret af de norske stavkirker. I stavkirken findes et klokkespil med 49 klokker i tårnet. De spiller flere gange om ugen. Vi er tilbage i Goslar og vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 5 – Hjemrejse og Celle
Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Celle, hvor vi kommer forbi slottet, hvor den danske dronning Caroline Mathilde opholdt sig i 3 år, frem til sin død i 1775. Celle er en af Tysklands kønneste byer med velplejede, farverige bindingsværkspaladser. Herefter kører vi det sidste stykke tilbage til Danmark med et stop ved grænsen undervejs.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning