Mange år på hjul
- med succes i både ind- og udland

1. maj 2015 var en milepæl i historien om Ans Bussen og Ans Rejser. Da var det nøjagtig 25 år siden virksomheden blev grundlagt. Den har i det kvarte århundrede udviklet sig til en rullende koncern, som transporterer tusindvis af tilfredse kunder rundt inden- og udenfor Danmarks grænser.

Det hele startede i Ans, da Herdis og Per Rod 1. maj 1990 overtog den lokale skolebus fra den hidtidige indehaver Niels Jørgen Pedersen, kendt som ”Sjønne”. Han stod for kørslen til Ans Skole fra de små omegnsbyer og havde desuden en turistbus, en minibus og en taxa, og firmaet blev drevet under navnet Ans Taxa. Per Rod var ansat som lastvognschauffør hos vognmand Regnar Pihl, Grønbæk, i årene 1976-82, og blev derefter ansat til at køre ”Sjønne”s skolebus. Det blev også til ture i turistbussen – dog aldrig uden for landets grænser.

To udlandsture på 10 år
Ved overtagelsen af skolebussen i 1990 gav ægteparret  dets firma navnet Ans Bussen. Per Rod sad bag rattet og fru Herdis styrede kontorarbejdet fra privat- boligen på Teglgade 33.
Aktiviteterne voksede hurtigt og Ans Bussen fik således af Kjellerup Kommune og Viborg Amt tildelt kørslen af elever til specialklasser i Ans, Nørskovlund og Kjellerup. Sideløbende tilbød man turistkørsel, og der kom efterhånden stadig flere og flere kunder i butikken.

Per Rod erindrer, at det vistnok i 10-året 1990-2000 blev til to udlandsrejser. Den ene til Slesvig og den anden til  Karlstad i Sverige. De primære arbejdsopgaver var rutekørslen i skoledistriktet og indenlandsk turistkørsel.
 
Tog udfordringen op
Virksomheden voksede og bestod af en skolebus, en stor turistbus og ni små busser, da ægteparret 1. august 2000 overdrog foretagendet til datteren
Susan og svigersønnen Claus Andersen. Hun var fuldtidsansat som sygeplejerske og han havde sin egen møbelvirksomhed med et halvt hundrede ansatte. Men udfordringen om at overtage busfirmaet var for fristende, så parret tog springet. Claus  Andersen  afviklede møbelproduktionen og Susan  fravalgte heltidsjobbet i sundhedssektoren.

På det tidspunkt havde Ans Bussen ApS fået udbygget med kontorer og garageanlæg på Lyngbakkevej 10 i Ans. Og der kom rigtig god gang i busfirmaet. Ans Bussen vandt licitationen på flere kommunale ruter under Viborg Amts Trafikselskab. Sideløbende blev der mere og mere kørsel for  firmaer og private samt naturligvis skolekørslen.

I en avisartikel for nogle år siden hed det: ”Et af nøgleordene for Ans-virksomhedens succes er ifølge Claus og Susan Andersen den gode service og kvalitet: Vi går ikke på kompromis med hverken service eller kvalitet, og derfor er vi heller ikke det billigste busselskab i området. Firmaets motto er da også, at Ans Bussen ikke nødvendigvis skal være blandt de billigste, men blandt de bedste”.

Firmaets mål og vision lød: ”Ans Bussen er et alsidigt busselskab, der til stadighed tilstræber at dække de forskellige behov for bustransport, hvad enten det er turistkørsel, firmaudflugter, handicapkørsel, selskabskørsel, studie-grupperejser, virksomheds- og udflugtskørsel. Med fleksibilitet og dynamik er det vores mål at tilpasse os tidens behov og sikre alle den bedste service hen ad vejen”.

En ny epoke
I efteråret 2006  indtraf en ny epoke i selskabets historie. Susan og Claus  Andersen oprettede  Ans Rejser, der med bus og fly skulle sende midtjyder uden for landets grænser. I sit første katalog havde man rejsemål som Rom, Prag, Gardasøen, Tyrol, Polen, Norge, Rüdesheim og Alsace.

I første omgang kendte man dog begrænsningens kunst, så kataloget blev kun husstandsomdelt i hele 8643 Ans By, ligesom der blev annonceret i de midtjyske medier.
Ans Bussen havde i nogle år kørt med grupperejser til udlandet og det område var vokset så meget, at indehaverne turde satse på at få sit eget rejseselskab.

Sund og veldrevet
Ude omkring blev der rettet mere og mere opmærksomhed mod Ans Bussen, som både i 2005 og 2006 blev kåret som Gazelle-virksomhed. Det førte endnu mere hædersbevisning med sig. I april 2007 blev Susan og Claus Andersen tildelt ”Erhvervsprisen 2007” af Silkeborgegnens Erhvervsråd. Virksomheden blev fremhævet  for sin gazellevækst og gode arbejdsmiljø.
Ans Bussen ApS er en sund og veldrevet forretning, der formår at tilpasse sig markedets behov”, lød motiveringen fra erhvervsrådet – i dag erhvervSilkeborg. Prisuddeleren fremhævede desuden den erhvervsmæssige fremgang, nytænkningen og forøgelse af arbejdspladser i lokalområdet.

Ans Bussen har mange  gode,  loyale og trofaste samarbejdspartnere og en af dem er Grundfos-koncernen, for hvem busselskabet udfører mange kørsler med både kunder og medarbejdere.

Flyttede til Silkeborg
I de første seks år, holdt Ans Rejser til på Lyngbakkevej 10 i Ans. Men en beslutning i det statslige selskab DSB om at lukke sine rejsebureauer, deriblandt i Nygade 20, Silkeborg, skabte en ny udvikling for  både Ans Bussen og Ans Rejser. Susan og Claus Andersen kunne se nye udviklingsmuligheder ved at åbne rejsebureau  i de samme lokaler og i den forbindelse flytte både rejseselskabets  salgsafdeling og busselskabets administration dertil.

Da det blev offentliggjort, at DSB Rejsebureau lukker i Silkeborg, så vi muligheden for at komme ind på markedet og overtage de privat- og erhvervskunder, som har benyttet DSB Rejsebureau”, sagde Claus  Andersen ved  meddelelsen om flytningen af   Ans Rejser til Silkeborg og åbningen af  Silkeborg  Rejsebureau.  Indvielsen 1. Juni 2012 blev markeret med taler af daværende borgmester Hanne Bæk Olsen og købmand Lars Larsen, der roste iværksætter-genet hos Susan og Claus Andersen, mens flere hundrede gæster hørte på – og klappede fuldt fortjent.

Nye kundemuligheder
I forvejen havde Ans Rejser fået stadig større fodfæste på det midtjyske marked – og gennem samarbejde med aviserne i Silkeborg, Herning, Horsens, Vejle og Skive om læserrejser, åbnede der sig nye  kundemuligheder. Et samarbejde, som har varet i foreløbig ni år og fortsætter til gavn for alle parter. Samme succes har Ans Rejser med sit nære samarbejde med et stort antal seniorklubber, pensionistforeninger og folkelige foreninger i det midtjyske område.

Det er gået stærkt i Silkeborg på rejsefronten - og aktiviteterne er ikke blevet færre efter ansættelsen i marts 2013 af Michael Bach Andersen som bureauchef. Han har virket i rejsebranchen siden 1998.

Medarbejdere

Hvem er vi ?

Her kan du finde vores veluddannede og flinke personale:

Britta Riis

Britta Riis
Rejsekonsulent

Tlf. 7026 0049
britta@ansrejser.dk

Mette Christensen
Rejsekonsulent

Tlf. 7026 0049
mette@ansrejser.dk

Sandie Pedersen
Rejsekonsulent

Tlf. 7026 0049
sandie@ansrejser.dk

Charlotte Munch
Grafiker

Tlf. 7026 0049
charlotte@ansrejser.dk

Kirsten Sparring

Kirsten Sparring
Bogholderi

Tlf. 8687 0220
kirsten@ans-bussen.dk

Mogens Hansen

Mogens Hansen
Økonomichef

Tlf. 8722 9022
mogens@ansrejser.dk

Michael Bach Andersen

Claus Andersen
Direktør

Tlf. 8687 0220
claus@ans-bussen.dk

 

Susan Andersen

Susan Andersen
Logistikchef

Tlf. 8687 0220
susan@ans-bussen.dk

 

Rejseledere

Her kan du finde vores dygtige og kompetente rejseledere:

lissi

Lissi Bagge

Lissi holder af et liv med udfordringer, overraskelser og udvikling og for 9 år siden tog hun springet og blev free lance rejseleder. Med sig i bagagen har hun en uddannelse som pædagog og en som socialantropolog.

Lissi har som rejseleder arbejdet i det meste af Europa; hun holder specielt meget af Spanien som hun mener har det hele.  Men også Balkan, Italien, Indien, Nepal og Irland hører til favoritterne

carl johan

Carl Johan Rosenkilde

Carl Johan har fungeret som rejseleder i en lang række europæiske lande. Han øser af sin store viden på mange af vores ture til Berlin, Rhinen, Stettin, Holland og Prag ikke mindst.

Carl Johan har rundet de 25 år som rejseleder, og lever efter det kendte motto ”At rejse er at leve”.

claus

Claus Hebor

Claus Hebor er Irlands-ekspert, der har besøgt den grønne ø op mod 200 gange. Han er uddannet historiker og har et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis.

Desuden har han en brændende passion for Irland med dets smukke natur, musik og enestående gæstfrihed, som bliver formidlet på en utrolig levende og engageret måde, så gæsterne vil få et personligt og indgående indtryk af Irland på rejsen.

aksel

Aksel Evin Olesen

Aksel Evin Olesen har rejst  i over 70 lande i Europa, Afrika, Mellemøsten og Asien. Har i sine tidligere jobs i medieverdenen skrevet hundredvis af  rejseartikler om oplevelser fra Grønlands nordspids til Filippinernes koralrev.

Aksel Evin Olesens favorit-lande er Norge, Tyskland, Belgien - og han arbejder til stadighed på at udvikle nye, anderledes rejsemål til de pågældende lande. Men endags-ture med Ans Rejser  til især Fyn står også højt på listen.

hans

Hans Justesen

Hans Justesen er uddannet kulturgeograf og har gennem sine studier og sit arbejde interesseret sig for europæiske lande, historie, kultur og befolkninger. Navnlig Prag og Berlin er typiske rejsemål – ikke mindst fordi begge byer og lande har en nyere historie.

Hans har igennem en årrække undervist på en højere læreanstalt i Prag i fagene international ledelse og kulturforståelse på både engelsk og tysk. Navnlig i forbindelse med disse ophold, har han opnået en særlig indsigt i Prag og Tjekkiet.

torben

Torben Larsen

Torben Larsen er rejsevant i Nordamerika, Caribien, Asien og de fleste europæiske lande. Særlig interesse har Torben for Italien gennem sproget, som han underviser i. Desuden interesserer han sig meget for kultur og historie på sine rejser.

Torben er rejseleder på nogle af vore ture til specielt Italien og Norge. Desuden tager han også rejser til flere andre europæiske destinationer.  Han har arbejdet for Ans Rejser i fem år.

jan

Jan Formann

Jan Formann har rejst over hele verden og arbejdet i udlandet ca. 10 år, som direktør for en bank i Frankfurt am Main. Under opholdet i Tyskland dyrkede han fascinationen af vin i både Tyskland og Alsace. Det er blevet til mange besøg i Alsace gennem de seneste godt 25 år, hvor også Grand Ballon er blevet besteget nogle gange på racercykel sammen med gode venner.

Jan har også en passion for Barcelona og England og taler flydende tysk og engelsk. Han har i kortere perioder boet og arbejdet i London, Philadelphia (USA) og Stockholm.

Thomas

Thomas Berntsen

Fra 2004 har Thomas virket som rejseleder i Østeuropa. Han er medlem af Ældre Sagens landsbestyrelse, der netop har passeret 700.000 medlemmer. Er tillige formand for Ældre Sagens distrikt Østjylland med 90.000 medlemmer i 11 midt- og østjyske kommuner og tidligere præsident for Rotary Klub Kjellerup.

Thomas er rejseleder til Ungarn og Kroatien – to lande, som er hans speciale – og det er efterhånden blevet til ikke færre end 40 rejser.

anna

Anna Stigsen

Eventyr- og rejselyst har sammen med stor interesse for kunst og historie været motivationen for Annas mange rejseaktiviteter samt ophold i udlandet. Først som stewardesse, senere længere ophold i Skotland, Sverige, Kina, Nepal og Malta.

Anna sætter sig altid grundigt ind i sine rejsemål - både på nationalt og lokalt plan. Hun fortæller levende og engageret, så gæsterne får mest muligt ud af turen. Hendes store mål på hver eneste tur er at komme hjem med glade og tilfredse gæster, fyldt op af indtryk og oplevelser.

anna

Gunnar Pedersbæk

Gunnar Pedersbæk er fhv. lektor i handelsgymnasiet, uddannet fra SEL og Århus Universitet i tysk og engelsk. Han rejser i sin ”fritid” sammen med konen i ”alverdens” lande og har stor interkulturel kompetence i kraft af adskillige kurser på tyske og engelske universiteter og dermed stor viden om destinationerne. Gunnar har i sin tid som underviser på HH-uddannelsen arrangeret mange studierejser og udvekslingssamarbejde med italienske og tyske erhvervsgymnasier, og  står nu i spidsen for mange af vore rejser til Italien og Tyskland, som f.eks.Berlin og Harzen. Det er siden 2006 blevet til mere end 80 rejser med turistgrupper.

anna

Inga Kofoed Andersen

Inga Kofoed Andersen har været rejseleder i mere end 10 år og Tyskland, Irland, Skotland og Sydafrika er de lande, hun har besøgt flest gange. Hun elsker livet som guide, rejseleder og foredragsholder og med en uddannelse som geolog er hun på hjemmebane blandt bjerge, floder og søer.
På flodkrydstogter folder hun landskaberne ud og bruger sin store viden om naturskabte livsvilkår til at formidle på spændende vis videre til gæsterne.

   

 

Job som rejseleder

Søger du job som rejseleder ?

Brænder du for et bestemt rejsemål, og ved du mere om dette rejsemål end man normalvis gør.
Vil du gerne arbejde som freelance rejseleder, eller gør det allerede, så er vi naturligvis meget interesseret i at høre fra dig.

Vi stiller krav om, at du tidligere har fungeret som rejseleder, hvad enten det  har været oversøisk eller i Europa.

Vi stiller ligeledes krav om en meget høj faglig viden, således du kan give vores gæster det lille ekstra.

Uopfordrede ansøgninger sendes på mail til: Michael Bach Andersen, michael@ansrejser.dk