Skip to main content

Mange år på hjul
- med succes i både ind- og udland

1. maj 2015 var en milepæl i historien om Ans Bussen og Ans Rejser. Da var det nøjagtig 25 år siden virksomheden blev grundlagt. Den har i det kvarte århundrede udviklet sig til en rullende koncern, som transporterer tusindvis af tilfredse kunder rundt inden- og udenfor Danmarks grænser.

Det hele startede i Ans, da Herdis og Per Rod 1. maj 1990 overtog den lokale skolebus fra den hidtidige indehaver Niels Jørgen Pedersen, kendt som ”Sjønne”. Han stod for kørslen til Ans Skole fra de små omegnsbyer og havde desuden en turistbus, en minibus og en taxa, og firmaet blev drevet under navnet Ans Taxa. Per Rod var ansat som lastvognschauffør hos vognmand Regnar Pihl, Grønbæk, i årene 1976-82, og blev derefter ansat til at køre ”Sjønne”s skolebus. Det blev også til ture i turistbussen – dog aldrig uden for landets grænser.

To udlandsture på 10 år
Ved overtagelsen af skolebussen i 1990 gav ægteparret  dets firma navnet Ans Bussen. Per Rod sad bag rattet og fru Herdis styrede kontorarbejdet fra privat- boligen på Teglgade 33.
Aktiviteterne voksede hurtigt og Ans Bussen fik således af Kjellerup Kommune og Viborg Amt tildelt kørslen af elever til specialklasser i Ans, Nørskovlund og Kjellerup. Sideløbende tilbød man turistkørsel, og der kom efterhånden stadig flere og flere kunder i butikken.

Per Rod erindrer, at det vistnok i 10-året 1990-2000 blev til to udlandsrejser. Den ene til Slesvig og den anden til  Karlstad i Sverige. De primære arbejdsopgaver var rutekørslen i skoledistriktet og indenlandsk turistkørsel.
 
Tog udfordringen op
Virksomheden voksede og bestod af en skolebus, en stor turistbus og ni små busser, da ægteparret 1. august 2000 overdrog foretagendet til datteren
Susan og svigersønnen Claus Andersen. Hun var fuldtidsansat som sygeplejerske og han havde sin egen møbelvirksomhed med et halvt hundrede ansatte. Men udfordringen om at overtage busfirmaet var for fristende, så parret tog springet. Claus  Andersen  afviklede møbelproduktionen og Susan  fravalgte heltidsjobbet i sundhedssektoren.

På det tidspunkt havde Ans Bussen ApS fået udbygget med kontorer og garageanlæg på Lyngbakkevej 10 i Ans. Og der kom rigtig god gang i busfirmaet. Ans Bussen vandt licitationen på flere kommunale ruter under Viborg Amts Trafikselskab. Sideløbende blev der mere og mere kørsel for  firmaer og private samt naturligvis skolekørslen.

I en avisartikel for nogle år siden hed det: ”Et af nøgleordene for Ans-virksomhedens succes er ifølge Claus og Susan Andersen den gode service og kvalitet: Vi går ikke på kompromis med hverken service eller kvalitet, og derfor er vi heller ikke det billigste busselskab i området. Firmaets motto er da også, at Ans Bussen ikke nødvendigvis skal være blandt de billigste, men blandt de bedste”.

Firmaets mål og vision lød: ”Ans Bussen er et alsidigt busselskab, der til stadighed tilstræber at dække de forskellige behov for bustransport, hvad enten det er turistkørsel, firmaudflugter, handicapkørsel, selskabskørsel, studie-grupperejser, virksomheds- og udflugtskørsel. Med fleksibilitet og dynamik er det vores mål at tilpasse os tidens behov og sikre alle den bedste service hen ad vejen”.

En ny epoke
I efteråret 2006  indtraf en ny epoke i selskabets historie. Susan og Claus  Andersen oprettede  Ans Rejser, der med bus og fly skulle sende midtjyder uden for landets grænser. I sit første katalog havde man rejsemål som Rom, Prag, Gardasøen, Tyrol, Polen, Norge, Rüdesheim og Alsace.

I første omgang kendte man dog begrænsningens kunst, så kataloget blev kun husstandsomdelt i hele 8643 Ans By, ligesom der blev annonceret i de midtjyske medier.
Ans Bussen havde i nogle år kørt med grupperejser til udlandet og det område var vokset så meget, at indehaverne turde satse på at få sit eget rejseselskab.

Sund og veldrevet
Ude omkring blev der rettet mere og mere opmærksomhed mod Ans Bussen, som både i 2005 og 2006 blev kåret som Gazelle-virksomhed. Det førte endnu mere hædersbevisning med sig. I april 2007 blev Susan og Claus Andersen tildelt ”Erhvervsprisen 2007” af Silkeborgegnens Erhvervsråd. Virksomheden blev fremhævet  for sin gazellevækst og gode arbejdsmiljø.
Ans Bussen ApS er en sund og veldrevet forretning, der formår at tilpasse sig markedets behov”, lød motiveringen fra erhvervsrådet – i dag erhvervSilkeborg. Prisuddeleren fremhævede desuden den erhvervsmæssige fremgang, nytænkningen og forøgelse af arbejdspladser i lokalområdet.

Ans Bussen har mange  gode,  loyale og trofaste samarbejdspartnere og en af dem er Grundfos-koncernen, for hvem busselskabet udfører mange kørsler med både kunder og medarbejdere.

Flyttede til Silkeborg
I de første seks år, holdt Ans Rejser til på Lyngbakkevej 10 i Ans. Men en beslutning i det statslige selskab DSB om at lukke sine rejsebureauer, deriblandt i Nygade 20, Silkeborg, skabte en ny udvikling for  både Ans Bussen og Ans Rejser. Susan og Claus Andersen kunne se nye udviklingsmuligheder ved at åbne rejsebureau  i de samme lokaler og i den forbindelse flytte både rejseselskabets  salgsafdeling og busselskabets administration dertil.

Da det blev offentliggjort, at DSB Rejsebureau lukker i Silkeborg, så vi muligheden for at komme ind på markedet og overtage de privat- og erhvervskunder, som har benyttet DSB Rejsebureau”, sagde Claus  Andersen ved  meddelelsen om flytningen af   Ans Rejser til Silkeborg og åbningen af  Silkeborg  Rejsebureau.  Indvielsen 1. Juni 2012 blev markeret med taler af daværende borgmester Hanne Bæk Olsen og købmand Lars Larsen, der roste iværksætter-genet hos Susan og Claus Andersen, mens flere hundrede gæster hørte på – og klappede fuldt fortjent.

Nye kundemuligheder
I forvejen havde Ans Rejser fået stadig større fodfæste på det midtjyske marked – og gennem samarbejde med aviserne i Silkeborg, Herning, Horsens, Vejle og Skive om læserrejser, åbnede der sig nye  kundemuligheder. Et samarbejde, som har varet i foreløbig ni år og fortsætter til gavn for alle parter. Samme succes har Ans Rejser med sit nære samarbejde med et stort antal seniorklubber, pensionistforeninger og folkelige foreninger i det midtjyske område.

Medarbejdere

Hvem er vi ? - Her kan du finde vores veluddannede og flinke personale: Ninna Brandt Bureauchef Tlf. 7026 0049 ninna@ansrejser.dk Ole Kragelund Produktchef Tlf. 7026 0049 ole@ansrejser.dk Britta Riis Rejsekonsulent Tlf. 7026 0049 britta@ansrejser.dk Kirsten Sparring B...

Rejseledere

Her kan du finde vores dygtige og kompetente rejseledere: Lissi Bagge - Lissi holder af et liv med udfordringer, overraskelser og udvikling og for 9 år siden tog hun springet og blev free lance rejseleder. Med sig i bagagen har hun en uddannelse som pædagog og en som social...

Job som rejseleder

Søger du job som rejseleder ? - Brænder du for et bestemt rejsemål, og ved du mere om dette rejsemål end man normalvis gør. Vil du gerne arbejde som freelance rejseleder, eller gør det allerede, så er vi naturligvis meget interesseret i at høre fra dig. Vi stiller krav om, at du tidliger...

rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Ans Rejser
Lillehøjvej 2
8600 Silkeborg
  • Medlem nr. 1811 af Rejsegarantifonden
  • cancer.dk - Ans Rejser
  • Danmarks out door hovedstad
  • Danmarks Rejsebureau Forening