Skip to main content

Smagen af Østjylland - Nyhed 2024

Årets danske nyhed er Smagen af Østjylland, der er fjerde rejse i rækken af vores smagsunivers. Vi skal endnu engang ud at besøge ildsjæle og deres skønne steder. Vi skal smage deres råvarer og høre deres historier. Udover at vi skal smage på helt fantastiske produkter, besøger vi også historiske steder og møder lokale guider.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Unik rejse - KUN med Ans Rejser
• Alle måltider inkluderet
• 5-stjernet hygge på Dolphin Hotel Herning
• Fantastiske smagsoplevelser
• Rabat på 500 kr. pr. person til Ældre Sagens medlemmer

 

 

 

Smagen af Østjylland - kort

Program dag for dag:
Dag 1 – Ankomst
Dag 2 – Det Grønne Museum, Den Gamle Stald, Mols Bjerge og Ginsmagning
Dag 3 – Sejltur, Himmelbjerget og Ny Hattenæs
Dag 4 – ARoS og Fru Møllers Mølleri
Dag 5 – Afrejse 

 

 


 

 

Herunder findes en printvenlig version af rejsen med programmet i pdf-version:  Dagsprogram

  • Dag 1 – Afrejse

   Fra kl. 15:00 kan du i ro og mag ankomme til Dolphin Hotel Herning hvor du trygt og sikkert kan parkere din bil. Parkeringsområdet er videoovervåget 24-timer. Ankommer du med offentlig transport til Herning station kan du blive afhentet og blive kørt til hotellet kl. 15:00, 16:00 og 17:00. Alle 4 middage på hotellet serveres kl. 19:00.

  • Dag 2 – Det Grønne Museum, Mols Bjerge og Ginsmagning

   I dag skal vi til Djursland og Mols, hvor vores første stop er Det Grønne Museum lige unde for Auning. Museet giver et indblik i historien om at bo på landet og med en række permanente udstillinger samt et par skiftende udstillinger, som f.eks. STORT – Mennesket og Skoven, der handler om skovens vigtighed i Danmark og menneskets brug af den. På museet skal vi have en guidet rundvisning inden vi skal spise frokost på restaurant Den Gamle Stald, der er beliggende på Det Grønne Museum. Til frokosten skal vi have en servering, der hedder ”Spis dig igennem historien”, en historie-inspireret anretning sammensat af restauranten og museet.
   Efter frokosten skal vi med lokal guide en tur rundt i Mols Bjerge. Om aftenen efter middagen skal vi have besøg af Eugen fra Danmarks mindste destilleri "Branderiet" til en ginsmagning. Han bruger hedens ingredienser og fortæller historien om Gin.

  • Dag 3 – Himmelbjerget og Ny Hattenæs

   Efter Dolphins flotte morgenmadsbuffet, skal vi med bussen med kurs mod Silkeborg. Her skal vi opleve et par af Silkeborgområdets vartegn Himmelbjerget og Hjejlen. Vi skal på en sejltur på Silkeborgsøerne med Hjejlen, der er verden ældste aktive kulfyrede hjuldamper helt tilbage fra 1861. Vi sejler med damperen til Himmelbjerget. Her skal vi gå turen op til Himmelbjergstårnet, der står på toppen af ”bjerget”. Himmelbjergstårnet står til minde om Frederik VII og Grundloven af 1849, og er én af de mange mindesmærker på Himmelbjerget.
   Efter besøget på Himmelbjerget skal vi ud at sejle igen. Denne gang går turen til nyrenoverede Ny Hattenæs, hvor vi skal have frokost ved Ny Hattenæs. Frokosten skal vi have på Hotel og Restaurant Ny Hattenæs, beliggende i smukke omgivelser og som er mere end 125 år gammelt. Efter frokosten går turen hjem mod Dolphin.

  • Dag 4 – AroS og Fru Møllers Mølleri

   Efter morgenmaden skal vi østpå til Aarhus, hvor vores første stop er ARoS Aarhus Kunstmuseum, der er af de største og mest besøgte kunstmuseer i Skandinavien. ARoS er især berømt for kunstværkerne ”Your Rainbow panorama” og ”Boy”. På Museet skal vi have en guidet rundtur. Efter museumsbesøget skal vi videre til Odder, hvor vi skal besøge Fru Møllers Mølleri. Bag navnet gemmer sig parret Bodil og Kim Møller, der på deres gård har en gårdbutik, en slagter, et ismejeri, en restaurant og et gartneri, samtidig med driften af landbrug. På gården skal vi møde de spændende mennesker og smage nogle af deres produkter. Her skal vi nyde vores frokost. Vi slutter med et besøg i gårdbutikken inden turen går hjem til Dolphin. Om aftenen er der musikalsk underholdning på hotellet efter middagen.

  • Dag 5 – Afrejse

   Efter den sidste omgang i hotellets skønne morgenmadsbuffet er det tak for denne gang og på gensyn. Udtjekning kl. 08:00 - 09:30.
   Skal du køres til Herning station aftaler du blot dette i hotellets reception i løbet af dit ophold, der køres mellem 08:00-10:00.

  Afgange og priser

  AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelLedige pladserPris
  26-08-2024 - se afgangstiderEgen ankomst, oplevelser i bus5Dolphin Hotel Herning (Smagen af Østjylland)24.995,-BestilMere information
  02-09-2024 - se afgangstiderEgen ankomst, oplevelser i bus5Dolphin Hotel Herning (Smagen af Østjylland)Mere end 84.995,-BestilMere information

  Hotel

  Dolphin Hotel Herning (Smagen af Østjylland)
  Dolphin Hotel Herning (Smagen af Østjylland)
  Et familiedrevet hotel med 56 værelser. Dejlig morgenmadsrestaurant, gode afslapnings områder, dejlige fest lokaler, bar, og som altid tilstræber at du som gæst vil opleve 5-stjernet hygge. Hotellet e...
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning