Skip to main content

Historiske Nordtyskland

Der venter en guldgrube af historie, natur og kultur syd for den dansk-tyske grænse – og den skal vi udforske på denne fire dages oplevelsesrejse i Slesvig-Holsten. Vi har ligeledes inkluderet en heldagsudflugt til den toldfrie ø Helgoland.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Oplev Lübeck og Nordfriesland
• Udflugt til Helgoland inkluderet
• Gåtur langs Kielerkanalen
• Rigtig hyggeligt hotel

Program dag for dag:
Dag 1 – Sønderjylland, Flensborg, Sydslesvig
Efter opsamling kører vi gennem det genvundne Sønderjylland, som blev mistet i 1864.  Deltagerne  får et historisk tilbageblik ved passage af Kongeåen, Christiansfeld, Haderslev og Aabenraa. Vi slår et smut omkring Gråsten og slottet, kører ad Fjordvejen til Flensborg, hvor det danske mindretal - Sydslesvigsk Forening - tager imod på Flensborghus. Der bliver orienteret om danskhedens arbejde syd for grænsen med rundvisning i det historiske hus.
I Borgerforeningen ved hovedgaden Holm 17 bydes på en slesvigsk-holstensk frokost. Restaurant Borgerforeningen har fået navn efter den gamle danske forening Borgerforeningen.  Turen fortsætter ad den gamle grænsevej forbi Isted til en anden dansksindet højborg Slesvig, hvor vi skal besøge Slesvig Domkirke – Sankt-Petri-Dom zu Schleswig, opført i år 1030.  Domkirken rummer den verdensberømte Bordesholmalter – med i den danske kulturkanon. Endvidere besøg i den idylliske bydel Holmen – Slesvigs fiskerbydel, hvor indbyggerne i århundreder har haft deres egne sæder og skikke.  
Næste besøgspunkt er porten til Holsten – Rendsborg  ved Kielerkanalen, som vi skal spadsere under i den gamle tunnel. Sidst på dagen ankommer vi til vort fortrinlige hotel hvor deltagerne skal bo tre nætter. Middag serveres efter indkvartering.

Dag 2 – Lübeck og Holsteinische Schweiz
Efter morgenmaden bliver dagens første udflugtsmål hansestaden Lübeck, hvis gamle bydel er en ø omgivet af flod og kanalforbindelse. Turister i tusindtal strømmer hver dag til, for at opleve denne middelalderby med en fascinerende historie, gotiske pragtbygninger og en enestående stemning. Byens historiske bykerne med 900 fredede bygningsværker er optaget på Unesco´s liste over verdenskulturarv. Vi tager en spadseretur i den indre by med de spændende gyder, der har sin helt egen historie. Bussen kører videre til et frokoststop (ekskl.) i havne-forstaden Travemünde ud til Østersøen. Eftermiddagen tilbringer vi i Holstensk Svejts – eller Holsteinische Schweiz - landskabet mellem Lübeck og Kiel. Området er domineret af bakker, skove og søer. De største byer er Plön, Malente og Eutin. Det gamle renæssanceslot i Plön skal vi ikke snydes for. Det samme gælder de to andre charmerende byer Eutin med slot og slotspark samt byen Malente. Middag på hotellet.

Dag 3 – Heldagsudflugt til Helgoland
Heldagstur til den nordfrisiske ø Helgoland, beliggende 70 km nordvest for Elbens munding i Nordsøen. Vi sejler fra Büsum og turen derud varer knap tre timer. Helgoland består af hovedøen og badeøen Düne –  med sæler som den helt store attraktion. Hovedøen består primært af rød sandsten med stejl klippekyst, som hæver sig 61 meter over havet. Øen er opdelt i en lavt og en højt beliggende del. Forbindelsen er sikret ved en elevator, hvis man ikke vil bruge trappen på 260 trin. Øsamfundets økonomi er baseret på kurophold og turisme. Helgoland ligger uden for  Schengen-området og er derfor toldfrit område. Det er især tobak, alkohol og parfume, man sælger. 
Vi er tilbage sidst på dagen – til middag på hotellet.

Dag 4 – Ditmarsken, Nordfriesland, Friedrichstadt, Husum og Højer
Turen går efter morgenmaden over gennem Ditmarsken til Eidersperrwerk, hvor et enestående dæmnings- og sluseanlæg, som skal forhindre oversvømmelser af området. I ”lille Amsterdam” Friedrichstadt venter en kanalrundfart med den erfarne og muntre kaptajn Kaj Sørensen. Kanalrundfarten er også med i rejsens pris. Der bliver også mulighed for en frokostpause på den lille smukke bys torv. Vi kører gennem Husum og fortsætter op gennem Nordfriesland til Aventoft for indkøb, inden deltagerne skal opleve det massive fremskudte dansk-tyske dige, der holder vandmasserne ude fra marsken. Vi skal se Højer-slusen og den imponerende Vidå-slusen. Ind til lillebyen Højer, forbi Møgeltønder inden turen går hjemad til opsamlingsstederne.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  24/7Koncert - Anders BlichfeldtFra 515,-
  31/7Koncert - Lune CarlsenFra 515,-
  5/8Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  12/8Prag - Den Gyldne StadFra 5.395,-
  12/8Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  12/8Smagen af Vestjylland - Hornslet SeniorerFra 4.795,-
  18/8Metal Randers til HollandFra 6.895,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning