Julemarkeder i Berlin

På denne juletur til Berlin bliver der virkelig tid til at gå på opdagelse på de mange julemarkeder, der findes her. De mest berømte finder man på Gendarmenmarkt, Alexanderplatz, Røde Rådhus og Opera Palace. På julemarkederne oplever man skikke og traditioner i en stemningsfuld, historisk atmosfære. De handlende tilbyder kunsthåndværk fra udsmykkede boder, godt til ganen i form af duftende julebag og dampende glühwein - samt en musikalske ramme med festlig korsang og blæseorkestre.

Vi skal også beskæftige os med Anden Verdenskrig og besøge steder, hvor man stadig fornemmer den kolde krig og tiden inden Berlinmurens fald.

Program

Dag 1 – Ankomst
Vi kører fra Danmark om morgenen og ankommer til Berlin sidst på eftermiddagen og allerede her, bliver der tid til at gå på opdagelse i området omkring hotellet.

Dag 2 – Den store byrundtur i Berlin (M)
Efter morgenmaden er det tid til den store byrundtur, hvor vi skal udforske Berlins historie og mange seværdigheder. Turen starter i Østberlin ved den største rest af muren - East Side Gallery. Vi fortsætter til den kendte gade Unter den Linden. Gaden er et af Berlins historiske centre, hvor bygninger og statuer ligger som på en perlesnor.Vi stopper ved en af Berlins smukkeste pladser, Gendarmenmarkt, med de to domkirker, der ligger side om side. Vi fortsætter forbi det jødiske monument og den amerikanske ambassade til Berlins vartegn, Brandenburger Tor og Pariser Platz. Herfra spadserer vi til Rigsdagsbygningen. Tilbage i bussen kører vi forbi Siegessäule, til Potsdamer Platz for at se de enorme nybyggerier, som kaldes Berlins Mythos. Turen fortsætter ind i det gamle Vestberlin, hvor vi slutter ved Bahnhof Zoo.

Dag 3 – Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig (M)
Vi kører til Friedrichstrasse og ser Berlins mest kendte grænseovergang - Checkpoint Charlie. Herfra går vi til Topografi des Terrors, en udstilling om Berlins udvikling under krigen. Her finder vi både et stykke af Berlinmuren, en stor billedudstilling mm - alt sammen placeret på stedet for det tidligere Gestapo hovedkvarter. En slentretur ned af sidegaderne til Kurfürstendamm med de små specialforretninger, cafeer og marskandisere kan også varmt anbefales. Og Kejser Wilhelms Gedächtniskirche, med det ødelagte tårn, der står som et manende mindesmærke om krigen, er absolut et besøg værd.

Dag 4 – Hjemrejse (M)
Efter morgenmad sætter vi kursen mod Danmark. Der bliver naturligvis et stop ved grænsen, således de sidste juleindkøb kan gøres.

Best Western Plus Amedia 4****

Vi har fundet et nyt hotel, som er beliggende direkte på Kurfürstendamm og kun 700 meter fra Gedächtniskirche. Skønt 4-stjernet hotel med stor morgenmadsbuffet og stilfuld indrettet værelser. Alle værelser er med eget bad/toilet, tv og minibar. På hotellet forefindes endvidere restaurant og hotelbar. Se mere på www.amedia-berlin.bestwestern.de

Prisen inkluderer:

  • Busrejse i 4-stjernet luksusbus
  • Ophold i delt dobbeltværelse
  • 3 x morgenmad
  • Al transport og udflugter ifølge program
  • Dansk rejseleder
  • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

  • Enkeltværelse kr. 800
  • Fast plads i bussen kr. 95

Yderligere oplysninger: