Skip to main content

Budapest - ved Donau's bredder

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk

Midt i Ungarn ligger landets smukke hovedstad, Budapest. Byen er delt i to, den flade Pest-del og den bjergrige Buda-del. Vi kommer selvfølgelig rundt om det hele, fra Gellertbjerget til Heltenes Plads. Budapest har en begivenhedsrig fortid og gennem den ungarske hovedstad flyder Donau, Europas næstlængste flod. Der bliver også en udflugt til det centrale Ungarn. Her besøger vi både Kecskemét, byen er bl.a. er kendt for de mange smukke bygninger og vinkælderbyen Hajós.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• 4**** hotel med halvpension
• GRATIS parkering i Billund
• Heldagsudflugt til Kecskemét
• Omfattende byrundtur
• Ekspert rejseleder, Thomas Berntsen

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Ankomst
Vi flyver fra Billund direkte til Budapest og  ankommer  sidst  på  eftermiddagen. Herfra  er  der  transfer  til  vores  hotel  som ligger på Pestsiden.

Dag 2 – Den store byrundtur i Budapest
”Donaus perle” er med tiden blevet Budapests andet navn, og byen er da også en af de smukkeste hovedstæder i Europa. I dag skal vi i bus på den helt store byrundtur. På Pestsiden starter vi på Heltenes Plads, som blev bygget i forbindelse med 1000 års jubilæet i 1896. Det blev fejret med grundlæggelsen af denne fine plads med en 36 meter høj søjle. På toppen af søjlen skuer ærkeenglen Gabriel ud over en række statuer af Ungarns konger og heltefigurer. Vi kommer til Buda over Kædebroen, der er et af Budapests mest berømte vartegn. Den blev bygget i 1849 og var den første permanente bro over Donau mellem Buda og Pest. Vi gør ophold ved Fiskebastionen, der i dag er Verdenskulturarv, udsigten herfra er helt fantastisk. Endelig skal vi til tops på Gellertbjerget. Her troner det 40 meter høje befrielsesmonument. 

Dag 3 – Det centrale Ungarn, Kecskemét og Hajós
Efter morgenmaden kører vi i bus til Kecskemét. I byen starter vi med en byrundtur. Kecskemét er nok mest kendt for sin exceptionelle arkitektur og de mange kirker. I perioden 1992 – 2013 var Det Danske Kulturinstitut placeret i byen. Fra Kecskemét går turen sydøst på gennem pusztaområdet til den spændende vinkælderby Hajós. I Hajós findes over 1.200 forskellige vinkældre. Der bliver lejlighed til at besøge enkelte vinkældre samt at smage forskellige vine. Aftensmad hjemme hos det tidligere parlamentsmedlem, Albert Alföldi.

Dag 4 – Rundvisning i Operaen og sejltur på Donau
Om formiddagen arrangeres rundvisning i Operaen. Det siges at være en af de smukkeste bygninger i ny-renæssance i Europa. Den åbnede i 1884, har et hesteskoformet auditorie med plads til 1200 tilskuere. Augustikken i operahuset i Budapest  er blandt verdens bedste. Efter besøget i Operaen skal vi på en times sejltur på Donau.
Eftermiddagen er på egen hånd i Budapest.

Dag 5 – Hjemrejse
Efter morgenmaden afgang til lufthavnen. Vi flyver fra Budapest kl 11.05.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.