Skip to main content

Busrejse til Solskinsøen Bornholm

Oplev hele Danmarks ferieø, Bornholm med Dueodde strand, Krøllebølle, bornholmske sild, Christiansø og Frederiksø. Ferie på Bornholm har en særlig stemning. Vi arrangerer hele din ferie på Bornholm. Du får set det, du skal se, og har samtidig en dejlig afslappende ferie i Bornholms skønne atmosfære. Bornholm er en ø spækket med oplevelser og seværdigheder, og fordelt på alle dage, får vi mulighed for at komme stort set overalt på øen.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Ophold på Hotel Balka Strand
• Inkl. halvpension
• Rejseleder på hele turen - Ans Rejser's kørende rejseleder til Bornholm gennem 11 år, Jacob Trampedachs Bertel

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Ankomst
Dag 2 – Smagen af Bornholm
Dag 3 – Udflugt til Christiansø eller tid på egen hånd
Dag 4 – Historiske Bornholm, Nordøen
Dag 5 – Hjemrejse

 


Det betyder i alt sin enkelthed at hvis du har booket en rejse som aflyses pga. Udenrigsministeriets rejsevejledninger eller grundet covid-19 får du dit indbetalte beløb tilbage direkte fra Ans Rejser indenfor 7 hverdage.


  Se det fulde program

  Dag 1 – Ankomst (A)
  Turen til den smukke klippeø starter i Jylland tidlig morgen, hvor vi kører mod København. Derfra via Øresundsforbindelsen til Ystad, hvor vi stikker til søs med hurtigfærgen til Rønne. Inden vi sidst på eftermiddagen ankommer til Hotel Balka Strand gør vi et kort stop i Snogebæk – et fiskerleje med 699 indbyggere og fysisk sammenvokset med Balka gennem et stort sommerhusområde.. 

  Dag 2 – Smagen af Bornholm (M, A)
  På dag 2 skal vi udforske Midt- og Sydøen. Vi begynder i den smukke natur ved Almindingen, Danmarks femtestørste skov. Et paradis for naturelskere og vandrere, og et sted hvor alle kan være med. Vi ser også Rytterknægten, Ekkodalen og Kongemindet, der blev opført i 1856 til ære for Frederik d. 7. og Grevinde Danner, der besøgte Bornholm få år forinden.Herefter kører vi til den kendte Østerlars Rundkirke, den største af Bornholms fire rundkirker. Den stammer fra 1150 og rummer en spændende historie.Dagen fortsætter med et besøg ved "Kræmmerhuset", som er kendt for alle former for kunsthåndværk og for den meget velholdte have. I butikken er der bornholmsk produceret patchwork, tekstiler, pileflet, sennep, krydderolier og honning. Den gamle højskole, et bygningsværk fra 1886, er omkranset af en unik gammel have, hvor man altid er velkommen. Haven består af mange rum, stor dam, stensætninger, gammel bro, pergolaer, roser og stauder. Næste stop er i Rønne, som er øens ”hovedstad” med næsten 14.000 indbyggere. Her bliver der tid på egen hånd og tid til frokost. Torvehal Bornholm – beliggende i det tidligere Rønne Slagtehus – er samlingspunktet for bornholmske fødevarer. Her finders de velkendte fødevarebrands, men også de nye innovative bornholmske fødevare-startups, som endnu ikke findes på supermarkedernes hylder. Vi tager den flotte tur langs sydvestkysten, inden vi ankommer til rundkirken i Nylars. Det fritstående klokketårn er et af de mest ejendommelige på øen. Næste stop er Aakirkeby, øens tredjestørste by. Videre til, Dueodde, ved sydspidsen - en af Europas bedste og mest finkornede strande. Vi slutter i Snogebæk hos Kjærstrup Chokolade med ”Bornholmske fristelser” og masser af godt humør. Herfra kan man vælge at tage med bussen tilbage til hotellet eller at gå langs stranden de sidste ca. 2 kilometer tilbage til hotellet.

  Dag 3 – Udflugt til Christiansø eller tid på egen hånd (M, A)
  Turen til Danmarks østligste øgruppe starter med en smuk sejltur fra Gudhjem til Christiansø. Vi ser søfæstningen, som Chr. d. 5. omdannede klippeøen til i 1684. Og vi ser Christiansfyr, Danmarks første blinkfyr, som er indbygget i fæstningens store tårn. I begyndelsen af 1900 tallet opholdt mange malere sig på de to store øer, Christiansø og Frederiksø, deriblandt malerne Karl Isakson og Edvard Weie. 
  I dag er der en ny, interessant og anderledes beskæftigelse på øen; fra 1976 er der sket en registrering og ringmærkning af fugle. 291 forskellige arter, de fleste er rastende trækfugle, mens 43 arter yngler på øerne. Vi går på opdagelse på denne naturligt smukke ø (turen er ikke mulig i tilfælde af dårligt vejr). 
  Bemærk turen til Christiansø er tilkøb, og bestilles og betales hjemmefra, pris kr. 295 (v. min. 20 deltagere).
  Denne dag er det også muligt at tage på andre udflugter efter eget valg og på egen hånd, hvis dette ønskes. 

  Dag 4 – Historiske Bornholm - Nordøen (M, A)
  Turen begynder i Svaneke, der i 2013 blev kåret til Danmarks smukkeste købstad. Svaneke er en af Bornholms bedst bevarede gamle byer med en historisk bykerne. Byen fik tildelt den europæiske guldmedalje i 1975 for bybevaring, og borgerne gør meget ud af at beholde denne position ved at sikre restaurering. Svaneke er især kendt for sit store silderøgeri Røgeriet. Siden 1750 er der blevet brygget øl i den lille by, og i 2000 åbnede Svaneke Bryghus som et af Danmarks første mikrobryggerier. Herfra tager vi til Gudhjem, en charmerende by med silderøgerier og et dejligt havnemiljø, hvor kunstnere og kunsthåndværkere trives med de lokale fiskere. Specialiteten på menukortet er ”Sol over Gudhjem”. I Gudhjem vil der være god tid til frokost på egen hånd.Turen fortsætter til Helligdomsklipperne. Dette spændende stykke natur er fremkommet under istiden, hvor det meste af kysten lå gemt under havoverfladen. Vi passerer Bornholms Kunstmuseum, seks kilometer nord for Gudhjem. Museet har en stor samling af bornholmsk kunst fra begyndelsen af 1800-tallet til i dag samt en stor samling kunsthåndværk som keramik og glas. Samlingen er koncentreret om kunst med relation til Bornholm og med særligt fokus på værker af Bornholmermalerne, såsom Oluf Høst, Olaf Rude, Karl Isakson og Niels Lergaard. Næste stop er Bornholms næststørste fiskerihavn, Tejn, kun overgået af Nexø. Vi passerer Allinge-Sandvig på jeres vej mod Opalsøen. Hammerhus Borgruin, som er den største af sin art i Nordeuropa, bliver I selvfølgelig heller ikke snydt for. Der vil være god tid til at opleve området samt Hammerhus besøgscenter, som åbnede i marts 2018. Herfra kører vi videre gennem Slotslyngen, et kuperet klippe- og skovområde langs øens nordvestlige kyststrækning. Vi kommer forbi fiskerlejet Vang, inden ankomst til de gamle stenbrud ved Ringebakkerne. Sidste stop, inden vi er tilbage på Hotel Balka Strand sidst på eftermiddagen, er i Hasle, hvis gamle bydel ligger på en stor terrasse ud mod Østersøen og havnen og strækker sig næsten i byens fulde længde.

  Dag 5 – Hjemrejse (M)
  Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod Jylland, samme rute som på udturen. 

  Afgange og priser

  AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelLedige pladserPris
  21-09-2021 - se afgangstiderBus5Hotel Balka StrandMere end 84.995,-BestilMere information

  Hotel

  Hotel Balka Strand
  Hotel Balka Strand
  Det fredfyldte hotel ligger ca. 2 km fra Nexø og 100 m fra Balka strand - i grønne omgivelser og med en dejlig udendørs swimmingpool (åbent i højsæsonen). Ingen trapper eller elevator, det hele er i é...
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning