Skip to main content

Kongernes Nordsjælland

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

 

Forslag til grupperejse:

En smule kongelig har man vel lov til at være? Tag med Ans Rejser på en royal tur rundt i Nordsjælland. Vi skal besøge flere spændende slotte og høre deres ofte blodige og særprægede historier samt opleve den smukke nordsjællandske natur. Nordsjælland med de smukke slotte og storslåede naturscener med søer og skove var gennem århundrede fristed for Danmarks konger og dronninger. Området er gennemkrydret med historiske perler, der stort set dækker hele danmarkshistorien og blot venter på at blive oplevet på denne skønne rejse. Vi er naturligvis i selskab med en passioneret rejseleder.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•   Vi besøger Roskilde Domkirke
•   Vi bor på 4**** hotel
•   Oplev Frederiksborg Slot
•   Meget vidende rejseleder

Programmet dag for dag:
Dag 1 - Roskilde Domkirke
På vores vej over Sjælland stopper vi for en rundvisning i Roskilde Domkirke. Denne smukke domkirke med de mange tilbyggede våbenhuse og kapeller blev i 1995 sat på Unescos liste over verdens kulturarv, idet kirken blandt meget andet er den kirke i verden, som har flest kongelige begravet. Kirken har gennem flere århundreder været kongefamiliens foretrukne gravkirke, og indtil videre hviler 38 konger og dronninger her, mange i pragtfulde sarkofager. Foruden gravkapellerne indeholder domkirken også smukke træskærerarbejder, en forgyldt altertavle, kalkmalerier og et klokkespil fra middelalderen samt et berømt barokorgel. Fra Roskilde kører vi til Hotel Lautruppark. Her skal vi bo i to nætter. Indtjekning og aftensmad.

Dag 2 - Fredensborg slot  og Frederiksborg Slot
Efter morgenmad indtager vi vores første slot, nemlig Fredensborg Slot ved Esrum Sø. Dette slot har i mange år haft særstatus som regentparrets mest benyttede residens, og Kancellihuset var tidligere Kronprinseparrets residens på Fredensborg. Det smukke barokslot fra 1700-tallet danner ofte rammen om større officielle statsbesøg og familiebegivenheder i kongefamilien. Slotshaven er et af Danmarks største historiske haveanlæg. De lange lige alléer, som udgår fra slottet i stjerneform, er et træk fra havens oprindelige franske barokstil. Alléerne blev genskabt i 1970’erne til 1990’erne som et dansk eksempel på den pompøse stil, som kendes fra Versailles ved Paris. Efter endt rundvisning både på slottet og i haven nyder vi en forkost (ekskl.). Om eftermiddagen går turen til Frederiksborg Slot i Hillerød. Dette slot blev påbegyndt af kong Frederik II i 1560 og - med en del ændringer - færdiggjort af sønnen Christian IV. Det overdådige pragtslot er rigt på detaljer og imponerende kunsthåndværk såvel ude som inde. I mere end 200 år boede og benyttede de danske konger Frederiksborg Slot. Kongehuset benytter stadig slotskirken til kirkelige handlinger - for eksempel blev prins Joachim og Alexandra viet her i 1995. Godt 200 år efter opførelsen af slottet anlagde kong Frederik IV en pompøs barokhave efter datidens mode. Vedligeholdelsen var meget bekostelig, så efter en årrække blev haven nedlagt. Det var dog et stort ønske gennem tiden at genskabe haven, og i 1996 lykkedes det at rejse kapitalen, og haven blev atter en realitet. Vi skal med en lokal guide både se slottet og den smukke barokhave. Herfra kører vi langs ”Guldkysten” - fra Rungsted forbi Humlebæk med Lousiana, Snekkersten, Helsingør (passerer Kronborg og det nye søfartsmuseum)  gennem Dronningemølle, Hornbæk, Gilleleje, ned forbi Græsted og tilbage til vores hotel.  Middagen nydes på hotellet.

Dag 3 - Jægerspris Slot og Nyborg Slot
Efter en fyldig morgenbuffet kører vi til Jægerspris Slot. Her skal vi besøge grevinde Danner og Frederik VII’s mindestuer, der står, ligesom da parret boede her. Vi hører naturligvis den spændende historie om den viljefaste grevinde, der fik så stor betydning for dansk børneforsorg. Turen fortsætter over Storebælt til Fyn, hvor vi snupper turens sidste slot, som ligger i Nyborg. Denne, Danmarks eneste bevarede middelalderlige kongeborg, var indtil 1413 rammen omkring det berømte Danehof, datidens parlament og var bolig for de danske konger til 1658. Nationalmuseet begyndte at restaurere slottet i 1914, og siden da har det fungeret som museum.
Vi er tilbage i Jylland ved aftenstid.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  24/7Koncert - Anders BlichfeldtFra 515,-
  31/7Koncert - Lune CarlsenFra 515,-
  5/8Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  12/8Prag - Den Gyldne StadFra 5.395,-
  12/8Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  12/8Smagen af Vestjylland - Hornslet SeniorerFra 4.795,-
  18/8Metal Randers til HollandFra 6.895,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning