Skip to main content

I Luthers Fodspor

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Mærk historiens vingesus i Martin Luthers fodspor. Oplev en spændende tur med historisk indhold og naturoplevelser fra skønne områder bl.a. i det tidligere Østtyskland. Træd i Luthers fodspor med Ans Rejser. Vi skal besøge steder fyldt med historier, som også har haft stor betydning i Danmark. Du får lov at træde i Luthers fodspor som munk, reformator og teolog. Luther satte, som præst i augustiner-eremitternes orden, gang i den bevægelse, der ændrede hele den daværende kirke. 

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Alle entreer inkluderet 
• Besøg Lutherstadt Wittenberg
• Oplev Luthers fødeby
• Dansk ekspert rejseleder

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Afrejse
Dag 2 – Wittenberg
Dag 3 – Eisleben
Dag 4 – Erfurt, Wartburg
Dag 5 – Hjemrejse

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende. 


  Dagsprogram

  • Dag 1 – Afrejse

   Afrejsedag, hvor vi efter opsamling kører over den dansk/tyske grænse. Ankomst først på aftenen til Wittenberg, hvor vi indlogerer os på Hotel & Restaurant Brauhaus. Herefter er der spisning på egen hånd.

  • Dag 2 – Wittenberg

   Efter morgenmad på hotellet skal vi se nærmere på Wittenberg – officielt Lutherstadt Wittenberg, der har ca. 45.000 indbyggere. Byen er absolut mest berømt for Martin Luther, Philip Melanchthon og den protestantiske reformation. I 1996 kom bygningerne i Wittenberg forbundet med de to personer på UNESCOs verdensarvsliste. Vi skal besøge Schloss Kirche Wittenberg (slotskirken), der blev opført i 1496 som en del af en ny bygning til Wittenberg Slot. Det var denne kirke som Martin Luther menes at have ophængt sin plakat med de 95 teser d. 31. oktober 1517. Inde i kirken vil vi opleve en lang række af kunstværker bl.a. to store portrætter af Luther og Melanchthon, og byvåbnene i sideruderne, der viser 198 våbenskjolde fra byer, hvoraf en tredjedel er blevet restaureret. Efter vi har set alt hvad Schloss Kirche Wittenberg kan tilbyde, så tager vi videre til Lutherhaus Wittenberg. Lutherhaus er det største reformationshistoriske museum. Martin Luther boede der fra 1508 som munk og overtog huset i 1532 og boede der sammen med sin familie. Om aftenen er der aftensmad på hotellet.

  • Dag 3 – Eisleben

   Efter morgenmad på hotellet skal vi tjekke ud, så vi kan drage videre på vores historiske rejse. Vi kører til Eisleben hvilket er byen hvor Luther blev født – og døde. I Eisleben er indrettet et museum i huset, hvor Luther blev født (Luther Geburtshaus). Huset brændte ned i 1689, men et nyt blev bygget på den oprindelige grund og blev åbnet for offentligheden i 1693. Herefter skal vi besøge et panoramamuseum, der blev opført kort før murens fald i 1989. Efter besøget på panoramamuseet kører vi til Erfurt, der er en fantastisk gammel østtysk by med skønne huse og en atmosfære, der bringer os tilbage til middelalderen. Byen er en af de smukkeste, restaurerede byer i det gamle DDR. Den gamle imponerende bro ”Krämerbrüche” med 32 huse tilbage fra middelalderen bygget tværs over floden, giver en enestående historisk atmosfære. I Erfurt tjekker vi ind på Radisson Blu Hotel Erfurt. Om aftenen er der 3-retters middag på hotellet.

  • Dag 4 – Erfurt, Wartburg

   På dag fire skal vi opleve Augustinerklosteret i Erfurt og Wartburg. Det er en helt speciel oplevelse at besøge det augustinerkloster, hvor Luther i 1505 blev indskrevet som munk, og hvor han pinte sig selv i sine mange selvforbedringsforsøg. Domkirken er en af de mest storslåede kirker med en kirkeklokke, der vejer 11,4 ton! Efter besøget ved klosteret skal vi besøge den enestående flot beliggende borg - Wartburg. Her havde Luther i 1521 tilflugtssted og levede som ”fredløs”. På turen rundt på borgen ser vi bl.a. det lille rum, hvor Luther på rekordtid oversatte Det Nye Testamente fra latin til tysk og kastede blæk efter djævelen. Oplevelsen krydres af den fabelagtige udsigt, der er fra brystværnene på borgen.

  • Dag 5 – Hjemrejse

   Efter morgenmad sætter vi atter kursen mod Danmark - undervejs vil der være stop til grænsehandel ved Fleggaard inden vi krydser grænsen og kommer hjem igen.

  Rejsekalender
  24/7Koncert - Anders BlichfeldtFra 515,-
  31/7Koncert - Lune CarlsenFra 515,-
  5/8Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  12/8Prag - Den Gyldne StadFra 5.395,-
  12/8Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  12/8Smagen af Vestjylland - Hornslet SeniorerFra 4.795,-
  18/8Metal Randers til HollandFra 6.895,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning