Skip to main content

Fortryllende Krakow

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Krakow er en af Østeuropas smukkeste og mest spændende byer. Byen er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv og byder på et nærmest uendeligt udbud af seværdigheder. I Krakows omegn finder vi udflugtsmål, som er et vidnesbyrd om de største skampletter på Europas historie. Om aftenen er der masser af liv i restauranter, caféer og barer i Krakows centrum. Ingen anden by i Polen kan prale af så mange velbevarede historiske bygninger, monumenter og kunstværker. Krakows 500-årige historie som kongelig hovedstad har efterladt et utal af gotisk- og renæssancearkitektur. 

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Hotel tæt på den gamle bydel
• Besøg i kz-lejren Auschwitz
• Den UNESCO-fredede saltmine Wieliczka
• Halvpension og alle udflugter

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Afrejse og Stettin
Vi ankommer til Stettin sidst på eftermiddagen, og efter indkvartering er der mulighed for en lille sightseeing til fods med rejselederen. Nogle vælger måske at tage en forfriskning på hotellet. Vi mødes til aftensmad på hotellet.

Dag 2 – Krakow
Efter morgenmad sætter vi kursen mod centrum af Krakow og efter indkvartering er der aftensmad på hotellet.

Dag 3 – Slatminerne, den gamle bydel og Schindler Museum
Efter morgenmad skal vi på en spændende udflugt til de berømte saltminer i Wieliczka. Saltminerne er på UNESCOs verdenskulturarvsliste og består af mere end 300 km gangsystemer i ni niveauer. Den underjordiske sø betager med sit farvespil, og alt, hvad vi ser i minen, er hugget ud i salt. I Kingakatedralen er alteret, reliefferne og lysekronerne af salt. Saltminerne menes at være den ældste, stadigt fungerende virksomhed i verden og er Polens største attraktion. På turen ned i saltminerne, som varer ca. 1½ time, ser vi ligeledes, hvordan man har hugget forskellige figurer og relieffer ud i de store saltblokke. Der holdes jævnligt en række underjordiske koncerter i saltminerne. Vi er tilbage i Krakow igen over middag, og har således eftermiddagen til fri disposition. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med gode råd og ideer. Efter besøget skal vi koncentrere os om byen vi bor i, nemlig Krakow. Vi starter med en byvandring i den velbevarede gamle bydel, der undslap ødelæggelserne under 2. verdenskrig, og følger Droga Królewska (kendt som Den Kongelige Vej), der fører gennem den gamle bydel til Wawel-højen med kongeslottet. Vi nyder den flotte udsigt over byen og floden Wisla. Derfra videre til Kazimiers, den jødiske bydel, som er en særlig del af Krakow med en ikke så rar historie. Området har sin helt egen atmosfære og var i det 16. årh. det vigtigste kulturelle centrum for de polske jøder. Mange af bygningerne i kvarteret har stadig jødiske inskriptioner, og i dag er Kazimiers blevet et in-sted i Krakow - med fashionable cafeer og restauranter. Der bliver naturligvis også et stop ved Remuh, som er den eneste fungerende synagoge og samtidig et valfartssted for jøder fra hele verden pga. dens grundlægger Moses Isserles, hvis skrifter har haft skelsættende betydning. Vi skal også gå en tur ned ad gaden Szeroka, der med sine købmandsgårde emmer af stemning fra dengang, de første jøder slog sig ned. Vi ser Schindler’s Factory, og gaderne, hvor dele af filmen blev optaget. 

Dag 4 – Auschwitz
I dag skal vi opleve den dystre historie, som unægtelig er en del af Polen og Krakow. Auschwitz – nazisternes berygtede arbejds- og udryddelseslejr fra 1940 - står som et monument over menneskelig grusomhed. Historien kommer til live, når man bevæger sig gennem porten med ”Arbeit macht frei” i bøjet jern. 

Dag 5 – Wroclaw og Berlin
Efter morgenmaden kører vi mod Berlin. Undervejs laver vi et stop i den smukke polske by Wroclaw. I centrum er der en skøn stemning på det hyggelige torv. Nyd en kop kaffe eller gå lidt på opdagelse i byens mange butikker og restauranter. Vi fortsætter videre mod Berlin og vores overnatningshotel. Der er naturligvis inkluderet aftensmad.

Dag 6 – Berlin og hjemkomst
Efter morgenmad på hotellet er der tid til en sightseeingtur rundt i Berlin. Vi kommer forbi rester af Muren, Brandenburger Tor, Alexanderplatz og Kurfürstendamm. Herefter sætter vi kursen nordpå mod Danmark og stopper ved grænsen, så de sidste indkøb kan gøres.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning