Bornholm

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Oplev hele Danmarks ferieø, Bornholm med Dueodde strand, Krøllebølle, bornholmske sild, Gudhjem, Frederiksø og meget mere. Ferie på Bornholm har en særlig stemning. Vi arrangerer hele din ferie på Bornholm. Du får set det, du skal se, og har samtidig en dejlig afslappende ferie i Bornholms skønne atmosfære. Bornholm er en ø spækket med oplevelser og seværdigheder, og fordelt på alle dage, får vi mulighed for at komme stort set overalt på øen.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Ophold på Hotel Balka Strand
• Inkl. halvpension
• Damsk rejseleder på hele turen

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Ankomst
Dag 2 – Smagen af Bornholm
Dag 3 – Gudhjem (eller Christiansø på egen hånd)
Dag 4 – Historiske Bornholm, Nordøen
Dag 5 – Hjemrejse

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


    Dagsprogram

    • Dag 1 – Ankomst

      Turen til den smukke klippeø starter i Jylland tidlig morgen, hvor vi kører mod København. Derfra via Øresundsforbindelsen til Ystad, hvor vi stikker til søs med hurtigfærgen til Rønne. Inden vi sidst på eftermiddagen ankommer til Hotel Balka Strand gør vi et kort stop i Snogebæk – et fiskerleje med 699 indbyggere og fysisk sammenvokset med Balka gennem et stort sommerhusområde. 

    • Dag 2 – Smagen af Bornholm

      På dag 2 skal vi udforske Midt- og Sydøen. Vi begynder i den smukke natur ved Almindingen, Danmarks femtestørste skov. Et paradis for naturelskere og vandrere, og et sted hvor alle kan være med. Vi ser også Rytterknægten, Ekkodalen og Kongemindet, der blev opført i 1856 til ære for Frederik d. 7. og Grevinde Danner, der besøgte Bornholm få år forinden. Herefter kører vi til den kendte Østerlars Rundkirke, den største af Bornholms fire rundkirker. Den stammer fra 1150 og rummer en spændende historie. Dagen fortsætter med et besøg ved "Kræmmerhuset", som er kendt for alle former for kunsthåndværk og for den meget velholdte have. I butikken er der bornholmsk produceret patchwork, tekstiler, pileflet, sennep, krydderolier og honning. Den gamle højskole, et bygningsværk fra 1886, er omkranset af en unik gammel have, hvor man altid er velkommen. Haven består af mange rum, stor dam, stensætninger, gammel bro, pergolaer, roser og stauder. Næste stop er i Rønne, som er øens ”hovedstad” med næsten 14.000 indbyggere. Her bliver der tid på egen hånd og tid til frokost. Torvehal Bornholm – beliggende i det tidligere Rønne Slagtehus – er samlingspunktet for bornholmske fødevarer. Her finders de velkendte fødevarebrands, men også de nye innovative bornholmske fødevare-startups, som endnu ikke findes på supermarkedernes hylder. Vi tager den flotte tur langs sydvestkysten, inden vi ankommer til rundkirken i Nylars. Det fritstående klokketårn er et af de mest ejendommelige på øen. Næste stop er Aakirkeby, øens tredjestørste by. Videre til, Dueodde, ved sydspidsen - en af Europas bedste og mest finkornede strande. Vi slutter i Snogebæk hos Kjærstrup Chokolade med ”Bornholmske fristelser” og masser af godt humør. Herfra kan man vælge at tage med bussen tilbage til hotellet eller at gå langs stranden de sidste ca. 2 kilometer tilbage til hotellet.

    • Dag 3 – Historiske Bornholm - Nordøen

      Turen begynder i Svaneke, der i 2013 blev kåret til Danmarks smukkeste købstad. Svaneke er en af Bornholms bedst bevarede gamle byer med en historisk bykerne. Byen fik tildelt den europæiske guldmedalje i 1975 for by bevaring, og borgerne gør meget ud af at beholde denne position ved at sikre restaurering. Svaneke er især kendt for sit store silderøgeri Røgeriet. Siden 1750 er der blevet brygget øl i den lille by, og i 2000 åbnede Svaneke Bryghus som et af Danmarks første mikrobryggerier. Turen fortsætter til Helligdomsklipperne. Dette spændende stykke natur er fremkommet under istiden, hvor det meste af kysten lå gemt under havoverfladen. Vi passerer Bornholms Kunstmuseum, seks kilometer nord for Gudhjem. Museet har en stor samling af bornholmsk kunst fra begyndelsen af 1800-tallet til i dag samt en stor samling kunsthåndværk som keramik og glas. Samlingen er koncentreret om kunst med relation til Bornholm og med særligt fokus på værker af Bornholmermalerne, såsom Oluf Høst, Olaf Rude, Karl Isakson og Niels Lergaard. Næste stop er Bornholms næststørste fiskerihavn, Tejn, kun overgået af Nexø. Vi passerer Allinge-Sandvig på jeres vej mod Opalsøen. Hammershus Borgruin, som er den største af sin art i Nordeuropa, bliver I selvfølgelig heller ikke snydt for. Der vil være god tid til at opleve området samt Hammershus besøgscenter, som åbnede i marts 2018. Herfra kører vi videre gennem Slotslyngen, et kuperet klippe- og skovområde langs øens nordvestlige kyststrækning. Vi kommer forbi fiskerlejet Vang, inden ankomst til de gamle stenbrud ved Ringebakkerne. Sidste stop, inden vi er tilbage på Hotel Balka Strand sidst på eftermiddagen, er i Hasle, hvis gamle bydel ligger på en stor terrasse ud mod Østersøen og havnen og strækker sig næsten i byens fulde længde.

    • Dag 4 – Gudhjem (eller Christiansø på egen hånd)

      I dag skal vi nyde tilværelsen i Gudhjem. En charmerende by med silderøgerier, et dejligt havnemiljø og hvor kunstnere og kunsthåndværkere trives med de lokale fiskere. Specialiteten på menukortet er ”Sol over Gudhjem”. Du finder også andre fristelser såsom Gudhjem is, pandekager og risteri. Der vil være god tid til at fordybe sig i byen og bare nyde dens mange herligheder og flotte udsigt.

      Vi anbefaler at opleve den smukke, bornholmske kyststrækning og Helligdomsklipperne fra havsiden ombord på det gamle træskib M/S Thor, der har sejlet i fast rutesejlads som færge på kysten i mere end 100 år. En sejltur med den historiske passagerbåd er en stor oplevelse og særdeles velegnet som en hyggelig familieudflugt med børn i alle aldre samt for ældre. M/S Thor lægger til ved Liebertsklippen nedenfor Bornholms Kunstmuseum, hvor de landsætter og medtager passagerer, inden turen går tilbage til Gudhjem. På turen fra Gudhjem til Helligdomsklipperne fortæller skipperen om seværdighederne samt sagnhistorier fra vikingetiden. På bådfarten kan man opleve en del af den enestående, bornholmske natur, herunder Hestestenene, Blod Egil, Stevelen, Røstad strand m.m. M/S Thor sejler tæt ind under de stejle klipperpartier ved Helligdommen såsom Den Tørre Ovn, Den Våde Ovn, Lyseklippen, Helligdomsklippen, Sorte Gryde samt andre seværdige steder. På lidt længere afstand passeres en samling oldtidsgrave på stranden. Ved Salene Strand ser I også et par imponerende vandreblokke stammende fra istiden, herunder en af Danmarks største. Helligdomsklipperne er et af de smukkeste inspirationssteder for bornholmermalerne og derfor et meget brugt motiv blandt kunstmalere med historisk tilknytning til Bornholm. På vej mod Gudhjem ses det yndede motiv Bokul fra søsiden. Ikke så sjældent ses kunstmaler Kasper Køie i gang med at male et af sine yndlingsmotiver ved Nørresand. Mange tager med på en rundtur, men man kan også sejle den ene vej og vandre tilbage på den bornholmske kyststi. På gåturen langs kysten er der mulighed for en pause på Dines Lille Maritime Café med udsigt over Østersøen til Christiansø og Gudhjem.

      En tur til Christiansø er på egen hånd men med bustransport t/r færgen. Rejselederen er behjælpelig med booking af færge.
      Turen til Danmarks østligste øgruppe starter med en smuk sejltur fra Gudhjem til Christiansø. Man ser søfæstningen, som Kong Christian V omdannede klippeøen til i 1684. Og vi ser Christiansfyr, Danmarks første blinkfyr, som er indbygget i fæstningens store tårn. I begyndelsen af 1900-tallet opholdt mange malere sig på de to store øer, Christiansø og Frederiksø, deriblandt malerne Karl Isakson og Edvard Weie. 
      I dag er der en ny, interessant og anderledes beskæftigelse på øen; fra 1976 er der sket en registrering og ringmærkning af fugle. 291 forskellige arter, de fleste er rastende trækfugle, mens 43 arter yngler på øerne. Gå på opdagelse på denne naturligt smukke ø.

    • Dag 5 – Hjemrejse

      Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod Jylland, samme rute som på udturen.