Rejser til Rügen, Stralsund & Wismar

Tysklands største ø er Rügen, og for mange tyskere også den smukkeste af alle øerne. Her er et varieret landskab og den skønne beliggenhed ud til Østersøen er uovertruffen. På Rügen finder man alt fra små landsbyer til skønne sandstrande. På denne rundrejse kommer vi også forbi både Wismar og Stralsund. Af politiske grunde stod udviklingen på øen til en vis grad stille under Tysklands deling, men siden genforeningen i 1989 har øen gennemgået en hastig udvikling.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Unik rejse hos Ans Rejser
 • Dejligt hotel på Rügen
 • Inkl. halvpension og udflugter
 • Dansk ekspert rejseleder

Programmet dag for dag

 • Dag 1 – Byrundtur i Wismar
 • Dag 2 – Sassnitz og tid på egen hånd
 • Dag 3 – Rundtur på Rügen
 • Dag 4 – Udflugt til Stralsund og Usedom
 • Dag 5 – Hjemrejse

OBS for programmet i maj er dagene byttet rundt

Program

OBS for programmet i maj er dagene byttet rundt 

Dag 1 – Byrundtur i Wismar (A)
Efter opsamling ned gennem Danmark, kører vi til den gamle hansestad Wismar. Byen har en fantastisk beliggenhed mellem fjord og bakker, og blev tilbage i 2002 optaget på UNESCO´s verdenskulturarvsliste. Byens originale centrum er brostensbelagt og har bevaret mange af de gamle middelalderkirker. 
Sidst på eftermiddagen går turen videre mod Rügen og vores hotel.
På vej til Rügen passerer vi en ny kombineret højbro og lavbro, der er Tysklands største.

Dag 2 – Sassnitz og tid på egen hånd (M, A)
Efter morgenmad går vi en tur i Sass-nitz og ser den gamle bydel med flotte eksempler på øens karakteristiske arkitektur, en speciel oplevelse er de gamle villaer. 
Vi fortsætter ad strandpromenaden til den hyggelige, lille fiskerihavn, hvor der bliver tid til på egen hånd til at nyde atmosfæren og udsigten over Østersøen. 
Eftermiddagen er til oplevelser på egen hånd i Sassnitz, kig på butikker eller tag en tur på stranden. På havnen er der et aktivt miljø, vidste du at Europa´s længste ydermole ligger i Sassnitz. Havneområdet blev desuden anlagt af russerne i den kolde krigs tid. Vi mødes til aftensmad på vores hotel.

Dag 3 – Rundtur på Rügen (M, A)
I dag skal vi en tur rundt på Rügen, som tidligere var en del af DDR, hvilket stadig kan ses på en del ikke-restaurerede bygninger. Kridtklinter, gamle eksklusive badebyer og en afvekslende smuk natur kendetegner denne skønne Østersø-ø.
Vi starter med at køre sydpå til ”den hvide by” Putbus. I sin tid blev byen opført til adelige familier, der gæstede Rügen. Herefter skal vi med damplokomotivet ”Rasender Roland” ad den smalsporede jernbane fra Putbus til Rügens mest mondæne badeby, Binz. 
Her bliver der lidt tid på egen hånd inden vi fortsætter til ”Kolos von Prora”, som Hitler lod opføre. Kolos von Prora var et af datidens største feriehoteller, som dog aldrig blev færdiggjort pga. krigens udbrud. Der var planlagt 10.000 hotelværelser - beregnet til 20.000 feriegæster. Kæmpe indendørs svømmehaller, teater og biograf - og endda planlagt en festsal, hvor samtlige 20.000 feriegæster kunne være tilstede. 
Vi er tilbage sidst på dagen.

Dag 4 – Udflugt til Stralsund og Usedom (M, A)
Første stop på vores udflugt i dag er den tidligere hansaby Greifswald på naboøen Usedom. Greifswald har danske rødder, idet danske munke fra Esrum Kloster i 1199 grundlagde Greifswald kloster. Greifswald undgik ødelæggelser under 2. verdenskrig. Usedom er i dag domineret af badebyerne, der ligger langs kysten. 
Vi kører til Peenemünde på øens nordspids og ser resterne af Hitlers raketforsøgsanlæg, hvor professor Wernher von Braun indledte de eksperimenter, som resulterede i raketvåbnene V1 og V2, der spredte død og ødelæggelse over London. 
Herefter går turen til Stralsund, der blev grundlagt helt tilbage i 1207. Ved de to store torvepladser Alter Markt og Neuer Markt er der bevaret flere smukke borgerhuse bl.a. Rådhuset, Wuflamhaus, Johanneskloster og Nikolaikirche. 
Vi spadserer en tur i den gamle del af Stralsund, som er på UNESCO´s verdens-kulturarvsliste.

Dag 5 – Hjemrejse (M)
Efter morgenmad sætter vi atter kursen mod Danmark - naturligvis med stop for grænsehandel.

Indkvartering

InterCity hotel, Stralsund 4**** (hotel på maj afgang)

Dette hotel ligger i Stralsund og tilbyder komfortable værelser og en fantastisk udsigt over søen, Knieper Teich. Beliggende 10 minutters gang fra den gamle bydel. Alle 114 værelser har gratis Wi-Fi og eget bad/toilet samt hårtørrer. Som gæst kan du også se frem til faciliteter såsom fladskærms-tv og gratis aviser.

Du kan læse mere om hotellet på deres egen hjemmeside www.intercityhotel.com

Hotel “Am Wasser” 3*** (hotel på juni afgang)

Dette hotel har en idyllisk beliggenhed og en rummelig terrasse direkte ved Breeger Bodden-lagunen. Det ligger 750 meter fra Breege Havn. De lyst indrettede værelser på Hotel am Wasser har kabel-tv, minibar og eget badeværelse. Der tilbydes gratis WiFi på nogle af værelserne og på samtlige fællesområder. Hotel am Wasser har en smuk anlagt have med legeplads og romantiske strandstole. 

Du kan læse mere om hotellet på deres egen hjemmeside www.hotelamwasser.m-vp.de

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad og 4 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 585
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 272
 • Fast plads i bussen kr. 95

Øvrige informationer:

 • Valuta = Euro
 • Opsamlingsrute A