Skip to main content

Rejser til Rügen, Stralsund & Wismar

Tysklands største ø er Rügen, og for mange tyskere også den smukkeste af alle øerne. Her er et varieret landskab og den skønne beliggenhed ud til Østersøen er uovertruffen. På Rügen finder man alt fra små landsbyer til skønne sandstrande. På denne rundrejse kommer vi også forbi både Wismar og Stralsund. Af politiske grunde stod udviklingen på øen til en vis grad stille under Tysklands deling, men siden genforeningen i 1989 har øen gennemgået en hastig udvikling.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Unik rejse hos Ans Rejser
• Dejligt hotel på Rügen
• Inkl. halvpension og udflugter
• Dansk ekspert rejseleder

Programmet dag for dag
Dag 1 – Byrundtur i Wismar
Dag 2 – Kap Arkona, Sassnitz og tid på egen hånd
Dag 3 – Rundtur på Rügen
Dag 4 – Udflugt til Stralsund og Usedom
Dag 5 – Hjemrejse


Se det fulde program

Dag 1 – Byrundtur i Wismar (A)
Efter opsamling ned gennem Danmark, kører vi til den gamle hansestad Wismar. Byen har en fantastisk beliggenhed mellem fjord og bakker, og blev tilbage i 2002 optaget på UNESCO´s verdenskulturarvsliste. Byens originale centrum er brostensbelagt og har bevaret mange af de gamle middelalderkirker. 
Sidst på eftermiddagen går turen videre mod Rügen og vores hotel.
På vej til Rügen passerer vi en ny kombineret højbro og lavbro, der er Tysklands største.

Dag 2 – Kap Arkonas, Sassnitz og tid på egen hånd (M, A)
Efter morgenmad kører vi en tur nord på til Kap Arkona som foruden smuk en udsigt og overdådig natur byder på historier om biskop Absalon og hans bror, Esbern Snarre. Efterfølgende kører vi til Sassnitz og ser den gamle bydel med flotte eksempler på øens karakteristiske arkitektur, en speciel oplevelse er de gamle villaer. Vi fortsætter ad strandpromenaden til den hyggelige, lille fiskerihavn, hvor der bliver tid til på egen hånd til at nyde atmosfæren og udsigten over Østersøen. Eftermiddagen er til oplevelser på egen hånd i Sassnitz, kig på butikker eller tag en tur på stranden. På havnen er der et aktivt miljø, vidste du at Europa´s længste ydermole ligger i Sassnitz. Havneområdet blev desuden anlagt af russerne i den kolde krigs tid. Vi mødes til aftensmad på vores hotel.

Dag 3 – Rundtur på Rügen (M, A)
I dag skal vi en tur rundt på Rügen, som tidligere var en del af DDR, hvilket stadig kan ses på en del ikke-restaurerede bygninger. Kridtklinter, gamle eksklusive badebyer og en afvekslende smuk natur kendetegner denne skønne Østersø-ø.
Vi starter med at køre sydpå til ”den hvide by” Putbus. I sin tid blev byen opført til adelige familier, der gæstede Rügen. Herefter skal vi med damplokomotivet ”Rasender Roland” ad den smalsporede jernbane fra Putbus til Rügens mest mondæne badeby, Binz. 
Her bliver der lidt tid på egen hånd inden vi fortsætter til ”Kolos von Prora”, som Hitler lod opføre. Kolos von Prora var et af datidens største feriehoteller, som dog aldrig blev færdiggjort pga. krigens udbrud. Der var planlagt 10.000 hotelværelser - beregnet til 20.000 feriegæster. Kæmpe indendørs svømmehaller, teater og biograf - og endda planlagt en festsal, hvor samtlige 20.000 feriegæster kunne være tilstede. 
Vi er tilbage sidst på dagen.

Dag 4 – Udflugt til Stralsund og Usedom (M, A)
Første stop på vores udflugt i dag er den tidligere hansaby Greifswald på naboøen Usedom. Greifswald har danske rødder, idet danske munke fra Esrum Kloster i 1199 grundlagde Greifswald kloster. Greifswald undgik ødelæggelser under 2. verdenskrig. Usedom er i dag domineret af badebyerne, der ligger langs kysten. 
Vi kører til Peenemünde på øens nordspids og ser resterne af Hitlers raketforsøgsanlæg, hvor professor Wernher von Braun indledte de eksperimenter, som resulterede i raketvåbnene V1 og V2, der spredte død og ødelæggelse over London. 
Herefter går turen til Stralsund, der blev grundlagt helt tilbage i 1207. Ved de to store torvepladser Alter Markt og Neuer Markt er der bevaret flere smukke borgerhuse bl.a. Rådhuset, Wuflamhaus, Johanneskloster og Nikolaikirche. 
Vi spadserer en tur i den gamle del af Stralsund, som er på UNESCO´s verdens-kulturarvsliste.

Dag 5 – Hjemrejse (M)
Efter morgenmad sætter vi atter kursen mod Danmark - naturligvis med stop for grænsehandel.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelPris
23-05-2021 - se afgangstiderBus5Kurhotel Sassnitz4.595,-BestilMere information
20-06-2021 - se afgangstiderBus5Kurhotel Sassnitz4.595,-BestilMere information
15-08-2021 - se afgangstiderBus5Kurhotel Sassnitz4.595,-UdsolgtMere information
26-09-2021 - se afgangstiderBus5Kurhotel Sassnitz4.595,-BestilMere information

Hotel

Kurhotel Sassnitz
Kurhotel Sassnitz
Charmerende hotel med gode facilitetter som fx indendørs pool. Værelserne er lyse og flot indrettet og alle med eget bad/toilet, hårtørrer samt TV. Hotellet ligger centralt i Sassnitz så det er nemt a...
rejsekalender
16/8Prag - Den Gyldne Stad Fra 2.695,-
20/8Solskinsøen BornholmFra 4.895,-
3/9Dresden - Tysklands FirenzeFra 3.995,-
6/9Sommer i ØstrigFra 5.495,-
Kontakt os
Adresse:
Ans Rejser
Lillehøjvej 2
8600 Silkeborg
  • Medlem nr. 1811 af Rejsegarantifonden
  • cancer.dk - Ans Rejser
  • Danmarks out door hovedstad
  • Danmarks Rejsebureau Forening