Skip to main content

Rejser til Hamburg - Et anderledes Hamburg

Mange kender hansastaden Hamburgs kendte seværdigheder og attraktioner. Derfor byder denne rejse på ”Et anderledes Hamburg”, hvor I normalt ikke kommer hen på en tur til Hamburg. Vi skal bl.a. opleve Fischmarkt, Reeperbahn og Altona. Inden vi når storbyen, er der også mange oplevelser indlagt. Hamburg er Tysklands næststørste by med over 1,6 mio. indbyggere. Her er indkøbscentre, havneliv, internationale shows, listige beværtninger, forlystelsesgaderne i St. Pauli og meget mere.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Unik og anderledes tur
• Det sprudlende Fischmarkt
• Halvpension inkluderet
• Dansk ekspert rejseleder

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Willkomm-Höft, Blankenese og Altona
Dag 2 – Rundt i Hamburg
Dag 3 – Altes Land


Se det fulde program

Dag 1 – Willkomm-Höft, Blankenese og Altona (A)
Vi kører gennem det vestlige Sønderjylland og kører over grænsen mod Niebüll, fortsætter forbi Husum, Friedrichstadt og tager motorvejen ved Heide. På den tilbagelagte strækning oplever vi i fuldt omfang marsklandet. Første mål er Wilkomm-Höft i Wedel ved Elben. Her hilses alle større skibe på vej ind i storhavnen i Hamburg velkommen ved at der bliver kippet med flaget. Der ønskes ”Velkommen til Hamburg” på tysk og det sprog, hvor skibet er indregistreret, ligesom landets nationalmelodi bliver spillet. Der fortælles kort om skibet. De skibe, der forlader Hamburg, får også en hilsen med på vejen og et på gensyn plus nationalmelodien. Det er en betagende oplevelse, også for ikke-skibsinteresserede. Selv store, stærke mænd får tårer i øjnene, når de står ved bredden og oplever dette sceneri. 
Vi fortsætter langs Elben til Blankenese. Engang et lille fiskerleje, men gennem mange årtier er der bygget store villaer, som blander sig med små fiskerhytter og stråtækte kaptajnshuse. Blankenese ligger på en skråning så stejl, at vejene flere steder er skiftet ud med trapper. 
Dagens tredje mål er den gamle danske by Altona, som i 2014 kunne fejre 350 år som købstad. Altona, der i dag er en bydel i Hamburg, opstod i det 15. århundrede som et lille fiskerleje omkring en knejpe, der ifølge folkeoverleveringen lå ”All to Nah” (alt for tæt) på Hamburg.
Dagen slutter på vort hotel, hvor der efter indkvartering er aftensmad.

Dag 2 – Rundt i Hamburg (M, A)
Med sin maritime charme og sin uadvendthed er hansestaden Hamburg en af Europas smukkeste metropoler. Den byder sine gæster på uforfalsket by og naturliv – et stort antal hoteller, restauranter, caféer, knejper,  teatre, butikker, hippe strande ved Elben og grønne områder, en levende havn og seværdigheder fra mere end 1200 års byhistorie.Frodige grønne områder, dybblå søer og rislende vandløb midt i en pulserende storbyjungle beviser, at natur og byliv sagtens kan kombineres.
For de rigtige morgenduelige byder dagens første oplevelse på Fischmarkt, som åbner kl. 05.00. Fischmarkt på Grossen Elbenstrasse er en af Top 100-attraktionerne blandt tyske seværdigheder. På det tidligere traditionelle fiskemarked finder  man alskens salgsboder inden for blandt andet fisk, tasker, tøj, fjerkræ og meget andet. I den store fiskehal er der larmende musik og bunkevis af tyskere i godt morgenhumør. 
Tilbage til  hotellet for morgenmad. Derefter drager vi til Landungsbrücke og skal spadsere gennem den gamle Elbtunnel, 25 meter under jorden og spadserer de ca. 500 meter til den sydlige del af Elben. På hverdage er der udover fodgængere og cyklister også lokaltrafik med personbiler. Så dette skal der tages hensyn til under spadsereturen.  
Derefter er der frit valg, men en havne- og kanalrundfart er absolut en oplevelse. Den varer normalt en times tid. Derefter en samlet byrundtur i det indre Hamburg, hvor vi selvfølgelig også skal runde Reeperbahn og St. Pauli. Desuden Elb Philharmonic Hall – et imponerende bygningsværk med en højde på 110 meter – og med hotel, lejligheder og koncertsal.
Et vigtigt stop bliver gjort ved domkirken St. Michaelis Kirche – et meget smukt kirkerum og med en fantastisk udsigt fra kirketårnet, der er elevator til toppen. Domkirken ligger meget tæt på den danske sømandskirke, som også skal ses. Vi kører til Mönckenbergstrasse og ser Hamburg Rathaus, som er en oplevelse i sig selv på grund af sin størrelse og sine kunstskatte.  Også rådhuspladsen skal ses. 
Tid til selv at slentre rundt, også ned til Alster - med et kig ind i et af de fristende varehuse. 

Dag 3 – Altes Land (M)
Busafgang kl. 08.00 – til en helt anderledes oplevelse – lige uden for Stor-Hamburgs gadedør. Vi kører bare lidt sydpå mod Hamburg og kommer ind i den meget lidt kendte industriby. Følger Strasse 473 et meget godt stykke til vi når frem til ”Altes Land”. Vi kører gennem Nordtysklands frugthave, hvor oplevelserne står i kø. Vi gør stop undervejs, og kommer op på digerne og kan skue ud over Elben, nordsiden af Hamburg og skibsfarten. Vi kommer forbi et nyt imponerende skibsværfts- og industriområde, som på få  år er skudt op ved Alte Elbe. Videre langs hele Airbus-fabrikkerne, hvor nogle af verdens største passagerfly bliver bygget. Fabrikkerne beskæftiger 15.000 ansatte.
Derefter er vi tilbage på motorvej A7 via Elb-tunnellen og videre til Holmmoor for en times frokostpause. Vi når ud til motorvejen og sætter kursen nordpå. Vi stopper for 1 times grænsehandel.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelPris
29-08-2021 - se afgangstiderBus3Plaza Inn Hotel Hamburg Moorfleet2.395,-BestilMere information

Hotel

Plaza Inn Hotel Hamburg Moorfleet
Plaza Inn Hotel Hamburg Moorfleet
Nydeligt hotel i det sydøstlige Hamborg. Alle værelser med eget bad/toilet, hårtørrer og tv. Opholdet er med halvpension (morgenmad og aftensmad). Receptionen er åben 24-timer i døgnet og i lobbyområd...
rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Ans Rejser
Lillehøjvej 2
8600 Silkeborg
  • Medlem nr. 1811 af Rejsegarantifonden
  • cancer.dk - Ans Rejser
  • Danmarks out door hovedstad
  • Danmarks Rejsebureau Forening