Historiske Nordtyskland

Der venter en guldgrube af historie, natur og kultur syd for den dansk-tyske grænse – og den skal vi udforske på denne fire dages oplevelsesrejse i Slesvig-Holsten. Vi har ligeledes inkluderet både sejlads på Kielerkanalen samt en heldagsudflugt til den toldfrie ø Helgoland. Rejsen er sammensat af en sand ekspert på netop det nordtyske område – rejseleder Aksel Evin Olesen.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Sejlads på Kielerkanalen
 • Oplev Lübeck og Nordfriesland
 • Udflugt til Helgoland inkluderet
 • Rigtig hyggeligt hotel

Program dag for dag:

 • Dag 1 – Sejlads på Kielerkanalen
 • Dag 2 – Lübeck og Holsteinische Schweiz
 • Dag 3 – Heldagsudflugt til Helgoland
 • Dag 4 – Nordfriesland, Husum & Niebüll
Pris fra:
3.295,-
Dage:4
Inkluderet i rejsen:
Busrejse i 4-stjernet luksusbus, ophold i delt dobbeltværelse, 3 x morgenmad, 3 x aftensmad, sejlads på Kielerkanalen, udflugt til Helgoland, transport og udflugter ifølge program (ekskl. entré), dansk rejseleder, skatter, afgifter og bidrag til rejsegarantifonden.


Tillæg pr person: Enkeltværelse kr. 500, årsafbestillingsforsikring kr. 272, fast plads i bussen kr. 95
Bestil rejse

Program

Dag 1 – Sejlads på Kielerkanalen (A)
Vi kører ned gennem det genvundne Sønderjylland, som blev mistet i 1864. Passerer forbi de to danskerbyer Flensborg og Slesvig – og ankommer til Rendsborg, der knytter sig både til Sydslesvig og Holsten. Med sin beliggenhed ved Hærvejen, Eideren og Kieler-kanalen har byen altid været et trafikalt knudepunkt. Vi skal på en godt tre timers sejltur på kanalen, hvor der bliver serveret brunch-buffet. Vi kommer under flere kendte broer, oplever sluser og et flot landskab.
Kielerkanalen er stærkt trafikeret med over 50.000 store og små skibe årligt. I Kiel - hovedstaden i delstaten Slesvig-Holsten - venter bussen og der bliver en rundtur i den store havne- og universitetsby, inden vi kører til vores fortrinlige hotel i Bad Bramstedt, hvor vi skal bo i tre nætter. Middag serveres efter indkvartering.

Dag 2 – Lübeck og Holsteinische Schweiz (M, A)
Efter morgenmaden bliver dagens første udflugtsmål hansestaden Lübeck, hvis gamle bydel er en ø omgivet af flod og kanalforbindelse. Turister i tusindtal strømmer hver dag til, for at opleve denne middelalderby med en fascinerende historie, gotiske pragtbygninger og en enestående stemning. Byens historiske bykerne med 900 fredede bygningsværker er optaget på Unesco´s liste over verdenskulturarv. Vi tager en spadseretur i den indre by med de spændende gyder, der har sin helt egen historie. Bussen kører videre til et frokoststop (ekskl.) i havne-forstaden Travemünde ud til Østersøen. Eftermiddagen tilbringer vi i Holstensk Svejts – eller Holsteinische Schweiz - landskabet mellem Lübeck og Kiel. Området er domineret af bakker, skove og søer. De største byer er Plön, Malente og Eutin. Det gamle renæssanceslot i Plön skal vi ikke snydes for. Det samme gælder de to andre charmerende byer Eutin med slot og slotspark samt byen Malente. Middag på vort hotel.

Dag 3 – Heldagsudflugt til Helgoland (M, A)
Heldagstur til den nordfrisiske ø Helgoland ude i Østersøen. Vi sejler fra Büsum og turen derud varer knap tre timer. Helgoland består af hovedøen og badeøen Düne –  med sæler som den helt store attraktion. Hovedøen består for en stor del af rød sand sten med stejl klippekyst, som hæver sig 61 meter over havet. Øen er opdelt i en lavt og en højt beliggende del. Forbindelsen er sikret ved en elevator, hvis man ikke vil bruge trappen på 260 trin. Øsamfundets økonomi er baseret på kurophold og turisme. Helgoland ligger uden for  Schengen-området og er derfor toldfrit område. Det er især tobak, alkohol og parfume, man sælger. Vi er tilbage sidst på dagen – til middag på hotellet.

Dag 4 – Nordfriesland, Husum & Niebüll (M)
Turen går efter morgenmaden op gennem Nordfriesland. Vi ankommer til Husum – kaldet den grå by ved havet. Byen har en alenlang historie at fortælle. Vi skal på byens torv, hvor Mariekirken ligger. Opført i samme klassicistisk stil som Københavns Domkirke. Husums rådhus er fra 1601, men det ældste hus er dog det gotisk opførte herrehus, som daterer sig mindst 100 år mere tilbage. Husum Slot er opført i 1577-82. I Husum finder man både dansk kirke, dansk skole, dansk bibliotek og dansk forsamlingshus i form af Husumhus. Sidste by på vej mod grænsen er Niebüll (Nibøl) med et stærkt dansk mindretal. Det er herfra at biltogene kører til den mondæne ferieø Sylt. Umiddelbart syd for grænsen ligger i Seebull maleren Emil Nolde´s museum. Indrettet i hans gamle villa og kun med hans kunst på væggene. Emil Nolde er kendt for sine farvestrålende malerier og akvareller. Vi kører over grænsen i Rudbøl og fortsætter til Højer.  En gammel marskby, bygget bag diger og beliggende i et af de mest tyndt befolkede områder i Danmark. Turen fortsætter gennem marsklandet til Ribe, hvorfra vi kører tilbage til vores udgangspunkt.

Indkvartering

TRYP by Wyndham 3***

Hotellet er dejligt, centralt beliggende i gåafstand til byens hyggelige centrum. Hotellet har lyse værelser, badeværelser med douche og hårtørrer, satelit-tv med pay-tv, telefon, trådløst internet m.m. Hotellet har også et wellnessområde med swimmingpool, to whirlpools, finsk sauna, dampbad og fitnessrum samt to bowlingbaner der kan lejes. Se mere på www.trypbadbramstedt.com

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 3 x morgenmad og 3 x aftensmad
 • Sejlads på Kielerkanalen
 • Udflugt til Helgoland
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 500
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 272
 • Fast plads i bussen kr. 95

Øvrige informationer:

 • Valuta = Euro
 • Opsamling = Rute A

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedDestinationLilla pris
8/8BusHistoriske Nordtyskland3.295,-Bestil