Skip to main content

Rejse til Irland - Det smukke og grønne Irland

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:

Rundrejse i Dublin og det østlige Irland, hvor I på få dage får de største seværdigheder, samt oplever den spektakulære irske natur. Hertil kommer Irlands kultur, historie og mentalitet, som I får et glimrende indtryk af. Blandt de utallige highlights er sightseeing i Dublin med alle de historiske bygninger, det pulserende byliv, interessante museer og de mange hyggelige pubber med levende musik. Rundtur i Wicklow Mountains med de lyngklædte bjerge med fritgående får, præcis som drømmebilledet af Irland. Her besøger vi bl.a. klosterbyen Glendalough samt den kendte Johnnie Fox´ Pub.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Dansk ekspert rejseleder
•  Besøg Titanic Experience
•  Oplev storbyen Dublin
•  De smukke Wicklow Mountains
•  Tæt på lokalbefolkningen

Program dag for dag:
•  Dag 1 - Billund – Dublin Airport - Drogheda
•  Dag 2 - Drogheda - Belfast - Drogheda
•  Dag 3 - Drogheda - Brú na-Bóinne – Boann Distillery - Drogheda
•  Dag 4 - Drogheda - Wicklow Mountains - Dublin
•  Dag 5 - Dublin sightseeing – til fods
•  Dag 6 - Dublin - Dublin Airport - Billund

Dag 1 - Billund - Dublin Airport - Drogheda
Ved ankomst til Dublin lufthavn kører vi direkte til Drogheda, som har en befolkning på ca. 35.000 indbyggere. Det er en typisk irsk by med smalle gader, farvestrålende huse og et hyggeligt miljø med pubber og musik. Her indlogeres vi på det spændende og prisvindende D Hotel, der ligger smukt ved River Boyne og i gåafstand til bymidten. Hotellet er et godt eksempel på det moderne Irland med The Celtic Tiger, og viser irernes glimrende sans for udvikling, uden at ødelægge deres traditionelle værdier. Efter indlogering på det flotte D Hotel, der ligger smukt ved floden Boyne, tager vi en byvandring, hvor vi hører byens spændende historie, afhængig af flytider. Vi ser de mange historiske steder, som den kendte byport St. Lawrence Gate fra middelalderen, flere spændende kirker bl.a. med Oliver Plunketts afhuggede hoved, Millmount, og ikke mindst hører om Cromwells frygtelige massakre på byen i 1649. Der vil sandsynligvis også være tid til et besøg i den store shoppingmall, Scotch Hall, ved hotellet, så alle kan få specialiteter fra Irland med hjem, samt besøge de små butikker i sidegaderne eller tage på det spændende Millmount Museum. Efter middag kan vi besøge pubben, der har en særdeles god samling af forskellige spændende irske whiskys, enestående øl fra lokale mikrobryggerier, og farvestrålende drinks (med/uden alkohol), som man nok kan få en aften til at gå med.

Dag 2 - Drogheda - Belfast - Drogheda
Efter en god morgenmad tager vi på heldagstur til N. Irland og Belfast. I Belfast besøger vi det helt nye og meget spændende Titanic Experience, som er et flot multimedia-museum med genopført interiør fra Titanic. Her kan vi se kahytterne på 1., 2. og 3. klasse samt få et indtryk af, hvor meget betydning skibsværftet havde for hele Belfast. Selve bygningen er et arkitektonisk mesterværk, der er meget imponerende med fire gigantiske ”skibsstævne”, der giver et indtryk af hvor enorm Titanic egentlig var. I dok-området ser vi også de to store havnekraner, David & Goliath, samt et blik til dokkerne, hvor Titanic blev bygget. Vi tager tillige på en byrundtur i Belfast, hvor vi bl.a. ser Albert Clock, Grand Opera House og bydele med de politiske gavlmalerier. Undervejs fortæller vi den turbulente historie om N.Irland og ”the occupied terrirories”.

Hvis tiden tillader det kan vi på vejen tilbage køre gennem de smukke Mourne Mountains på grænsen til N. Irland, som bl.a. inspirerede C.S. Lewis til hans fantastiske bøger. Her kan vi evt. tage en kortere vandretur til ”Bloody Stream” (ca. 2 km) op i bjergene. Her blev irske frihedskæmpere henrettet. Tilbage i Drogheda venter en god middag, før der igen er mulighed for irsk musik og sang på byens mange pubber som McPhails, Clarkes eller baren på D Hotel.

Dag 3 - Drogheda - Brú na-Bóinne - Bonann Distillery - Drogheda
Efter en solid morgenmad tager vi jer på en dejlig tur til nogle af de mest betydningsfulde og spændende steder i det østlige Irland. Vi kører gennem det smukke, frodige øst-irske landskab, mens I får en god indføring i Irlands spændende og turbulente historie. Vi besøger stedet for Battle of The Boyne i 1690, som var afgørende for Irlands historie frem til i dag samt, og hvis tiden tillader det, passerer vi det imponerende Slane Castle, som er kendt for deres rockkoncerter og whisky.

Herefter kommer vi til en af de absolut største og mest spirituelle oplevelser i Irland, de gamle stenaldertempler i Boyne-dalen, Brú na Bóinne (Newgrange) og Knowth. Brú na Bóinne er bygget lang tid før pyramiderne, med en smuk facade af hvide kvartssten, som reflekterer solen. Solen har netop en afgørende rolle i Newgrange, da solen på årets korteste dag præcist rammer et vindue over indgangsdøren, og fylder det store gravkammer med et magisk, gyldent lys. Vi kommer ind i kammeret ad en lang, smal gang, og her får I både legenden om stedet, samt den mere videnskabelige forklaring, ligesom sol-fænomenet bliver rekonstrueret med kunstigt lys, så vi klart fornemmer den enestående spirituelle oplevelse, det må have været for stenalderfolket. Selv i dag kan man ikke undgå at gribes af oplevelsen og den smukke tanke. Brú na Bóinne er et UNESCO World Heritate Site, og med rette en af de største seværdigheder i verden. Vi besøger enten Newgrange eller det andet store gravtempel Knowth, samt det spændende Visitor Centre med udstilling om de enestående gravtempler. Hen på eftermiddagen får vi et unikt besøg på det helt nye Boann Distillery, som endnu ikke er åbnet for offentligheden. Her fremstilles både irsk whisky af absolut bedste kvalitet, samt craft beer i mange spændende smagsnuancer. Vi får en god indføring i irsk whisky samt en eksklusiv whisky smagning.

Dag 4 - Drogheda - Wicklow Mountains - Dublin
Efter morgenmad kører vi mod syd til det utrolig smukke område Wicklow Mountains. Området er idag nationalpark, og kaldes tillige ”The Garden of Irland”, da det er så afvekslende, smukt og indbydende. Turen viser tydeligt, hvor varieret landskabet er, fra frodige grønne marker til smukke hedearealer med tørvegravning, og store vidder med flokke af kronhjorte. Et besøg i Irland er ikke fuldendt uden et besøg i klosterbyen Glendalough midt i Wicklow Mountains. Byen ligger uendelig smukt med det imponerende 30m høje rundtårn, kirker og højkors ved Upper & Lower Lake omgivet af høje bjerge. Byen blev grundlagt i 500-tallet af St. Kevin, som en af de første kristne eremit-klosterbyer i Irland, og stedet er idag national helligdom. Naturen omkring Glendalough indbyder til afsondret fordybelse og meditation, hvilket netop var en af årsagerne til at munkene bosatte sig her.

De danske vikinger har plyndret byen flere gange, og vikingeskibet ”Havhingsten fra Glendalough”, som blev rekonstrueret for knap 10 år siden, var en præcis kopi af et vikingeskib fra Roskilde Fjord, men bygget i Irland af egetræ fra netop Glendalough. I 1300-tallet plyndrede og nedbrændte englænderne Glendalough, og siden da har det ligget som en ruin. Her er der mulighed for en enestående smuk vandretur rundt om Upper Lake, eller blot slappe af og nyde den spirituelle naturoplevelse, som tiltrak munkene i 500-tallet.

Vandretur An Spinc
Smuk rundtur omkring Upper Lake, moderat, 9 km, højdeforskel: 380m, ca. 3 timer. Frokost kan indtages undervejs eller efter vandreturen, på terrassen med udsigt over søen. Herefter tager vi den smukke vej gennem bjergene til Lough Tay (Guinness-søen), og Sally Gap til Johnnie Fox´ fra 1798, der er Irlands højest beliggende pub. Selve pubben er en enestående oplevelse med savsmuld på gulvet, samt natpotter, gamle skilte og gamle redskaber overalt på væggene. Sådan skal en ægte irsk pub se ud. På vej fra pubben får vi den smukkeste udsigt over Irlands hovedstad, Dublin, fra bjergene, og snart efter er vi midt i den pulserende storby. Vi indlogeres på det meget traditionelle O´Sheas Hotel, der ligger centralt i Dublin med gåafstand til alle seværdigheder og pubber. Efter middag ender vi ofte på en lokal pub i en sidegade nord for floden Liffey, som er fyldt med glade Dublinere og god musik. Mine venner fra den traditionelle musikgruppe Shenenigans med bedstemoder Betty McKenna i spidsen spiller ofte her, så måske er vi heldige at støde ind i dem til forrygende musik med en god pint, og måske en dans.

Dag 5 - Dublin sightseeing - til fods
Hele dagen er afsat til sightseeing til fods i Dublin, som er Irlands hovedstad med godt 1 mill. indbyggere. Selvom der var lidt bebyggelse ved floden Liffey, så var det officielt vikingerne der i 841 grundlagde Dubh Linn nær Wood Quay. I dag er disse bygninger begravet under en enorm administrationsbygning af beton, da irerne ikke havde råd til at udgrave stedet i 1970´erne. I Dublin er der en overflod af store seværdigheder som Trinity College, Grafton Street, National Museum, St. Patricks Cathedral, Christchurch Cathedral, Dublin Castle, Temple Bar Area, m.v. Vi viser jer alle seværdighederne, og tager jer igennem det utrolig smukke Georgian Quarter med husene fra 1700-tallet, og regeringskvarteret med de store palæer. Vi tager en spadseretur ned ad det fornemme strøg, Grafton Street, hvor vi hilser på Molly Malone, og ser alle gademusikanterne. Det bliver også tid til at opleve St. Stephans Green, som er en af byens grønne oaser med en meget smuk park. Vi ser det imponerende National Museum med bl.a. en enestående flot samling af guldsmykker fra oldtiden, samt et indtryk af de danske vikinger i Irland. I samme område besøger vi Naturhistorisk Museum, som nok er mest kendt for at se ud som et museum gjorde i 1800-tallet, med store hvaler under taget, masser af udstoppede dyr og en helt speciel atmosfære, når man træder ind i denne tidslomme. Hen på eftermiddagen kan vi fortsætte til nogle af de markante pubber i Dublin, hvor vi bl.a. kan nyde en pint i sofaen, hvor The Dubliners startede deres karriere, samt verdens mindste pub, hvor vi måske kan være alle sammen.

Dag 6 - Dublin - Dublin ariport - Billund
Efter en god irsk morgenmad tager vi en kort bustur til Dublin Airport, hvor flyet bringer os tilbage til Billund.


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning