Skip to main content

Rejser til USA – højdepunkter på Østkysten

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 
 

Forslag til grupperejse:
På denne storslåede rejse til det østlige USA får vi lejlighed til at opleve en række af landets mest spektakulære storbyer i kombination med historiske seværdigheder og fascinerende natur. Rejsen starter i den pulserende storby New York og kommer desuden forbi Pennsylvania med Amish-folket og til Gettysburgs slagmarker. Vi besøger Washington DC med Capitol Hill, Det Hvide Hus og Arlington Kirkegården, og vi oplever suset fra de brølende vandmasser ved Niagara Falls. Vi besøger også Canada´s største by, Toronto, med bl.a. den hyggelige Water Front, og vi gør et stop ved Finger Lakes med den betagende natur.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•   Vi ser Toronto i Canada
•   Inklusiv 9/11 Museum og sejltur til Frihedsgudinden
•   Oplev Amish Country
•   GRATIS parkering i Billund

Programmet dag for dag:
•   Dag 1 – Ankomst New York
•   Dag 2 – Sejltur til Frihedsgudinden, 9/11 Memorial, Brooklyn Bridge og Wall Street 
•   Dag 3 – Finger Lakes og Niagara Falls
•   Dag 4 – Udflugt til Toronto samt sejltur ved Niagara Falls
•   Dag 5 – Amish Country og Lancaster
•   Dag 6 – Gettysburg, Baltimore og Washington DC
•   Dag 7 – Washington DC med Capitol Hill, Det Hvide Hus, Arlington Kirkegården etc.
•   Dag 8 – Washington DC og hjemrejse
•   Dag 9 – Hjemkomst

Dag 1 – Ankomst New York
Afrejse fra Billund lufthavn og ankomst New York midt på aftenen. Ved ankomst til New York kører vi direkte til hotellet for check-in og overnatning på Holiday Inn. Her bor vi de første 2 nætter.

Dag 2 – Sejltur til Frihedsgudinden, 9/11 Memorial, Brooklyn Bridge og Wall Street (M)
Vi lægger ud med en flot sejltur fra det vestlige Manhattan; det er som om skyskraberne rejser sig direkte fra havet. Vi besøger både Frihedsgudinden og Ellis Island, som var immigrationsmodtagelse for millioner af indvandrere.  Vi fortsætter med en gående byrundtur i Lower Manhattan. Her ser vi The Financial District med Wall Street, Wall Street Bull ikonet, World Financial Center med den blændende Winter Garden og naturligvis børsen. Vi kommer også forbi ”Ground Zero”, og vi besøger 9/11 Memorial. Hvem husker ikke den skæbnesvangre dag, hvor nogle af verdens største skyskrabere styrtede sammen ved terrorangrebet d. 11. september 2001. Hele verden kiggede chokeret med på tv, da World Trade Center langsomt faldt sammen. Symbolet på den nye verdens handlekraft, vitalitet og kreativitet sank for en stund i grus. Katastrofen og ofrene bliver husket og mindet i 9/11 Memorial, der giver et tilbageblik i rædslernes terrordag med angrebet på World Trade Center. New Yorks nye vartegn, One World Trade Center med tårnet Freedom Tower, byens absolut højeste bygning med sine 541 meter, står idag på selv samme sted.

I New York har kreativiteten frit spil, og det er netop i byens potens og handlekraft, at New York igen har rejst sig. Herefter tager vi til Brooklyn Bridge. Vi spadserer hen over denne gamle knejsende bro, og oplever den fantastiske udsigt ud over Hudson River. Udsigten ud over New York er ganske enkelt storslået. Om aftenen tager rejselederen ind på Times Square, og jer som har lyst til at tage med er naturligvis velkomne (ekskl. transport). Times Square er vel nærmest hele verdens centrum, og et af de mest levende steder i New York. Kvarteret er opkaldt efter den store New Yorker-avis, som tidligere residerede på pladsen. En stor del af området er nu anlagt som fodgængerzone og er udstyret med borde og stole. Herfra nyder både turister og New York’ere et spektakel af neonreklamer og lysaviser. Og ikke mindst de velkendte teater-etablissementer på Broadway i dette livlige og sofistikerede byområde. Times Square er et fortræffeligt sted at indtage middagen. Der er både fast food, italiensk, amerikansk, fransk, græsk og puertorikansk gastronomi, der afspejler de mange etniske grupper, der lever i New York. 

Dag 3 – Finger Lakes og Niagara Falls (M)
Vi siger farvel til metropolen New York og kører mod det naturskønne Niagara Falls, som ligger på grænsen til Canada og USA. Niagara er et af naturens vidundere, og et af rejsens højdepunkter. Hvert sekund styrter millioner af liter vand ud over den 790 meter brede kant med en buldrende kraft 50 meter ned, og skaber derved et af verdens mest betagende og kraftfulde vandfald. Der er udsigt fra alle sider fra de mange udsigtsplatforme, der er placeret rundt om vandfaldet. Vi bliver indkvarteret på Best Western Hotel, hvor vi skal bo de næste 2 nætter. Hotellet ligger naturligvis på den canadiske side af Niagara Falls, hvorfra vandfaldene er mest imponerende, da vi ser dem forfra.

Dag 4 – Udflugt til Toronto samt sejltur ved Niagara Falls (M)
Idag tager vi på en heldagsudflugt til Toronto, som er Canadas største, og Nordamerikas nu fjerdestørste by. Toronto er et af de vigtigste finans- og handelscentre i Canada og Nordamerika. Vi skal bl.a. opleve CN Tower, Harbour Front, og byens nye og gamle rådhus samt parlamentet. CN Tower er et højtravende observations- og TV/radio-tårn, og med sine svimlende 553,33 meter var tårnet indtil 2007 verdens højeste fritstående bygning. Det er muligt at komme op i over 300 meters højde, og herfra er der en betagende udsigt over byen og Ontario søen (ekskl.). Vi kører videre til Torontos to rådhuse, der ligger side om side. Begge bygninger er meget berømte for deres arkitektur – det gamle rådhus er i gotisk stil – det nye rådhus er topmoderne. Pladsen foran de to rådhuse er en svalende oase med det kunstige vandbassin med blomsterdekorationer, og med masser af bænke til en hyggelig stund. Toronto er hovedstaden i delstaten Ontario, og huser derfor også parlamentet, hvor vi holder en kort fotopause ved den flotte gamle parlamentsbygning. Vi gør ligeledes et fotostop ved Torontos universitet, der mere ligner et slot i Skotland end et universitet. Toronto er en multietnisk by, og vi besøger China Town, et spændende kvarter og en orientalsk smeltedigel af etnisk tingeltangel, kinesiske varer og farverige skilte. Vi slutter af ved den dejlige havnefront, hvor der bliver tid til en gåtur langs vandet ved Ontario-søen. Sidst på eftermiddagen, når vi er tilbage ved Niagara Falls, skal vi på sejltur. Her kommer vi helt tæt på vandfaldene, en fantastisk oplevelse.

Dag 5 – Amish Country og Lancaster (M)
I dag kører vi gennem det bølgende grønne Pennsylvania, opkaldt efter William Penn, som fik jord i Amerika af Charles d. 2., og her proklamerede han religionsfrihed. Tysktalende europæere kom hertil i 1600-tallet, og idag er området især kendt for tre kristne grupper. Vi besøger den ene – Amish-folket – et ydmygt folk, hvis enkle levevis og grundvilkår ikke har ændret sig særligt, siden de kom hertil. Et folk, der har valgt at leve et ukompliceret og simpelt liv uden de moderne materielle bekvemmeligheder, som de fleste af os andre ikke kan undvære i dagligdagen. Bønderne spænder hesten for ploven, når marken skal pløjes til deres selvforsyningslandbrug. Her er hverken mobiltelefon eller internet. De bruger hestevogn og ikke taxa, når familien skal omkring. Kvinderne bærer lange kjoler, og værner om de nære værdier, der styrker sammenholdet; bibelens ord, familien og lokalsamfundet. Vi overnatter på Heritage Hotel i Lancaster, som er hovedbyen i ”Amish-land”.

Dag 6 – Gettysburg, Baltimore og Washington DC (M)
Efter morgenmad på vores hotel går turen videre til Gettysburg´s slagmarker. Her blev et af de store og afgørende slag i Den Amerikanske Borgerkrig udkæmpet. Historikere antager, at ca. 50.000 døde i slaget på Gettysburg´s slagmarker. Idag har freden for længst sænket sig over området, men at slentre en tur henover de gamle slagmarker er stadig en bevægende oplevelse. Undervejs mod den amerikanske hovedstad, gør vi stop i Baltimore for frokost (ekskl.). Vi ankommer til Washington DC sidst på eftermiddagen, hvor vi overnatter de næste to nætter på Renaissance Dupont Circle.

Dag 7 – Washington DC med Capitol Hill, Det Hvide Hus, Arlington Kirkegården etc. (M)
Idag skal vi på opdagelse i USA’s hovedstad, Washington DC, og vi stiler direkte mod magtens centrum, National Mall. National Mall er det tre kilometer lange parkareal, der forbinder Højesteret og Kongressen med præsidentboligen. Parkområdet udgør den centrale akse i byen med både parlamentsbygningen, US Capitol, og præsidentboligen, Det Hvide Hus, inden for en kort distance.  Desuden ser vi de vigtigste af de monumenter, som ærer landets fire største præsidenter og de faldne i fire krige. Vi dvæler ved John F. Kennedys grav og den evige ild på den ærefulde Arlington Kirkegård, hvor også Jacqueline Kennedy Onassis ligger begravet sammen med mange andre berømtheder. Vi ser det 169 m høje George Washington monument til minde om USA’s første præsident. Og vi kommer forbi Lincoln monumentet m.m.. Washington DC’s flotte centrum bærer præg af de store grønne områder, de monumentale bygninger, og så er byen fri for neonreklamer. Derfor er Washington DC mere folkelig end andre af USA’s storbyer. Byen er fyldt af historie, kultur og liv. Der bliver desuden tid på egen hånd til besøg i et eller flere af de interessante museer i The Smithsonian Institution, hvor museerne ligger på rad og række, og hvor der er gratis entré.

Dag 8 – Washington DC og hjemrejse (M)
Morgenmad på hotellet, og herefter checker vi ud. Om formiddagen har vi mulighed for lige at gøre de sidste indkøb, eller opleve lidt mere af Washington DC, inden vi sætter kursen mod lufthavnen, og vores hjemrejse kan begynde omkring middagstid.

Dag 9 – Hjemkomst


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning