Rejser til New York - The Big Apple

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:
New York er en hel verden for sig. En gigantisk by med utallige muligheder og et fascinerende kludetæppe af kulturer. Og én af verdens mest betydningsfulde byer. Med hjemsted for FN er den også en diplomatisk by. New York består af 5 forskelligartede bydele med Manhattan som New Yorks sjæl. Her bor kunstnere og forretningsfolk, kinesere og afroamerikanere, jøder og katolikker, over- og underklasse. New York er et patchwork af kvarterer, som konstant skifter ansigt. En hel verden er repræsenteret her - og det på et stykke jord på størrelse med Bornholm.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•   Inkl. entré til 9/11 Museum og Empire State Building
•   Centralt hotel på Manhattan
•   GRATIS parkering i Billund

Programmet dag for dag:
•   Dag 1 – Ankomst New York
•   Dag 2 – Central Park, Rockefeller Center Top of the Rock og Times Square
•   Dag 3 – Sejltur til Ellis Island og Frihedsgudinden, 9/11 Memorial og Wall Street
•   Dag 4 – High Line Park og tid på egen hånd
•   Dag 5 – Tid på egen hånd og afgang mod lufthavnen
•   Dag 6 – Hjemkomst til Danmark

Dag 1 – Ankomst New York
Ved ankomsten køres til vores hotel for indtjekning og overnatning.

Dag 2 – Central Park, Rockefeller Center Top of the Rock og Times Square (M)
Vi starter dagen i Central Park, som er New Yorks største offentlige have. Allerede tilbage i 1811 blev parken planlagt, og den blev indviet i 1873. Det er en ægte folkepark, og her kan man tage et hvil væk fra de mange indtryk i New York. Haven er indrettet med inspiration fra mange af verdens lande. Man kan vandre i et vildt skovlandsskab. Sejle under små snørklede broer i gondoler. Tage solbad på klipper i vandkanten. Eller vandre gennem en pragtfuld blomsterhave. På parkens vestside, lige over for de legendariske ”Dakota” lejligheder, ligger de såkaldte Strawberry Fields. Her boede John Lennon, og her blev han skudt. Et mindesmærke for Lennon-pilgrimme fra hele verden. Efter et hvil i Central Park, er det tid til flere oplevelser. Vi skal ind i Rockefeller Center, og tager til toppen ”Top of the Rock”. Rockefeller Center er et kompleks af 19 kontor- og forretningsbygninger i hjertet af Midtown på Manhattan. Det er bl.a. her, at USA's største indendørs teater, Radio City Music Hall, befinder sig. Vi tager dog til toppen, og skal nyde den fantastiske udsigt fra Top of the Rock. Her er der 360 grader udsigt over New York. Udsigten kan ikke beskrives, den skal opleves. Times Square er vel nærmest centrum i New Yorks teaterområde, og et af de mest levende steder i New York. Kvarteret er opkaldt efter den store New Yorker-avis, som tidligere residerede på pladsen. En stor del af området er nu anlagt som fodgængerzone, og er udstyret med borde og stole. Herfra nyder både turister og New York’ere et spektakel af neonreklamer og lysaviser. Og ikke mindst de velkendte teater-etablissementer på Broadway i dette livlige og sofistikerede område. Times Square er et godt sted at indtage middagen. Der findes både fast food, italiensk, amerikansk, fransk, græsk, og puertoricansk gastronomi - som det afspejler de mange etniske grupper, der lever i New York.

Dag 3 – Sejltur til Ellis Island og Frihedsgudinden, 9/11 Memorial og Wall Street (M)
Vi lægger ud med en flot sejltur fra det vestlige Manhattan; det er som om skyskraberne rejser sig direkte fra havet. Vi besøger både Frihedsgudinden og Ellis Island, som var immigrationsmodtagelse for millioner af indvandrere.  Vi fortsætter med en gående byrundtur i Lower Manhattan. Her ser vi The Financial District med Wall Street, den berømte tyr, World Financial Center med den blændende Winter Garden, og naturligvis børsen. Vi kommer også forbi ”Ground Zero”, og vi besøger 9/11 Memorial. Hvem husker ikke den skæbnesvangre dag, hvor nogle af verdens største skyskrabere styrtede sammen ved terrorangrebet d. 11. september 2001. Hele verden kiggede chokeret med på tv, da World Trade Center langsomt faldt sammen. Symbolet på den nye verdens handlekraft, vitalitet og kreativitet sank for en stund sammen. Katastrofen og ofrene bliver husket og mindet i 9/11 Memorial, der giver et tilbageblik i rædslernes terrordag med angrebet på World Trade Center. New Yorks nye vartegn, One World Trade Center med tårnet Freedom Tower, byens absolut højeste bygning med sine 541 meter, står idag på selv samme sted. I New York har kreativiteten frit spil – og det er netop i byens potens og handlekraft, at New York igen har rejst sig.

Dag 4 – High Line Park og tid på egen hånd (M)
Efter morgenmad på vores hotel, er det tid til at opleve en forholdsvis ny attraktion i New York – nemlig High Line Park. The High Line Park er endnu en af New York´ernes grønne åndehuller. Men det er ikke en hvilken som helst park. Det er en park, som er placeret syv meter over jorden. En tidligere gammel jernbane, som alligevel bare stod og var grim. Nu er det en bypark med grønne træer, der over mere end to kilometer, snor sig tæt forbi gamle industribygninger, smarte kontorlandskaber og hippe lejligheder i ægte Newyorkerstil. Du kommer her til at opleve New Yorks skyline fra en helt ny vinkel. Eftermiddagen har vi sat af til lidt oplevelser på egen hånd. Måske trænger I til at puste lidt ud, og blot nyde livet på en fortovscafe – muligheden for at gøre lidt indkøb er også tilstede. Vores rejseleder er naturligvis behjælpelig med mange gode råd, og I kan også vælge at tage på museum med rejselederen.

Dag 5 – Tid på egen hånd og afgang mod lufthavnen (M)
Hele formiddagen er til fri disposition til de sidste indkøb på 5th Avenue eller Times Square. Måske er der endnu en seværdighed, der kalder, eller hvad du nu har lyst til. Rejselederen står klar med gode tips og ideer. Om eftermiddagen kører vi til lufthavnen, og flyver retur til Danmark.

Dag 6 – Hjemkomst til Danmark
Vi ankommer til Billund, og siger tak for denne gang – mange oplevelser rigere.