New York - The Big Apple

New York er en hel verden for sig. En gigantisk by med utallige muligheder og et fascinerende kludetæppe af kulturer. Og én af verdens mest betydningsfulde byer. Med hjemsted for FN er den også en diplomatisk by. New York består af 5 forskelligartede bydele med Manhattan som New Yorks sjæl. Her bor kunstnere og forretningsfolk, kinesere og afroamerikanere, jøder og katolikker, over- og underklasse. New York er et patchwork af kvarterer, som konstant skifter ansigt. En hel verden er repræsenteret her - og det på et stykke jord på størrelse med Bornholm.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Speciel guidet rundtur i Queens
 • Inkl. entré til 9/11 Museum og Empire State Building
 • Centralt hotel på Manhattan
 • GRATIS parkering i Billund

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Ankomst New York
 • Dag 2 – Sejltur til Ellis Island og Frihedsgudinden, 9/11 Memorial, og Wall Street
 • Dag 3 – Central Park, Empire State Building og Times Square
 • Dag 4 – High Line Park og tid på egen hånd
 • Dag 5 – Skøn gospel sang og byvandring i Harlem samt Chinatown
 • Dag 6 – Guidet rundtur med lokal dansk guide i Queens og gåtur over Brooklyn Bridge
 • Dag 7 – Tid på egen hånd og afgang mod lufthavnen
 • Dag 8 – Hjemkomst til Danmark

Program

Dag 1 – Ankomst New York
Ved ankomsten køres til vores hotel for indtjekning og overnatning.

Dag 2 – Sejltur til Ellis Island og Frihedsgudinden, 9/11 Memorial, og Wall Street (M)
Vi lægger ud med en flot sejltur fra det vestlige Manhattan; det er som om skyskraberne rejser sig direkte fra havet. Vi besøger både Frihedsgudinden og Ellis Island, som var immigrationsmodtagelse for millioner af indvandrere.  Vi fortsætter med en gående byrundtur i Lower Manhattan. Her ser vi The Financial District med Wall Street, den berømte tyr, World Financial Center med den blændende Winter Garden og naturligvis børsen.
Vi kommer også forbi ”Ground Zero”, og vi besøger 9/11 Memorial. Hvem husker ikke den skæbnesvangre dag, hvor nogle af verdens største skyskrabere styrtede sammen ved terrorangrebet d. 11. september 2001. Hele verden kiggede chokeret med på tv, da World Trade Center langsomt faldt sammen. Symbolet på den nye verdens handlekraft, vitalitet og kreativitet sank for en stund sammen. Katastrofen og ofrene bliver husket og mindet i 9/11 Memorial, der giver et tilbageblik i rædslernes terrordag med angrebet på World Trade Center. New Yorks nye vartegn, One World Trade Center med tårnet Freedom Tower, byens absolut højeste bygning med sine 541 meter, står i dag på selv samme sted. I New York har kreativiteten frit spil – og det er netop i byens potens og handlekraft, at New York igen har rejst sig.

Dag 3 – Central Park, Empire State Building og Times Square (M)
Vi starter dagen i Central Park, som er New Yorks største offentlige have. Allerede tilbage i 1811 blev parken planlagt og den blev indviet i 1873. Det er en ægte folkepark, og her kan man tage et hvil væk fra de mange indtryk i New York. Haven er indrettet med inspiration fra mange af verdens lande. Man kan vandre i et vildt skovlandsskab. Sejle under små snørklede broer i gondoler. Tage solbad på klipper i vandkanten. Eller vandre gennem en pragtfuld blomsterhave. På parkens vest side, lige over for de legendariske ”Dakota” lejligheder, ligger de såkaldte Strawberry fields. Her boede John Lennon, og her blev han skudt. Et mindesmærke for Lennon-pilgrimme fra hele verden. Efter et hvil i Central Park, er det tid til flere oplevelser. Den legendariske Empire State Building er én af de højeste skyskrabere i New York og et af New Yorks vigtigste symboler; bygningens millioner af lys blinker om kap med stjernerne. Fra 86. etage kan man se byen i fugleperspektiv. Det er her fra Empire State Building, vi husker klassikeren ”King Kong” fra 1933, hvor en kæmpegorilla klatrede op på spiret for at slås mod fly fra flyvevåbnet.
Times Square er vel nærmest centrum i New Yorks teaterområde og et af de mest levende steder i New York. Kvarteret er opkaldt efter den store New Yorker-avis, som tidligere residerede på pladsen. En stor del af området er nu anlagt som fodgængerzone og er udstyret med borde og stole. Herfra nyder både turister og New York’ere et spektakel af neonreklamer og lysaviser. Og ikke mindst de velkendte teater-etablissementer på Broadway i dette livlige og sofistikerede område. Times Square er et godt sted at indtage middagen. Der findes både fast food, italiensk, amerikansk, fransk, græsk, puertorikansk gastronomi - og det afspejler de mange etniske grupper, der lever i New York.

Dag 4 – High Line Park og tid på egen hånd (M)
Efter morgenmad på vores hotel, er det tid til at opleve en forholdsvis ny attraktion i New York – nemlig High Line Park. The High Line Park er endnu en af New York´ernes grønne åndehuller. Men det er ikke en hvilken som helst park. Det er en park, som er placeret syv meter over jorden. En tidligere gammel jernbane, som alligevel bare stod og var grim. Nu er det en bypark med grønne træer, der over mere  end to kilometer snor sig tæt forbi gamle industribygninger, smarte kontorlandskaber og hippe lejligheder i ægte New Yorker stil. Du kommer her til at opleve New Yorks skyline fra en helt ny vinkel.
Eftermiddagen har vi sat af til lidt oplevelser på egen hånd, måske trænger I til at puste lidt ud og blot nyde livet på en fortovscafe – muligheden for at gøre lidt indkøb er også tilstede. Vores rejseleder er naturligvis behjælpelig med mange gode råd, og I kan også vælge at tage på museum med rejselederen.

Dag 5 – Skøn gospel sang og byvandring i Harlem samt Chinatown (M)
Harlem var oprindeligt en hollandsk bydel, men senere og op til i dag, kendt som den del af Manhattan, der primært er beboet af afroamerikanere. Vi skal opleve Harlem fra sin mest fantastiske side, gennem musikken, der flyder i hjertet i dette rigt kulturelle område af Manhattan. På denne guidede tur går vi på opdagelse i både historie og kultur omkring de steder, der har gjort Harlem kendt bl.a. Sugar Hill og Apollo Teatret.
Du vil opleve ARC Gospel koret synge gospel (Addicts Rehabilitation Center). Vi lytter til disse menneskers fortælling. Vi hører, hvordan de er kommet ud af års misbrug. Og vi ser, hvordan området har ændret sig til det bedre, og hvordan beboerne har gjort mærkbare positive fremskridt. Efter besøget i Harlem fortsætter vi til endnu en etnisk bydel. Vi skal til den ældste af New Yorks mindst 9 Chinatowns. Her bor mere end 80.000 kinesisk-amerikanere. Kvarteret dufter og smager af krydderier, og vi går på opdagelse i alskens kinesiske specialiteter i sirligt dekorerede opsatser. Forretningerne bugner desuden med silketøj, te, andeæg, blæksprutter og hajfinner. Her er noget for enhver smag. Chinatown er en stor kinesisk kulturoplevelse.

Dag 6 – Guidet rundtur med lokal dansk guide i Queens og gåtur over Brooklyn Bridge (M)
Om formiddagen tager vi til bydelen Queens, som er bare én af de i alt 5 bydele, der udgør New York. Queens ligger på Long Island, og her mødes vi med vores bosiddende danske lokalguide.
I dag skal vi ud på anderledes oplevelser i den af New Yorks bydele, der er den mest etnisk forskelligartede. Kinesere fra forskellige asiatiske lande bor og lever i bydelen Flushing, et område, som bliver kaldt ”det rigtige Chinatown” i New York. Her er farvestrålende butikker med anderledes grøntsager og frugter, nøjagtig som kineserne bedst kan lide dem. Pludselig står vi i et helt andet etnisk område – det indiske, som lyser og glimter med sølv- og guldsmykker i de mange juvelbutikker. Og sammen med inderne, i Jackson Heights kvarteret, huserer latinoerne med deres smagfulde gastronomiske restauranter og caféer. Uanset etnicitet, så er størstedelen af indbyggerne i Queens fra arbejder- eller lavmiddelklassen. Det giver sig til udslag i brogede og farverige kvarterer, som er med til at understrege de mange nuancer. Der bliver tid til at spise frokost i en af de spændende restauranter i Latinokvarteret.
Efter en farverig formiddag tager vi til Brooklyn Bridge. Vi spadserer hen over denne gamle bro og oplever den flotte udsigt ud over Hudson River. Udsigten over New York fra den gamle stolte bro er ganske enkelt storslået.
På den anden side af broen slentrer vi ad Brooklyn Heights med endnu et fascinerende syn - et flot kig mod Manhattans skyskrabere.

Dag 7 – Tid på egen hånd og afgang mod lufthavnen (M)
Hele formiddagen er til fri disposition til de sidste indkøb på 5th avenue eller Times Square. Måske er det endnu en seværdighed, der kalder, eller hvad du end har lyst til. Rejselederen står klar med gode tips og ideer. Om eftermiddagen kører vi til lufthavnen og flyver retur til Danmark.

Dag 8 – Hjemkomst til Danmark
Vi ankommer til Billund og siger tak for denne gang – mange oplevelser rigere.

Indkvartering

Wyndham New Yorker Hotel 4****

Dette historiske hotel ligger i Midtown Manhattan, og med kun 2 minutters gang til Madison Square Garden. Der er gratis Wifi på hotellet. Alle værelser har tv, hårtørrer og naturligvis eget bad/toilet. Se mere på  www.wyndhamhotels.com

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Billund – New York t/r
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 6 x morgenmad
 • Transport og udflugter i følge program
 • 7 dages metrocard – ubegrænset kørsel
 • Sejltur til Ellis Island & Frihedsgudinden (dag 2)
 • Entré til 9/11 Memorial og Museum (dag 2)
 • Entré til Main Deck i Empire State Building (dag 3)
 • Gospel Tour til Harlem (dag 5)
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk guide i Queens
 • Dansk rejseleder
 • Parkering i Billund Lufthavn
 • Alle skatter, afgifter og bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:

 • Eneværelse kr. 5.600
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 656
 • ESTA US$ 14

Øvrige informationer:

 • Valuta = US Dollars