Skip to main content

Rejser til New Orleans - hvor jazzen flyder

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:
Hjuldamperen på Mississippi og Hjejlen på søerne er ikke den eneste fællesnævner mellem Silkeborg og New Orleans. I begge byer lever kærligheden til musikken og ikke mindst jazzen, selvom den amerikanske stad selvfølgelig er en anelse mere navnekundig på den konto. Derfor er det også den foretrukne destination, når Riverboat Jazzfestival og Ans Rejser arrangerer jazzrejse med navnekundige Steffen Juul Hansen som rejseleder.
- Hvis man holder af musik, så skal man simpelthen unde sig selv en tur derover. Det er en multikulturel smeltedigel, og alle jazz-interesserede bør tage til New Orleans mindst en gang i livet, fortæller Steffen Juul Hansen passioneret. Han holder umådeligt meget af jazz, men fornægter bestemt ikke andre genrer.
- De er meget mere åbne for nye musikformer derovre, og der sker noget interessant over det hele. Det er ikke kun jazz, men også blues og mange andre slags musik. Du finder musikken overalt, og der er noget for enhver smag.

French Quarter og andet godt
Når snakken falder på New Orleans er det helt umuligt at komme udenom French Quarter, som er byens mest kendte område. Her vil Steffen Juul Hansen selvfølgelig slå vejen forbi, men han har også et par andre esser i ærmet, når det gælder en musikalsk rundtur i The Big Easy, som byen ved Mississippis delta kaldes, på grund af den afslappede livsstil. French Quarter og specielt Bourbon Street er jo der, hvor det foregår, og det er da fantastisk at opleve, men der er også mange andre spændende steder. Preservation Hall på St. Peter Street er den gamle, originale New Orleans-jazz, og det er meget autentisk. Der er Palm Court nede ved The French Market, som er en restaurant med musik, og der skal man simpelthen bare gå ind og høre musik.
- Det har udviklet sig vildt meget i udkanten af French Quarter. For eksempel Frenchman Street, hvor der spilles alt muligt musik. Her er blues, funk og selvfølgelig jazz. Det er et meget spændende sted, og der er altid liv i gaden. Musikstederne Snog Harbour og The Spotted Cat skal besøges. Man kan også bare gå rundt på Royal Street, hvor der er musik på hvert gadehjørne fra om eftermiddagen til først på aftenen. Her foregår det på gaden, som er spærret af, og her sker der en masse. Man skal prøve at tage til gudstjeneste en søndag formiddag klokken 10. Det kan både være i metodist- eller en baptist-kirke, og man skal selvfølgelig huske, at det er en gudstjeneste og ingen koncert. De synger noget fantastisk gospel, og det er en meget stor oplevelse.

Hjuldamperen og hestevogn
New Orleans er dog også meget mere end musik, og selvom orkanen Katrina var hård ved byen, så er der stadig vidnesbyrd om den spændende historie, som den levende by rummer. En helt afgørende del af denne er naturligvis floden, og Steffen Juul Hansen mener da heller ikke, at man skal snyde sig selv for en oplevelse her. Man skal unde sig en tur med den gamle floddamper Natchez på Mississippi. Det er den største og eneste operationelle dampbåd tilbage, og man kan tage en sejltur på et par timer. Her er der selvfølgelig også musik ombord, men det er generelt en stor oplevelse, fastslår Steffen Juul Hansen, som også gerne hiver stikket ud og nyder de smukke omgivelser.
- Det er altid dejligt bare at slentre rundt i The French Quarter og se de smukke huse. Det hele emmer af, hvordan der så ud i 1700-tallet, og byen har så meget kulturhistorie. Man skal også ofre lidt på en hestevognstur fra Jackson Square, hvor man kan få en tur med en guide, der kan en masse røverhistorier.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•   Unik rejse - kun hos Ans Rejser
•   Passioneret rejseleder
•   Hurtig udsolgt de sidste 5 år 
•   Oplev The French Quarter

Programmet dag for dag:
•   Dag 1 – Afrejse og ankomst
•   Dag 2 – New Orleans og sejltur med Natchez
•   Dag 3 – Sporvogn til Garden District og tid på egen hånd
•   Dag 4 – Sumptur og Plantagetur
•   Dag 5 – Jazzhistorisk byrundtur
•   Dag 6 – Gospel gudstjeneste og jazzbrunch
•   Dag 7 – Sporvognstur på Canal Street
•   Dag 8 – Dagen er til fri disposition og hjemrejse
•   Dag 9 – Ankomst til Danmark

Dag 1 – Afrejse og ankomst
Vi flyver fra Billund til New Orleans og forventet ankomst om aftenen. Der er naturligvis fuld forplejning ombord.  Herefter transport til vores hotel i New Orleans.

Dag 2 – New Orleans og sejltur med Natchez (M)
Sen morgenmad og derefter gåtur i det franske kvarter. Lytte til musik i gaderne, frokost på en af cafeerne (ekskl.), hvor der er musik. Om eftermiddagen tager vi en tur med den gamle hjuldamper Natchez på Mississippi. Det er den største og eneste operationelle dampbåd, som er tilbage. Sejlturen varer et par timer, og der er selvfølgelig jazzmusik ombord.  Bemærk turen med hjuldamperen Natchez er tilkøb. Om aftenen levende musik forskellige steder, blandt andet Preservation Hall på St. Peters Street er den gamle, originale New Orleans-jazz, og det er meget autentisk.

Dag 3 – Sporvogn til Garden District og tid på egen hånd (M) 
Om formiddagen tager vi en tur med den gamle sporvogn til Garden District, og går en tur i området. Videre til Cafe Madeleine, for kaffe/frokost (tilkøb). Eftermiddagen evt. besøg i Zoologisk have og parken omkring. Om aftenen middag og jazzkoncert på den historiske Palm Court Restaurant. Bemærk koncert og middag er tilkøb.

Dag 4 – Sumptur og Plantagetur (M) 
Om formiddagen tager vi på sumptur. En sejltur rundt i sumpområdet er noget man må opleve, når man er i New Orleans. Mens vi sejler rundt i sumpe og kanaler, kan vi nyde det særprægede landskab med små spredte hytter. I sumpene lever alligatorer, hejrer, vaskebjørne mfl., samt mange forskellige arter af slanger. Vi kører videre, og eftermiddagen bruges på en plantagetur. Begge udflugter inkl. i rejsepakken.

Dag 5 - Jazzhistorisk byrundtur (M)
Formiddag på busrundtur med John McCusker til jazzhistoriske steder. Eftermiddagen kan nydes med musik på Royal Street og andre steder i French Quarter.  Aftenen kan nydes på Frenchmen Street eller på Bourbon Street. Jazzhistorisk formiddagstur er inkluderet i rejsepakken.

Dag 6 – Gospel gudstjeneste og jazzbrunch (M) 
Efter morgenmaden skal vi til Gospel gudstjeneste. New Orleans er også kendt for sine Gospelkoncerter. Gospelmusikkens historie kan spores helt tilbage til det 18. århundrede. Gospel er musik, der er skrevet til at udtrykke enten personlig eller spirituel tro på det kristne liv.  Gospelmusik er komponeret og opført af mange grunde -  hovedsageligt for at prise, tilbede eller takke Gud, Kristus eller Den Hellige Ånd. I kirken er det almindeligt, at deltagerne donerer USD 10 pr. person. Turen er inkl. i rejsepakken. Efter Gospel gudstjeneste kan man evt. nyde en Jazzbrunch på Buffa’s Cafe. (tilkøb)

Dag 7 -  Sporvognstur på Canal Street (M)
Formiddagen er fri til indkøb eller en sporvognstur med rejselederen på Canal Street. Eftermiddagen kan benyttes til museumsbesøg, museet for orkanen Katrina eller Backstreet Museum (tilkøb)

Dag 8 -  Dagen er til fri disposition og hjemrejse (M)  
Efter morgenmad på hotellet har vi formiddagen til fri disposition, indtil vi skal flyve hjem til Danmark.

Dag 9 – Ankomst til Danmark
Hjemkomst til Billund midt på dagen efter en indholdsrig jazzrejse.


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning