Rejser til Budapest - ved Donau's bredder

Midt i Ungarn ligger landets smukke hovedstad, Budapest. Byen er delt i to, den flade Pest-del og den bjergrige Buda-del. Vi kommer selvfølgelig rundt om det hele, fra Gellert bjerget til Heltepladsen.Der bliver også tid til en udflugt op til det nordlige Ungarn, nærmere bestemt til Donauknæet. Budapest har en begivenhedsrig fortid og gennem den ungarske hovedstad flyder Donau, Europa´s næstlængste flod.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • 4**** hotel med halvpension
 • GRATIS parkering i Billund
 • Heldagsudflugt til Donauknæet
 • Omfattende byrundtur

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Ankomst
 • Dag 2 – Den store byrundtur i Budapest
 • Dag 3 – Halvdagsudflugt med rundvisning i Operaen og sejltur på Donau 
 • Dag 4 – Donauknæet
 • Dag 5 – På egen hånd
 • Dag 6 – Hjemrejse 

Program

Dag 1 – Ankomst (A)
Vi flyver fra Billund direkte til Budapest og  ankommer  sidst  på  eftermiddagen.Herfra  er  der  transfer  til  vores  hotel  som ligger på Pest-siden.

Dag 2 – Den store byrundtur i Budapest (M, A)
”Donaus perle” er med tiden blevet Budapests andet navn, og byen er da også en af de smukkeste hovedstæder i Europa. I dag skal vi på den helt store byrundtur. På Pest-siden besøger vi og ser det imponerende Parlament i nygotisk stil. Dets 691 lokaler er dekoreret med 40kg guld. Parlamentsbygningen er Ungarns største bygning og indeholder både kronjuvelerne og rigsæblet. Vi lægger vejen forbi slotsområdet, som blev påbegyndt efter Mongolernes invasion i 1241. Slottet er udbygget, angrebet, genopbygget og forbedret mange gange i dets lange historie. Vi ser også kædebroen med den ældste kæde fra 1849. Et andet tilløbsstykke fra 1000 års jubilæet er Fiskerbastionen med de syv teltlignende tårne. De symboliserer de syv stammer, der slog sig ned her. Fiskebastionen er idag verdenskulturarv – og udsigten herfra er også uerstattelig. Lige ved siden af skal vi ind og se Mathias kirken. Vi skal naturligvis også til tops, til Gellertbjerget. Her troner det 40m høje befrielsesmoment, hvorfra der er en enestående udsigt. Lige nedenfor ligger det celebre Gellèrt Hotel. Efter frokost kører vi til Helte-pladsen, som blev bygget i forbindelse med 1000 års jubilæet i 1896, det blev fejret med grundlæggelsen af denne fine plads med 36 meter høj søjle. På toppen af søjlen skuer ærkeenglen Gabriel ud over en række statuer af Ungarns konger og heltefigurer. 

Dag 3 – Halvdagsudflugt med rundvisning i Operaen og og en sejltur på Donau (M, A)
Efter morgenmaden kører vi til Operaen, hvor vi skal på rundvisning. Det siges at være en af de smukkeste bygninger i nyrenæssance i Europa. Den åbnede i 1884, har et hesteskoformet auditorie med plads til 1200 tilskuere. Akustikken i operahuset i Budapest siges at være blandt verdens bedste. Efter besøget i Operaen skal vi på en times sejltur på Donau. Eftermiddagen er på egen hånd i Budapest.

Dag 4 – Donauknæet (M, A)
Efter morgenmaden kører vi mod Donauknæet, som ligger godt 1 times kørsel nord for Budapest. Området har fået sit navn, da Donau floden slår et knæk på grund af bjergene. Vi skal først til Esztergom, hvor vi bl.a. ser katedralen, som er den største basilika i Ungarn. Den blev påbegyndt i 1822 og stod færdig i 1869. Kuplen er et mesterværk med vinduer i nederste stokværk. Nyd udsigten over Donauknæet, Esztergom by og Slovakiet. Turen går videre til Visegrad, i dag en lille by beliggende smukt ved Donauknæet. Tilbage i det 14. århundrede var Visegrad hovedstaden i Ungarn i ca. 100 år og i dag kendt på grund af sin historiske betydning og for sit Citadel. Efter rundgang på Visegrad Borg, går turen videre tilbyen Szentendre som betyder Sankt Andreas. Her bor en hel kunstnerkoloni, og byen huser derfor mange små gallerier. Her spiser vi frokost (ekskl.). Der er tid på egen hånd, og de mange delikatesseforretninger er et besøg værd. Vi er tilbage i Budapest sidst på eftermiddagen.   

Dag 5 – På egen hånd (M,A)
Dagen er til fri rådighed til at gå på opdagelse i Budapest. Frokosten kan evt. nydes på New York Cafe, som er et besøg værd. 

Dag 6 – Hjemrejse (M)
Tidlig transfer til lufthavnen i Budapest og vi flyver tilbage til Billund. Der bliver udleveret morgenbrød inden afrejsen fra vores hotel. 

Indkvartering

Hotel Hungaria City Centre 4****

Velkommen til Hotel Hungaria City Centre i Budapest, som bliver vores base på denne rejse. Dejlig 4 stjernet hotel centralt beliggende i Budapest. Alle værelser har naturligvis eget bad/toilet, aircondition og staelit-tv. Desuden er der gratis WiFi på hotellet. 

Læs mere på www.danubiushotels.com 

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Billund – Budapest t/r
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 5 x morgenmad samt 5 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Dansktalende rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden
 • Parkering i Billund Lufthavn

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 1.280
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 272

Øvrige informationer:

 • Valuta = Ungarske forint (HUF)