Budapest - ved Donau's bredder

Midt i Ungarn ligger landets smukke hovedstad, Budapest. Byen er delt i to, den flade Pest-del og den bjergrige Buda-del. Vi kommer selvfølgelig rundt om det hele, fra Gellert bjerget til Heltepladsen. Der bliver også tid til en udflugt op til det nordlige Ungarn, nærmere bestemt til Donauknæet. Budapest har en begivenhedsrig fortid og gennem den ungarske hovedstad flyder Donau, Europa´s næstlængste flod.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • 4**** hotel med halvpension
 • GRATIS parkering i Billund
 • Heldagsudflugt til Donauknæet
 • Omfattende byrundtur 

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Ankomst
 • Dag 2 – Den store byrundtur i Budapest
 • Dag 3 – Donauknæet
 • Dag 4 – Halvdagsudflugt med rundvisning i Operaen og kurbad Szechenyi
 • Dag 5 – Hjemrejse
Pris fra:
5.295,-
Dage:5
Inkluderet i rejsen:
Flyrejse Billund-Budapest t/r, 1 stk. håndbagage max 10kg (55x40x20 cm) + 1 stk. håndtaske (40x20x25 cm),ophold i delt dobbeltværelse, 4 x morgenmad, 4 x aftensmad, transport og udflugter i følge program (ekskl. entréer), dansktalende rejseleder, skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden, parkering i Billund Lufthavn.


Tillæg pr. person: Enkeltværelse kr. 800 årsafbestillingsforsikring kr. 272, udflugt til Szechenyi Kurbad kr. 475, 20 kg. indtjekket bagage kan tilkøbes ved bestillingen kr. 380, entréer.

Bestil rejse

Program

Dag 1 – Ankomst (A)
Vi flyver fra Billund direkte til Budapest og ankommer sidst på eftermiddagen. Herfra er der transfer til vores hotel som ligger på Pest-siden.

Dag 2 – Den store byrundtur i Budapest (M, A)
”Donaus perle” er med tiden blevet Budapests andet navn, og byen er da også en af de smukkeste hovedstæder i Europa. I dag skal vi på den helt store byrundtur. På Pest-siden besøger vi og ser det imponerende Parlament i ny-gotisk stil. Dets 691 lokaler er dekoreret med 40 kg guld. Parlamentsbygningen er Ungarns største bygning og indeholder både kronjuvelerne og rigsæblet. Vi lægger vejen forbi slotsområdet, som blev påbegyndt efter Mongolernes invasion i 1241. Slottet er udbygget, angrebet, genopbygget og forbedret mange gange i dets lange historie. Vi ser også kædebroen med den ældste kæde fra 1849. Et andet tilløbsstykke fra 1000 års jubilæet er Fiskerbastionen med de syv teltlignende tårne. De symboliserer de syv stammer, der slog sig ned her. Fiskebastionen er i dag Verdenskulturarv – og udsigten herfra er også uerstattelig. Lige ved siden af skal vi ind og se Mathias kirken. Vi skal naturligvis også til tops, til Gellertbjerget. Her troner det 40 m høje befrielsesmoment, hvorfra der er en enestående udsigt. Lige nedenfor ligger det celebre Gellèrt Hotel.Efter frokost kører vi til Heltepladsen, som blev bygget i forbindelse med 1000 års jubilæet i 1896, det blev fejret med grundlæggelsen af denne fine plads med 36 meter høj søjle. På toppen af søjlen skuer ærkeenglen Gabriel ud over en række statuer af Ungarns konger og heltefigurer. Dagen slutter med en times sejltur på Donau.

Dag 3 – Donauknæet (M, A)
Efter morgenmaden kører vi mod Donauknæet, som ligger godt 1 times kørsel nord for Budapest. Området har fået sit navn, da Donau floden slår et knæk på grund af bjergene. Vi skal først til Esztergom, hvor vi bl.a. ser katedralen, som er den største basilika i Ungarn. Den blev påbegyndt i 1822 og stod færdig i 1869. Kuplen er et mesterværk med vinduer i nederste stokværk. Nyd udsigten over Donauknæet, Esztergom by og Slovakiet. Turen går videre til Visegrad, i dag en lille by beliggende smukt ved Donauknæet. Tilbage i det 14. århundrede var Visegrad hovedstaden i Ungarn i ca. 100 år og i dag kendt på grund af sin historiske betydning og for sit Citadel. Efter rundgang på Visegrad Borg, går turen videre til byen Szentendre som betyder Sankt Andreas. Her bor en hel kunstnerkoloni, og byen huser derfor mange små gallerier. Her spiser vi frokost (ekskl.). Der er tid på egen hånd, og de mange delikatesseforretninger er et besøg værd. Vi er tilbage i Budapest sidst på eftermiddagen.  

Dag 4 – Halvdagsudflugt med rundvisning i Operaen og kurbad Szechenyi (M, A)
Efter morgenmaden kører vi til Operaen, hvor vi skal på rundvisning. Det siges at være en af de smukkeste bygninger i ny-renæssance i Europa. Den åbnede i 1884, har et hesteskoformet auditorie med plads til 1200 tilskuere. Akustikken i operahuset i Budapest siges at være blandt verdens bedste. Derefter kører vi til kurbad Szechenyi, hvor du har mulighed for at bade et par timer. Szechenys i mineralske termalbade er et af Europas største badekomplekser med 7 udendørs pools med forskellige eventyrlige pool-aktiviteter, f.eks. strømhvirvler, boblestrålere, brusere med nakkemassage, stråler til rygmassage indbygget i undervandsbænke. Termalbadet er fra 1881 og dermed det ældste medicinske bad i byen. Vi er tilbage på hotellet ca. kl. 13.00 og eftermiddagen er på egen hånd. Turen skal tilkøbes hjemmefra og koster kr. 475. Prisen dækker udflugten og rundvisning i Operaen samt entré til kurbadet.

Dag 5 – Hjemrejse (M)
Tidlig transfer til lufthavnen i Budapest og vi flyver tilbage til Billund. Der bliver udleveret morgenbrød inden afrejsen fra vores hotel. 

Indkvartering

Hotel Hungaria City Centre 4****

Velkommen til Hotel Hungaria City Centre i Budapest, som bliver vores base på denne rejse. Dejlig 4 stjernet hotel centralt beliggende i Budapest. Alle værelser har naturligvis eget bad/toilet, aircondition og satelit-tv. Desuden er der gratis WiFi på hotellet. Se mere på www.danubiushotels.com

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Billund – Budapest t/r
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad samt 4 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Dansktalende rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden
 • Parkering i Billund Lufthavn

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 800
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 272
 • 20 kg. indtjekket bagage kr. 380
 • Udflugt til kurbad (Dag 4) kr. 475

Øvrige informationer:

 • Valuta = Ungarske forint (HUF)

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedDestinationPris
17/9BillundBudapest - ved Donaus bredder5.295,-Bestil