Skip to main content

Rejser til Østtyskland - I Luthers Fodspor

Mærk historiens vingesus i Martin Luthers fodspor. Oplev en spændende tur med historisk indhold og naturoplevelser fra skønne områder bl.a. i det tidligere Østtyskland. Træd i Luthers fodspor med Ans Rejser. Vi skal besøge steder fyldt med historier, som også har haft stor betydning i Danmark. Du får lov at træde i Luthers fodspor som munk, reformator og teolog. Luther satte, som præst i augustiner-eremitternes orden, gang i den bevægelse, der ændrede hele den daværende kirke. Rejseleder på vores rejse "I Luthers Fodspor" er Erik Bertelsen.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Unik rejse - kun hos Ans Rejser
• Alle entreer inkluderet 
• Oplev Lutherstadt Wittenberg
• Dansk ekspert rejseleder

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Afrejse
Dag 2 – Erfurt og Wartburg
Dag 3 – Eisleben og Lutherstadt Wittenberg
Dag 4 – Byvandring og tid på egen hånd
Dag 5 – Hjemrejse


Se det fulde program

Dag 1 – Afrejse (A)
Afrejsedag, hvor vi efter opsamling kører over den dansk/tyske grænse. Ankomst først på aftenen til Erfurt, hvor vi indlogerer os på vores hotel og får vores aftensmad.

Dag 2 – Erfurt og Wartburg (M, A)
Erfurt er en fantastisk gammel østtysk by med skønne huse og en atmosfære, der bringer os tilbage til middelalderen. 
Byen er en af de smukkeste, restaurerede byer i det gamle DDR. Den gamle imponerende bro ”Krämerbrüche” med 32 huse tilbage fra middelalderen bygget tværs over floden, giver en enestående historisk atmosfære. Det er en helt speciel oplevelse at besøge det kloster, hvor Luther i 1505 blev indskrevet som munk, og hvor han pinte sig selv i sine mange selvforbedringsforsøg.
Domkirken er en af de mest storslåede kirker med en kirkeklokke, der vejer 11,4 ton! 
Vi skal besøge den enestående flot beliggende borg - Wartburg. Her havde Luther i 1521 tilflugtssted og levede som ”fredløs”. 
På turen rundt på borgen ser vi bl.a. det lille rum, hvor Luther på rekordtid oversatte Det Nye Testamente fra latin til tysk og kastede blæk efter djævelen. 
Oplevelsen krydres af den fabelagtige udsigt, der er fra brystværnene på borgen.

Dag 3 – Eisleben og Lutherstadt Wittenberg (M, A)
Vi kører til Eisleben hvilket er byen hvor Luther blev født – og døde. Undervejs skal vi besøge et panoramamuseum, der blev opført kort før murens fald i 1989. I Eisleben er indrettet et museum i huset, hvor Luther blev født. Vi skal besøge huset, hvor Luther døde. Det rummer bl.a. hans dødsmaske og en forgyldt alterkalk som Luther gjorde brug af. 
Undervejs til Lutherstadt Wittenberg kører vi til byen Torgau, hvor vi skal se Slotskirken som er den første protestantiske kirkebygning. 
En byvandring fører os bl.a. til Sct. Maria Kirken, hvor Luthers hustru, Katarina von Bora, ligger begravet. Vi skal også se det imponerende renæssanceslot Hartenfel. Og til sidst Elben, hvor de amerikanske og sovjetiske tropper mødtes d. 25. april 1945. 
Vi kører til Lutherstadt Wittenberg, hvor vi indlogerer os på vores hotel for de sidste 2 nætter. Efter aftensmaden indbyder den spændende by til en tur på egen hånd.

Dag 4 – Byvandring og tid på egen hånd (M, A)
Efter morgenmaden skal vi indtage den spændende og historiske by. Vi begynder byvandringen med at se egetræet hvor Luther i 1521 under stor studenter-jubel, brændte den besked af fra Paven, der havde dødsdømt ham. 
Vi skal se stedet, hvor Luther boede, og som i dag rummer verdens største reformationsmuseum. 
Et besøg i Stadskirken, hvor Luther prædikede mere end 2000 gange, giver et af historiens store vingesus. Vi besøger Slotskirken med døren, hvor Luther i 1517 slog sine 95 teser op.  Der vil også blive tid til at udforske den spændende by på egen hånd.

Dag 5 – Hjemrejse (M)
Efter morgenmad sætter vi atter kursen mod Danmark - naturligvis med stop for grænsehandel.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelPris
11-10-2021 - se afgangstiderBus5Hoteller ifølge program - Luther4.895,-BestilMere information

Hotel

Hoteller ifølge program - Luther
Hoteller ifølge program - Luther
MERCURE HOTEL ERFURT 4**** - Beligende i den gamle bydel i Erfurt har vi dette skønne hotel. Alle værelser har elkedel, tv, gratis Wifi, fladskærms-tv og naturligvis bad/toilet. Læs mere på www.accor...
rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Ans Rejser
Lillehøjvej 2
8600 Silkeborg
  • Medlem nr. 1811 af Rejsegarantifonden
  • cancer.dk - Ans Rejser
  • Danmarks out door hovedstad
  • Danmarks Rejsebureau Forening