Skip to main content

Rejser til Friedrichstadt & Sylt

Tag med til det gamle danske land syd for grænsen. En tre dages tur, der bringer os til blandt andet Dybøl, Friederichstadt og Sylt. Besøget på øen Sylt er en stor oplevelse. Bybilledet i den romantiske kanalby Friedrichstadt, er præget af hollandsk byggestil. Ved torvet i centrum af Friedrichstadt, ses de typiske trappegavlhuse rejst af hollandske købmænd i tidernes morgen - og mellem husene flyder kanaler stille og roligt. Som noget nyt byder vi på denne tur op til dans efter aftensmad, da vores hotel har sørget for musik og en rigtig hyggelig aften.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Danseaften på Landgasthof Tarp
• Unik rejse - kun hos Ans Rejser
• Heldagsudflugt til Sylt

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Grænsemuseet og Dybbøl
Dag 2 – Udflugt til Sylt
Dag 3 – Ejderdæmningen og Friedrichstadt


Se det fulde program

Dag 1 – Grænsemuseum og Dybbøl (M, F, A)
Afgang fra Jylland om morgenen. Der nydes en morgenbakke og kaffe i bussen. Kørsel til det gl. Grænsemuseum med besøg og rundvisning. Derefter frokost på den gamle Grænsekro, her nyder vi 3x uspecificeret smørrebrød. Vi kører gennem Haderslev til Knivsbjerg for at se det tyske mindretals højborg. Videre gennem Aabenraa til Dybbøl Mølle, hvor vi gør stop, derefter forbi Gråsten Slot, ad Fjordvejen til Flensborg og Tarp med ankomst ved 16:30-tiden.

Dag 2 – Udflugt til Sylt (M, A)
Efter morgenmad er der afgang på heldagstur til Sylt. Vi kører til Niebüll, hvor vi stiger på biltoget, der vil køre os på dæmningen over det smukke Vadehav til Sylt. Vi kommer rundt på hele øen og ser det særprægede landskab. I dag er cirka en femtedel af øen fredet område, og det er også hér, vi finder Mellemeuropas største vandreklit. Vi ser mange spændende huse bygget i frisisk stil på vores tur rundt, ikke mindst som spændende sommerhuse. Sidst på eftermiddagen kører vi om bord på toget, der skal bringe os til fastlandet.  Efter aftensmad byder vi op til dans på vores hotel, en skøn aften i hyggeligt samvær.

Dag 3 – Ejderdæmningen og  Friedrichstadt (M)
Efter morgenmad går turen til Eider- sperrwerk og Friedrichstadt. Ejderdæmningen (på tysk Eidersperr-werk) ligger ved mundingen af Ejderen i nærheden af byen Tönning i det sydvestlige Sydslesvig. Formålet er at beskytte landet mod stormfloder og regulering af vandstanden i Ejderen.
Næste stop på dagens udflugt er Friedrichstadt (Frederiksstad). Byen med sin retvinklede gadestruktur, kanaler og mange huse i nederlandsk renæssancestil minder om en typisk hollandsk by. De mange kanaler gør, at man også kalder den “lille Amsterdam”. Grunden er at Friedrichstadt i 1600-tallet blev bygget af tilknyttede nederlandske religiøse flygtninge. Friedrichstadt har to seværdige museer: Den GamleMønt (AlteMünze), der fortæller om beboernes og handelens vilkår siden byens grundlæggelse.
Der bliver rig lejlighed til på egen hånd at spadsere rundt og se de mange gamle huse og bygninger. Og en kanalrundfart kan absolut også anbefales. Friedrichstadt har desuden gode caféer og spisesteder. 
Midt på eftermiddagen sætter vi atter kursen mod Danmark. Undervejs stopper vi naturligvis ved grænsen, for at de sidste indkøb kan gøres.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelPris
14-09-2020 - se afgangstiderBus3Landgasthof Tarp
Denne rejse arrangeres i samarbejde med Herning Folkeblad og Midtjyllandsavis som en læserrejse. Er du abonnent kan du med fordel bestille den gennem avisen.
2.495,-BestilMere information

Hotel

Landgasthof Tarp
Landgasthof Tarp
Alle værelser på Landgasthof Tarp er enkelt indrettede, og har naturligvis alle eget bad/toilet og TV. Der er desuden gratis trådløst internet på Landgasthof Tarp. Opholdet er med halvpension. Se mere...
rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Ans Rejser
Lillehøjvej 2
8600 Silkeborg
  • Medlem nr. 1811 af Rejsegarantifonden
  • cancer.dk - Ans Rejser
  • Danmarks out door hovedstad
  • Danmarks Rejsebureau Forening