Prag - Den Gyldne Stad

Prag gør sig med sine smukke bygninger, hyggelige gader, spændende historie og mange tårne, mere end værdig til sit tilnavn; Den Gyldne Stad. En rejse til Prag er en tidsrejse mellem det gamle og det nye Tjekkiet. Prag er absolut en af Europas smukkeste byer. Lad dig opsluge af den smukke bykerne, labyrintiske gader, nyd udsigten fra Karlsbroen, og smag landets berømte øl på byens værtshuse. Vi er stadig en af Danmark´s største udbydere af rejser til den tjekkiske hovedstad - centralt hotel, meget inkluderet, ophold med halvpension er kodeordene igen i 2019 for vores rejser til Prag.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Populære Botel Albatros
 • Udflugt til Kutna Hora
 • Omfattende byrundtur i Prag
 • Meget skarp pris

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Ankomst
 • Dag 2 – Byrundtur i Prag
 • Dag 3 – Kutna Hora og Glasværk i Podebrady
 • Dag 4 – Borgområdet i Prag
 • Dag 5 – Hjemrejse
Pris fra:
2.695,-
Dage:5
Inkluderet i rejsen:
Busrejse i 4-stjernet luksusbus, ophold i delt dobbeltværelse, 4 x morgenmad, 4 x aftensmad, al transport og udflugter ifølge program, dansk rejseleder, skatter, afgifter og bidrag til rejsegarantifonden.


Tillæg pr. person: enkeltværelse kr. 685, årsafbestillingsforsikring kr. 272, fast plads i bussen kr. 95, entréer.
Bestil rejse

Program

Dag 1 – Ankomst (A)
Vi kører fra Danmark om morgenen og med ankomst i Prag først på aftenen. På hotellet får vi aftensmad ved ankomst.

Dag 2 – Byrundtur i Prag (M, A)
Vi skal på byrundtur i den gamle bydel. Vi starter ved Folkets Hus og bevæger os til fods gennem de hyggelige gader med de dekorerede og flotte huse, der hver især rummer en spændende historie. Vi går over de betydningsfulde pladser og torve, og vi gør holdt på de historiske steder og får fortalt den historie der knytter sig til stedet. Vi hører om, Karl den 4., Thomas G. Masaryk, Jan Huus og Wolfgang A. Mozart, som hver især var store personligheder, der satte deres præg på Prag. På Rådhuspladsen – Staromestske Namesti – gør vi holdt og ser det verdensberømte astronomiske ur - Tyn-kirken, hvor Tycho Brahe ligger begravet, samt Golz Kinsky paladset hvorfra den kommunistiske republik blev udråbt fra balkonen i 1948. Efter en kort pause bevæger vi os ind i den jødiske bydel, hvor vi oplever den jødiske ghetto, og hvor vi får indtryk af hvordan – og under hvilke vilkår, at jøderne levede i Prag igennem mange århundreder. Prag er den by i Europa, hvor jøderne har den bedst dokumenterede historie - ikke mindst fordi Kejser Josef den 2. gav jøderne vilkår og rettigheder, som de øvrige borgere i Prag. En handling, som gav anledning til, at den jødiske bydel blev opkaldt efter ham – Josefov. Vi får fortalt, hvordan 2. verdenskrig blev oplevet af jøderne i Prag, og vi bevæger os forbi mange af de flotte og velbevarede synagoger – herunder den ældst fungerende synagoge i Prag – den ”gammel-ny synagoge”.

Dag 3 – Kutna Hora og Glasværket i Podebrady (M, A)

Fra morgenstunden kører vi til Kutna Hora, som ligger ca. 80 km øst fra Prag. Byen havde sin storhedstid fra midten af 1200-tallet, hvor man begyndte at bryde sølv, som gav byen rigdom. Fra det 13. til 16. århundrede konkurrerede byen med Prag økonomisk, kulturelt og politisk. Vi skal på en rundtur i byen og se de mange flotte bygninger og seværdigheder, der blev opført i byens storhedstid. En af de flotteste sengotiske bygninger i Europa er er Sankt Barbara katedralen, som er viet til minearbejdernes skytshelgen – Sankt Barbara. Kirken er enestående - og den er sammen med resten af den historiske bykerne med på UNESCO’s verdensarvliste. Lige uden for byen besøger vi klosteret i Sedlec, der er kendt for sin kirke – der er dekoreret med en masse knogler fra mennesker, som oprindeligt var begravet på klosterets kirkegård.

Inden vi kører tilbage til Prag, holder vi i Podebrady, som har et meget flot og eksklusivt glasværk. Vi skal på en rundvisning og bagefter er der mulighed for at handle i glasværkets outlet. Entre på ca. DKR. 30,- til glasværket er ikke inklusiv. Vi forventer at være hjemme igen i Prag midt på eftermiddagen.

Dag 4 – Borgområdet i Prag (M, A)
I bussen kører vi til det vestligste punkt på Borgområdet, som samtidig er det højest punkt. På vores bustur hertil passerer vi en række bygninger og pladser og vi får fortalt de historier, der knytter sig dertil. Ikke mindst Kyrillos og Methodios-kirker, hvis krypt blev skueplads for en begivenhed under 2. verdenskrig. Vi passerer også ”Det dansende Hus” der med sin moderne arkitektur er med til at komplementere Prag som en arkitektonisk perle med alle de arkitektoniske stilretninger. På Petrin højen passerer vi Strahov stadion inden vi når Strahov-klosteret, som er vores første stop på borgen. Herfra går vi gennem hele borgområdet og gør holdt ved alle de berømte og kendte steder, såsom Cernin-paladset, Schwarzenberg paladset, Ærkebiskoppens palads inden vi går ind i borggårdene, som rummer præsidentens bygninger og ikke mindst Sct. Veits-kirken, som sammen med Karlsbroen er et af byens vartegn. Efter at have beset disse bygninger og hørt historien bevæger vi os ned til Lillesiden – Mala Strana, hvor vi blandt mange andet ser den kendte John Lennon Wall, den lille bro over djævlebækken samt tøjtorvet, som har lagt plads til kendte filmoptagelser. Vi går op på Karlsbroen og får alle historiene der knytter sig hertil. Gennem de små gader og stræder bevæger vi os ind til Rådhuspladsen, hvor turen slutter. Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 5 – Hjemrejse (M)
Efter tidlig morgenmad sætter vi kursen mod Danmark - naturligvis med et stop for grænsehandel.

Indkvartering

Botel Albatros 3***

Vi bor på det, blandt danske gæster, så kendte Botel Albatros, direkte på Moldau Floden og i kort gåafstand til centrum og Karlsbroen. Alle værelser er naturligvis med eget bad og toilet. Se mere på www.botelalbatros.cz

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad og 4 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 685
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 272
 • Fast plads i bussen kr. 95

Øvrige informationer:

 • Valuta = Tjekkiske koruna
 • Opsamlingsrute B

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedDestinationPris
21/4BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
28/4BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
19/5BusPrag - den gyldne stad2.695,-Book på venteliste
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
16/6BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
21/7BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
11/8BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
15/9BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
6/10BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil