Prag - Den Gyldne Stad

Prag gør sig med sine smukke bygninger, hyggelige gader, spændende historie og mange tårne, mere end værdig til sit tilnavn; Den Gyldne Stad. En rejse til Prag er en tidsrejse mellem det gamle og det nye Tjekkiet. Prag er absolut en af Europas smukkeste byer. Lad dig opsluge af den smukke bykerne, labyrintiske gader, nyd udsigten fra Karlsbroen, og smag landets berømte øl på byens værtshuse. Vi er stadig en af Danmark´s største udbydere af rejser til den tjekkiske hovedstad - centralt hotel, meget inkluderet, ophold med halvpension er kodeordene igen i 2018 for vores rejser til Prag.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Populære Botel Albatros
 • Udflugt til Karlovy Vary
 • Omfattende byrundtur i Prag
 • Meget skarp pris

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Ankomst
 • Dag 2 – Byrundtur i Prag
 • Dag 3 – Kurbyen Karlovy Vary
 • Dag 4 – Den jødiske bydel og tid på egen hånd
 • Dag 5 – Hjemrejse
Pris fra:
2.495,-
Dage:5
Inkluderet i rejsen:
Busrejse i 4-stjernet luksusbus, ophold i delt dobbeltværelse, 4 x morgenmad, 4 x aftensmad, al transport og udflugter ifølge program, dansk rejseleder, skatter, afgifter og bidrag til rejsegarantifonden.


Tillæg pr. person: enkeltværelse kr. 685, årsafbestillingsforsikring kr. 272, fast plads i bussen kr. 95, entréer.
Bestil rejse

Program

Dag 1 – Ankomst (A)
Vi kører fra Danmark om morgenen og med ankomst i Prag først på aftenen.

Dag 2 – Byrundtur i Prag (M, A)
Med bus kører vi op til det enorme område omkring Prags borg. Borgen er et af de vigtigste bygningsværker i Prags historie. Det var omkring borgen, der opstod det samfund, der senere udviklede sig til storbyen Prag. Vi skal se vagtskiftet ved slottet og ikke mindst nyde den betagende udsigt ud over Prag og Moldau. Herefter går turen ned mod Moldaus bred, hvor vi støder på Prags vartegn den berømte Karlsbro. Det er et must at slentre en tur over broen, standse og berøre Jan af Nepomuk; det giver held fremover. Inde i Prags centrum ser vi den flotte Tyn kirke, hvor Tycho Brahe ligger begravet. Vi skal også se rådhuspladsen med det berømte ur.
Der vil være mulighed for at opleve Prag på egen hånd, shoppe, og nyde folkelivet fra en af de mange fortovscafeer.

Dag 3 – Kurbyen Karlovy Vary (M, A)
Vi skal på dagstur til Karlovy Vary, som er en kurby beliggende i det vestlige Tjekkiet ca. 125 km vest for Prag. Byen blev grundlagt af den tysk-romerske kejser Karl IV i 1370. De 13 varme kilder i byen har igennem de seneste mange år været et populært turistmål - især for internationale berømtheder. Danny DeVito, Karl Marx og Frans Kafka har alle benyttet byens kur- og spabehandlinger. De 40 mineralholdige salte i kildernes vand siges at kunne helbrede de fleste skavanker og være særlig helbredende mod fordøjelsesbesvær. I byen finder vi også stedet, hvor den populære tjekkiske likør – Karlovarska Becherovka bliver produceret. Et eventyr fra 1794, hvor Josef Vitus Becker begyndte at eksperimentere med alkohol og krydderurter. Den dag i dag er der kun to, der kender til opskriften på den liflige drik og de mødes én gang om ugen i et lille rum, hvor de blander alkohol og krydderurter i de rette mængder. Også Glasfabrikken Moser Glass - som blandt andet leverer glas til de europæiske kongehuse - har sin produktion her i byen. Vi er tilbage i Prag sidst på eftermiddagen.

Dag 4 – Den jødiske bydel og tid på egen hånd (M, A)
Midt i den gamle bydel, Stare Mesto, finder man den jødiske Ghetto, Josefov. Ordet ”ghetto” skal tages meget bogstaveligt, for i flere århundreder var jøderne forpligtet til at bosætte sig i netop dette område, som var afgrænset fra resten af byen med mure, og som var lukket om natten . Det var en selvstændig bydel med egen borgmester, men også med færre borgerrettigheder end i resten af Prag, og da man i 1500-tallet hævede størstedelen af Stare Mesto for at beskytte mod oversvømmelser, sprang man den jødiske ghetto over. I 1781, under Kejser Josef II, fik jøderne imidlertid samme rettigheder som de øvrige borgere i Prag, og derfor blev den jødiske bydel senere opkaldt efter ham og kom til at hedde Josefov (ekskl. entré).
Efter en formiddag med indblik i den jødiske historie er eftermiddagen sat af til egne aktiviteter. Der er mulighed for at besøge flere af Prags seværdigheder eller endnu engang nyde den særlige stemning i Prags gamle centrum. Nyd en kop kaffe eller et glas vin med udsigt til de store palæer og kirker med den flotte arkitektur. Lyt til sporvognens stemningsfulde raslen gennem Prags gader og betragt hverdagens leben i de smalle stræder. Eller se Karlsbroen på en sejltur på Moldau floden.

Dag 5 – Hjemrejse (M)
Efter tidlig morgenmad sætter vi kursen mod Danmark - naturligvis med et stop for grænsehandel.

Indkvartering

Botel Albatros 3***

Vi bor på det, blandt danske gæster, så kendte Botel Albatros, direkte på Moldau Floden og i kort gåafstand til centrum og Karlsbroen. Alle værelser er naturligvis med eget bad og toilet. Se mere på www.botelalbatros.cz

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad og 4 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 685
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 272
 • Fast plads i bussen kr. 95

Øvrige informationer:

 • Valuta = Tjekkiske koruna
 • Opsamlingsrute B

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedDestinationPris
14/10BusPrag - Den Gyldne Stad2.495,-Bestil
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
21/4BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
28/4BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
19/5BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
16/6BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
21/7BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
11/8BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
15/9BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil
AfrejseAfrejsestedDestinationPris
6/10BusPrag - den gyldne stad2.695,-Bestil