Rejse til Italien - Fascinerende Syditalien

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk

Forslag til grupperejse: 
Italien er lig med oplevelser ud i smukke landskaber og storbyer med kunst, mad, mode og ikke mindst kultur. Med sin lange kyststrækning ud til Adriaterhavet danner Apulien selve ”hælen på Italiens støvle”. Regionen er især kendt for sine trulli-huse, som er små hvidkalkede huse med kegleformede tage. Vidste du eksempelvis, at regionen producerer halvdelen af Italiens olivenolie?

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  GRATIS parkering i Billund
•  Oplev hulebyen Matera
•  Trulli huse i Alberobello
•  Besøg på lokal vingård

Programmet dag for dag:
•  Dag 1 – Ankomst
•  Dag 2 – Bari
•  Dag 3 – Alberobello og drypstenshulerne i Castellana
•  Dag 4 – Otranto og Lecce
•  Dag 5 – Hulebyen Matera og besøg på vingård
•  Dag 6 – Den hvide by Ostuni
•  Dag 7 – Caserta 
•  Dag 8 – Hjemrejse

Dag 1 – Ankomst
Vi flyver sidst på dagen direkte til Rom, og ankommer til vores hotel til midnat.

Dag 2 – Bari
Efter morgenmaden sætter vi kursen mod havnebyen Bari. Vi starter byrundturen i den gamle hyggelige bydel med typiske italienske labyrintiske gader og små torve. Byen er rig på historie, og et besøg her kan føles som en rejse tilbage i tiden. Vi ser Basilica di San Nicola, den imponerende borg Normanno Svevo og antikke palæer, Italiens tredje største teater og den fine havnepromenade. Herefter fortsætter vi til vores hotel, hvor vi skal overnatte de næste 5 nætter.

Dag 3 – Alberobello og drypstenshulerne i Castellana
Dagens udflugt går først til den lille by Alberobello, hvor vi naturligvis skal en tur gennem de berømte kvarterer, der er kendt for deres særprægede trulli-huse. Området med de hvide bikubeformede huse er på UNESCO’s verdenskulturarvsliste. Inden turen går videre til drypstenshulerne, besøger vi trulli-kirken Sant Antonio. Vi fortsætter til drypstenshulerne i Castellana, der er blandt de største i hele Europa. De er dannet ved årtusinders erosion, og det dryppende vand har skabt smukke formationer. Vi kommer igennem et netværk af underjordiske huler, saltsøer og damme. Vi er tilbage ved vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 4 – Otranto og Lecce
Vi skal endnu sydligere i dag. Vi kører ud til Salentohalvøen, hvor udflugten først går til den østligste by i Italien, havnebyen Otranto. Her er vores mål den verdenskendte kirke, Cattedrale di Santa Maria Annunziata med det smukke mosaikgulv, der kaldes Livets Træ. Mosaikgulvet viser vidunderlige billeder fra forskellige sagn og historier om fabelørne, mennesker og dyr i kamp, fasaner, munke, Adam og Eva i paradisets have og mange flere. En anden kuriositet i katedralen er Martyrerne fra Otranto. Det er kranierne af 813 mænd der i 1480 nægtede at lade sig konvertere fra katolicismen til Islam og derfor blev halshugget. Kranierne blev d. 12. maj 2013 kanoniseret af pave Frans I og de fik dermed helgenstatus. Efter Otranto besøger vi Lecce, der er kendt som ”Sydens Firenze”. Lecce havde sin storhedstid i 1700-tallet, hvor der opførtes mange flotte palæer og kirker i barokstil. Vi ser bl.a. Piazza Sant'Oronzo med det antikke amfiteater i centrum, katedralen Basilica di Santa Croce og den overdådige plads, Piazza del Duomo. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. 

Dag 5 – Hulebyen Matera og besøg på vingård
Der venter os i dag en spændende og meget interessant udflugt til hulebyen Matera, og vi slutter af med et besøg på en lokal vingård. Det moderne Matera ligger oppe, nærmest på et plateau, mens den gamle og historiske bydel Sassi, ligesom klatrer sig ned ad bjerget. Byen består af utallige grotter og ikke mindre end 100 kirker, findes der her. Husene er stablet ovenpå hinanden og byen er desuden med på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi fortsætter turen ud på et af områdets vingårde, hvor vi både skal høre om selve produktionen af vin og naturligvis også smage på gårdens vin.  Vi er hjemme sidste på eftermiddagen efter en lang og spændende dag i det syditalienske.

Dag 6 – Den hvide by Ostuni
I dag skal vi på en halvdagsudflugt til Ostuni, der også kendes som ”den hvide by”. Og det er ikke svært at se hvorfor. Byen består af kalkede huse med flade tage, trapper, stræder og buer i blændende hvidt. Byen er bygget ud over tre høje og strækker sig derfor ekstra smukt ud i de mange forskellige niveauer, som de hvidkalkede facader er opført på. Man kan stadig se rester af den aragonesiske ringmur, og som det øverste sandstensfarvede punkt troner katedralen smukt og enkelt. Den ses fra alle vinkler ud over byen. Ostuni er ægte syditaliensk livsglæde, og vi kan være med på det store centrale torv, der ligger smukt og spejler sig i solen. Her pryder rådhuset og Fransiskanerkirken den ene langside og cafeerne den anden, og det giver lyst til livsnyderi i form af et køligt glas hvidvin eller en kop skoldhed kaffe. Der bliver tid på egen hånd, og til frokost i byen (ekskl.), inden vi vender tilbage til hotellet.

Dag 7 – Caserta
Efter morgenmad på hotellet, sætter vi kursen vestpå mod Caserta, hvor vi skal overnatte den sidste nat. 

Dag 8 – Hjemrejse
Efter morgenmaden på hotellet kører vi nordpå mod Rom-området. Undervejs gør vi et stop ved Benediktinerordenens kloster, Abbazia di Montecassino. I krypten i klosterets kirke ser vi de smukkeste og mest glitrende mosaikker i alverdens motiver. Klosteret ligger højt og flot på en klippe og med en smuk udsigt. Herefter kører vi til lufthavnen og flyver fra Rom sidst på eftermiddagen.