Rejser til Indien - Tæt på Sydindiens sjæl

På denne spændende rejse til Sydindien træder vi ind i en anderledes verden – tillokkende, fortryllende og bedårende. Backwaters, landskabernes grønne nuancer, det rige vildtliv i regnskovene, de tropiske fugle- og dyrearter og de grønklædte te- og krydderiplantager.  Den bedste måde at opleve Kerala er ved at flyde langs de snoede ”Backwaters”, der ligger blikstille bag kyststrækningen.  Her glider vi på vandet i vores ”husbådcruise”, forbi små stammelandsbyer og kokospalmeplantager.  Vi bor på udvalgte komfortable og unikke resorts, hvor vi på afslappende vis møder befolkningen og deres livsvilkår. Indiens kultur ses overalt i Kerala, og sammensmeltningen med europæiske kulturer har sat deres præg på delstaten. De indiske elefanters symbolisme, de mange festivaler, fortidens kulturelle og arkitektoniske arv giver alt sammen Kerala en enestående atmosfære.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Alle udflugter er inkluderet
 • Rejseleder er Indienseksperten Lissi Bagge
 • Unik rejse - kun med Ans Rejser
 • GRATIS parkering i Billund

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Afrejse  
 • Dag 2 – På opdagelse i Cochin
 • Dag 3 – Fra Cochin til historiske Munnar
 • Dag 4 – Besøg på mejeri, te plantager og Tahr-geder
 • Dag 5 – Krydderiplantager og elefanter i Thekkady 
 • Dag 6 – Periyar Vildtreservat
 • Dag 7 – Husbåd på Keralas største Backwaters Kumarakom 
 • Dag 8 – Tropiske Alleppey med Mullakkal templet
 • Dag 9 – Fra Aleppey til Kovalam
 • Dag 10 – Strandene i Kovalam 
 • Dag 11 - Hjemrejse 
 • Dag 12 – Hjemkomst

Program

Dag 1 – Afrejse 
Vi flyver fra Billund og til Cochin, hvor vi lander næste dags morgen. 

Dag 2 – På opdagelse i Cochin (F, A)
Cochin består af en ny og en gammel bydel, og har været koloniseret af både portugisere, hollændere og englændere. De har alle sat deres præg på byen. Cochin kom tilbage på indiske hænder ved selvstændigheden i 1947. Byen ligger lige ud til en fjord og her sejler færger på kryds og tværs over fjorden.  Det er interessant at iagttage det mylder af mennesker og varer, der bliver bragt om bord på de små færger. Ved havnen ses af og til delfiner, når de boltrer sig i vandet. Cochin er bygget på flere små øer og er en kosmopolitisk by med et blandet miks af hollandsk og portugisisk arkitektur. De specielle kinesiske fiskenet ses overalt ved kysten. 
Vi starter vores byvandring i Fort Kochi med besøg i Det Hollandske Palads. Det var portugiserne, der byggede paladset, men hollænderne der omdøbte det til ”Dutch Palace”. Arkitekturen er dog fra Kerala. Indenfor i paladset ses fres- ker i smukke plantefarver, der skildrer indiske legender. Vi slentrer videre i de gamle smalle gader. Her går vi på opdagelse i Indiens ældste kirke og den eneste jødiske synagoge på det indiske subkontinent. Efter frokost kører vi langs indsejlingen til havnen, og vi oplever, hvordan der fiskes med traditionelle kinesiske fiskenet, der hænger som store edderkopper over deres spind. Det var kinesiske handelsfolk, der indførte de kinesiske fiskenet i det 14. århundrede. Vi nyder den atmosfærefyldte eksotiske stemning med udsigt til Det Arabiske Hav. Aftensmad og overnatning på hotellet. 

Dag 3 – Fra Cochin til historiske Munnar (M, F, A)
Efter en dejlig morgenmad kører vi til den historiske by Munnar. Navnet Munnar betyder ”De Tre floder”, og tre floder løber da også sammen tæt ved byen. Området er beliggende 1600 meter over havets overflade, og vi ser de fascinerende og fløjlsagtige te-plantager, hvor end vi drejer hovedet. Og vi skimter de frodige grønsagshaver, der titter frem midt imellem. Her er en farverig flora og fauna og smukke skove. Med den spektakulære bjergkæde ”De Vestlige Ghats” knejsende i baggrunden og de dybe dale i forgrunden, forstår man, hvorfor englænderne valgte netop dette område til deres ferieby i kolonitiden. Området syder af sundhed med frisk luft, skønt klima, helsebringende sol og den uomtvistelige duft af te-planterne. 
Efter tjek ind på vores hotel går vi på opdagelse i Munnar by, hvor vi møder den gamle britiske arkitektur og fornemmer køligheden heroppe i dette storslåede og afslappede hjørne af Indien.

Dag 4 – Besøg på mejeri, te plantager og Tahr-geder (M, F, A)
Endnu en oplevelsesrig dag med enestående udsigter venter forude. I dag går turen først til Mattupetty beliggende 13 kilometer fra Munnar, hvor vi besøger et indisk-schweizisk mejeri projekt. Her har de specialiseret sig i opdræt af over 100 forskellige slags kvæg.Derefter går turen via søer og damme til de smukke Kundala teplantager. Næste stop bliver Pothamedu, som er et helt fantastisk og unikt område med te-, kaffe- og kardemommeplantager. Dagens sidste stop bliver i Rajamala naturreservat, hvor den sydindiske ged, Nilgiri Tahr, huserer. Rajamala huser halvdelen af verdens sjældne Tahr-geder. I dag er der på verdensplan kun ca. 1300 Nilgiri Tahr-geder tilbage. 
Efter en betagende dag med de mest storslåede udsigter vender vi tilbage til hotellet og til vores middag.

Dag 5 – Krydderiplantager og elefanter i Thekkady (M, F, A)
Turen i dag går til Thekkady – en af de mest frodige regioner i Indien. Området rimer på elefanter, bløde bakker og krydderiplantager. Vi tjekker ind på vores hotel. Senere kører vi til Vandanmedu som ligger ca. 30 kilometer fra vores hotel. Vandanmedu er en af verdens største auktions centre for kardemomme. Af verdens 20 auktionscentre, ligger de 12 her i kardemommebjergene i Periyar-dalen. Vi besøger de deltagende handelsfolk, som fortrinsvis kommer fra delstaterne Gujarat, Maharashtra og Tamil Nadu.  Vi besøger også de små boder. Efter et interessant ophold kører vi tilbage til hotellet.

Dag 6 – Periyar Vildtreservat (M, F, A)
Vi spiser en skøn traditionel Kerala morgenmad med ris og kokosnød hånd i hånd med vores kontinentale morgenmad. Efter morgenmaden begiver vi os ud i Periyar Vildtreservat for at udforske de forskellige områder af reservatet. Med sine tætte skove, store marskområder, stepper og søer er Periyar én af Indiens førsteklasses vildtreservater. I Periyar findes mange forskellige slags dyr, blandt andet vilde elefanter og brune læbebjørne. Og ikke mindst en farvelade af smukke eksotiske fugle. Senere tager vi på en tur rundt i området og indsnuser de skønneste planter og duftende krydderier, når vi kører langs de mange krydderiplantager. 
Aftensmad på hotellet.

Dag 7 – Husbåd på Keralas største Backwaters Kumarakom (M, F, A)
I dag er en helt speciel dag. Efter morgenmaden går turen gennem en krydderiplantage og frodige grønklædte landskaber mod Kumarakom, Keralas største Backwaters – eller ”baghave” om man vil. Et ”Backwaters” er et enormt stort område, hvor et system af snirklede kanaler, større søer, fjorde og laguner tvister sig ind imellem hinanden. Her midt i blandt, bor den lokale befolkning i husbåde. Og vi gør som de lokale. Mens vi stævner ud i dette spejlblanke vandområde, er det kun de svajende kokospalmer, små landsbyer med deres beboere, samt de lokale fiskere i deres små både med padlekraft, som bryder stilheden. Og måske en isfugl.Frokosten indtages, mens vi langsomt glider til den smukke Vembanad sø, Asiens største ferskvandssø i hjertet af Keralas Backwaters. Om aftenen, mens båden ligger til kaj, betragter vi solen, mens den langsomt breder sine røde farver over himmelen. 

Dag 8 – Tropiske Alleppey med Mullakkal templet (M, F, A)
Efter en skøn morgenmad om bord på husbåden, siger vi farvel og kører mod Alleppey, en fortryllende tropisk vandperle kantet af kokosplantager, bananpalmer, og rismarker her og der kun afbrudt af en palmehytte. Vi bliver indkvarteret på vores hotel og bruger resten af dagen enten i bazaren eller på Alappuzha stranden. 
Efter aftensmad på hotellet besøger vi det mere end 500 år gamle Mullakkal tempel. Templet står majestatisk med omkransende jasminplanter og den kønneste dam. Vi besøger også strandmolen, der rager langt ud i vandet og som er mere end 130 år gammelt. Et ældre fyrtårn ved stranden tiltrækker de fleste, der besøger området. 

Dag 9 – Fra Aleppey til Kovalam (M, F, A)
I dag tager vi turen til Kovalam. På vej dertil besøger vi den gamle handelsby Kollam, hvor vi ser Fyrtårnet Tangasseri, som blev bygget i 1902. Navnet Kollam siges at stamme fra det gamle skriftsprog Sanskrit, hvor Kollam betyder peber. Der blev handlet meget peber med både hollændere, portugisere og englændere. 
Vi ser også en hollandsk begravelsesplads, som blev anlagt ca. år 1519 under den portugisiske invasion. På dette tidspunkt kendt som Tangasseri eller Tangy.  Vi ankommer til Kovalam hen på eftermiddagen og tjekker ind på hotellet.  Resten af dagen på egen hånd. Middag på hotellet.

Dag 10 – Strandene i Kovalam (M, F, A)
Kovalam er kendt for sine tre strande, ”Lighthouse Beach”, ”Hawah Beach” og ”Samudra Beach” og vi besøger dem alle tre. Om eftermiddagen tid på egen hånd til afslapning. 

Dag 11 - Hjemrejse
Vi kan måske lige nå en sidste dukkert inden vi sætter kursen mod lufthavnen, og vi påbegynder vores afrejse fra Trivandrum Internationale lufthavn. 

Dag 12 – Hjemkomst
Efter en fantastisk rejse ankommer vi til Billund Lufthavn.

Indkvartering

Hoteller på rejsen

På hele rejsen bor vi på gode 3*** og 4**** hoteller. Alle værelser har naturligvis eget bad / toilet. En komplet hotelliste med navn og adresse fremsendes ca. 8 dage før afrejse.

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Billund – Cochi samt Trivandrum - Billund t/r
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 8 x morgenmad, 7 x frokost og 9 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden
 • Parkering i Billund Lufthavn

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 2.600
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 656
 • Visum til Indien ca. kr. 830
 • Drikkepenge US Dollars 50 (cirka)

Øvrige informationer:

 • Valuta = Indiske Rupee