Rejse til Spanien - Sydspanien med Cordoba, Granada & Sevilla

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:
Tag med Ans Rejser på en kulturel rundrejse i Andalusien, som takket være det milde og behagelige klima er et oplagt rejsemål hele året rundt. Alhambra, som blev bygget af maurerne for 700 år siden, er et af turens kulturelle højdepunkter. I Sevilla, som er Andalusiens hovedstad, skal vi se en række af de største seværdigheder, bl.a. det jødiske kvarter Santa Cruz og domkirken. Vi kommer naturligvis også ud til kysten.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Seværdigheder i Sevilla
•  Oplev Alhambra i Granada
•  Dansk ekspertrejseleder
•  Byrundtur i Cordoba

Programmet dag for dag:
•  Dag 1 – Ankomst
•  Dag 2 – Alhambra og Granada
•  Dag 3 – Besøg i Ubeda og Baeza, som er på UNESCOs verdensarvs-liste
•  Dag 4 – Byrundtur i Córdoba 
•  Dag 5 – Sevilla
•  Dag 6 – Byrundtur i Ronda og Solkysten
•  Dag 7 – Costa del sol
•  Dag 8 - Hjemrejse

Dag 1 – Ankomst
Efter ankomst til lufthavnen i Malaga, er der transfer direkte til den spændende by Granada. Herefter bliver vi indkvarteret på vores hotel i byen, hvor vi skal overnatte de næste 2 nætter.

Dag 2 – Alhambra og Granada
I dag skal vi besøge paladset Alhambra, kronjuvelen over alle juveler. Oprindeligt blev Alhambra bygget som en fæstning men blev omdannet til kongeligt palads. Efter denne overdådighed af et fæstningsanlæg, slotte og parker går vi ned i byen og ser Kapilla Real, Spaniens største renæssance katedral og ved siden af, Det Kongelige Kapel, som er gravsted for Det Katolske Kongepar, Ferdinan og Isabel. Der bliver også tid på egen hånd – måske til et besøg i den arabiske bydel, Albayzin, med en labyrint af brolagte gader og små balkoner, der bugner af hvide, pink og lilla pelargonier. 

Dag 3 – Besøg i Ubeda og Baeza, som er på UNESCOs verdensarvsliste
Idag kører vi gennem Spaniens smukke område med langstrakte olivenlunde. Vi besøger først den hyggelige by Ubeda med de store palæer. Derefter tid på egen hånd og til frokost. (eksl.). Om eftermiddagen kører vi til Baeza med det smukke centrum og de flotte renæssancepalæer.  Aftensmad på hotellet i Baeza, hvor vi overnatter 1 nat.

Dag 4 – Byrundtur i Córdoba
Vi skal opleve det bedste af Córdoba på dagens byrundtur. Córdoba er en af de ældste byer i Spanien fra ca. 800 f. kr. Efter den muslimske erobring blev Córdoba gjort til hovedstad i ”Al Andalus”. Vi starter til fods rundt i det historiske centrum, som er utrolig velbevaret. Den skønne blomstergade, ”Calle de las Flores” imponerer altid, men højdepunktet er og bliver den skønne særprægede arabiske moské Mezquita-katedralen. Den er både moské og katedral på én og samme tid. I katedralen ses et af Spaniens mest fornemme kor, sirligt udskåret i mahognitræ. Frokost på lokal restaurant, og tid til egne aktiviteter i byen, inden vi sætter kursen mod Sevilla og vores overnatningshotel, hvor vi overnatter 2 nætter.

Dag 5 – Sevilla
Vi starter dagen i Sevilla med en panoramatur i bus igennem byen, som er Andalusiens hovedstad. Her ser vi bl.a. Guldtårnet, San Telmo-palæet, Plaza Espania og Guadalquivir (flod). Herefter slentrer vi til fods gennem Sevillas historiske bydel med det fascinerende jødekvarter, Santa Cruz.  Vi går indenfor i verdens største, gotiske domkirke, Catedrál de Santa Maria, hvor bl.a. Columbus ligger begravet. Kirken er bygget i perioden 1402-1506 på stedet, hvor der tidligere lå en moské. Tårnets arkitektur bærer præg af inspirationen fra Koutoubia moskéen i Marrakech. Efter frokost på en lokal restaurant, er der tid på egen hånd i Sevilla.

Dag 6 – Byrundtur i Ronda og Solkysten
Efter morgenmad skal vi på en byrundtur i Ronda. Vi ser naturligvis den berømte bro fra 1700-tallet, som er Ronda´s vartegn. Broen i Ronda forbinder den gamle og nye bydel med hinanden over en 100 meter dyb frodig kløft. Vi fortsætter til fods gennem parken i Ronda, hvorfra der er en storslået udsigt til markerne, som kaldes ”Rondas køkkenhave” med Grazalema bjergkæden i baggrunden. Vi ser naturligvis også den gamle fornemme tyrefægterarena. Ronda er byen hvor tyrefægterkunstens regler blev udviklet og forfinet. Hen på eftermiddagen kører vi til vores hotel på solkysten, hvor vi overnatter de sidste 2 nætter.

Dag 7 – Costa del sol
Efter en orienterende byrundttur i Fuergirola, er der mulighed for på egen hånd, at tage en tur til Mijas (den hvide by) eller Malaga. 

Dag 8 - Hjemrejse
Transfer til lufthavnen i Malaga.