Skip to main content

Rejse til Slovenien - Det grønne Balkan

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 
 

Forslag til grupperejse:
Slovenien, et af Europas mindste lande, men trods det alligevel fyldt med store oplevelser. De charmerende små landsbyer og hovedstaden Ljubljana skjuler et væld af kultur og seværdigheder i de snævre gader. Landet er ligeledes kendt for sin uspolerede natur med floder, vandfald og de høje bjerge mod nord. Lige fra Postojna grotterne til Ljubljana.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Ophold på Chateau Lambergh
•  Inkl. alle udflugter og entréer
•  Byrundtur i Ljubljana
•  Oplev Postojna grotterne

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Afrejse
Vi kører fra Danmark om morgenen, og frem til vores overnatningshotel i Midttyskland.

Dag 2 – Ankomst Slovenien
Morgenmad på hotellet, og herefter det sidste stykke ned gennem Alperne og frem til vores hotel i Bled, som danner rammen om vores ferie. Efter indkvartering er der aftensmad inkluderet på hotellet.

Dag 3 – Bohinj & Bled Castle
Idag skal vi på udflugt i det fantastiske område, som vi bor i – nemlig omkring Bled og Bohinj. Bled ligger fantastisk smukt ved en idyllisk smaragdgrøn sø, og idag tager vi på en skøn sejltur på søen, som er omgivet af skovklædte bjerge. Vi går naturligvis i land på en af øerne. Selve byen Bled er en af de smukkeste i Slovenien og berømt for sit milde klima. Vi besøger ligeledes middelalderslottet ”Bled Castle”, som er landets ældste slot fra 1011. Hen over sommeren afholdes kulturelle arrangementer i og udenfor slottet. Fra slottets restaurant og udsigtsterrasse er udsynet over Bled-søen formidabel.

Dag 4 – Portoroz og Piran
Efter morgenmad skal vi på en skøn heldagsudflugt ud til kysten. Vi kører først til Portoroz. Også kendt som ”Rosenhaven” er Portoroz en typisk ferieby på Istrien. Her findes blandt andet en stor flot marina og gode badestrande. Portoroz var allerede et populært turistmål i slutningen af 1800-tallet, da den foruden at ligge ved havet, ligger flot omgivet af vinbjerge, olivenlunde og cypresser. Byens helt store opsving kom i begyndelsen af 1900-tallet, hvor mange af de store kurhoteller blev opført. Herefter går turen mod Piran, en charmerende kystby beliggende på en lille klippehalvø omgivet af bymure. Der er en skøn udsigt ud over Trieste-bugten og de Juliske Alper. Den idylliske Tartiniplads ligger midt i byen. Pladsen blev anlagt i 1894, og er opkaldt efter byens berømte søn, komponisten og violinisten Guiseppe Tartini, hvis statue står midt på pladsen. Rundt om pladsen ligger prægtige huse fra forskellige perioder, blandt andet det rødkalkede Benecanska Palæ fra 1400 tallet. Det tidligere fiskerleje har flere museer, akvarium og indbydende restauranter. Vi er tilbage ved vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 5 – Ljubljana samt Postojna grotterne
Dagens udflugt går til både hovedstaden Ljubljana og til de verdensberømte Postojna grotter. Vi starter med en rundtur i landets fascinerende hovedstad, som kan dateres tilbage til både keltere og illyriere, men det var med romerne, at den første vigtige bosættelse kom. Senere slog slaviske stammer sig ned på borghøjen, og herfra voksede bosættelsen til en by. Ljubljana har i tidernes løb skiftet herskere mange gange, men blev i 1991, i forbindelse med de dramatiske begivenheder på Balkan, hovedstad i et selvstændigt Slovenien. Vi tager på byvandring i den gamle bydel, der ligger for foden af borghøjen og langs med den smukke flod, Ljubljanica. Vi ser de største seværdigheder, herunder en række smukke bygninger i barok- og jugend-stil, det flotte Rådhus fra 1484 med arkadegården, og springvandet med Hercules og Narcissus, den interessante Sct. Nikolaus-domkirke med kuppel og dobbelttårn, Bispegården med den barokke arkadegård og Vodnikov torvet, som stadig fungerer som hyggelig markedsplads. Efter frokost (ekskl.) fortsætter turen mod den enestående Postojnagrotte, en af Europas mest kendte og en af verdens største kalkstensgrotter. Sammen med to andre grotter, danner Postojna-grotten et 20 km langt underjordisk system af tunneller og huler med veludviklede drypstensformationer. De mange farvestrålende drypstensformationer i hulerne har fantasifulde navne efter Stalagmitternes og stalakitternes former, bl.a. Den sorte Domkirke, Kongressalen og Krystalsalen. Pivkafloden løber ned i hulesystemet nær grottens indgang og fortsætter under jorden 5-6 km, inden den igen kommer frem som en stor kilde og fortsætter i Unica-floden. En af grottens mange underjordiske huler benyttes til koncertsal med plads til 10.000 personer.

Dag 6 – Tid på egen hånd
Dagen er sat af til oplevelser på egen hånd, og da vi bor i Bled er mulighederne utallige, både i Bled by og i den smukke omegn. Vores rejseleder står naturligvis parat med tips og gode ideer. Om aftenen mødes vi til aftensmad på hotellet.

Dag 7 – Hjemrejse og overnatning i Midttyskland
Efter tidlig morgenmad kører vi op igennem Østrig, og frem til vores overnatningshotel i Midttyskland. Efter indkvartering er der aftensmad på hotellet

Dag 8 – Hjemkomst
Efter morgenmad kører vi det sidste stykke hjem mod Danmark.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  2/12Jul i HansestæderneFra 2.395,-
  5/12Smagen af jul med Georg JulinFra 4.395,-
  11/12Jul i BerlinFra 2.295,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning