Rejser til Sønderjylland - Schackenborg Slot og middag på Schackenborg Slotskro

Forslag til grupperejse:

Når man træder ind på slotspladsen på Schackenborg, går en tur i den smukke slotspark eller går rundt i slottets smukke sale og rum, går man i fodspor, der strækker sig tusind år tilbage i tiden....

Program

Undervejs på turen ned gennem Jylland nyder vi en kop kaffe,  en bolle og en snegl. Efter ca. et par timers kørsel ankommer vi til Møgeltønder - og til Schackenborg slot, hvor vi de næste ca. 75 minutter overgiver os til slotsforvaltningens egne guider rundt i og udenfor Schackenborg slot.
Slottet har en historie, der går tusind år tilbage i tiden - måske flere ! Her regerede engang den magtfulde Ribebisp på den første borg, Møgeltønderhus, og her byggede en national krigshelt sit slot i 1661. I 11 generationer beboede hans efterkommere, den fornemme og indflydelsesrige Schack-slægt, Schackenborg, før slottet i 1978 atter vendte tilbage til det danske Kongehus.
Guiden vil på rundvisningen fortælle om slottet og stedets spændende historie, om feltherren Hans Schack og hans slægt, om reformationen, svenskekrige, enevælde og guldfund ved Gallehus, samt om Kongehuset og Schackenborg. Der vises rundt på slottet og guiden fortæller om nogle af de spændende klenodier i sale og gemakker. Slottets sydfløj er lukket og anvendes som privat bolig. Guiden fremviser et slot, som lejlighedsvis fortsat bruges af Prins Joachim og hans familie. Se også kopierne af de fantastiske Guldhorn fra 400-tallet, fundet tæt på Schackenborg.

Vi kører den korte tur til slottets næmeste nabo, Schackenborg Slotskro, privilegeret 1687 og beliggende på den smukke brostensbelagte Slotsgade. Her skal vi nyde en dejlig  to retters middag i den helt særlige atmosfære, der er her på Slotskroen. Menuen er sprængt svinekam med dejligt tilbehør og til dessert gl. dags æblekage m. flødeskum.
Videre herfra kører vi hjemover midt på eftermiddagen - med stop ved grænsen for at gøre en god handel.

Prisen inkluderer:

  • Busrejse i 4 stjernet luksusbus
  • Rejseleder på hele tapå hele turen
  • Rundvisning på Schackenborg Slot
  • To retters middag på Schackenborg Slotskro
  • Grænsehandel
  • Eftermiddagskaffe og medbragt kage ved bussen
  • Skatter, afgifter samt bidrag til rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

  • Fast plads i bussen