Rejser til Polen - Det sydlige Polen & Dresden

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:

Få forbinder en rejse til Polen med store rejseoplevelser, og det er i virkeligheden en skam. En rejse til Polen giver dig oplevelsen af et yderst charmerende land, der byder både på spændende historie, kultur og storslået natur. Landet er kendt for sin uberørte natur og smukke bygningsværker. Så tag med på en rejse til Polen, det vil helt sikkert overraske positivt. Vi skal også på en interessant byrundtur i Dresdens smukke, gamle bykerne. Byen har været hårdt ramt med ødelæggende krige og senest under 2. verdenskrig, hvor de allieredes bomber praktisk talt lagde Dresden i ruiner.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Spændende byrundtur i Dresden
 • Stamhotel, Hotel Konradowka
 • Mange udflugter inkluderet
 • Ophold med halvpension 

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Ankomst
 • Dag 2 – Byrundtur i Dresden og Karpacz
 • Dag 3 – Rundtur i Jelenia Gora og Szklarska Poreba
 • Dag 4 – Slottet Ksiaz
 • Dag 5 – Stavkirken Vang samt Sniezka
 • Dag 6 – Hjemrejse

Program

Dag 1 – Ankomst ( A)
Vi kører fra Danmark om morgenen og kører til vores overnatningshotel i nærheden af Dresden.

Dag 2 – Byrundtur i Dresden og Karpacz (M, A)
Efter morgenmaden kører vi til centrum af Dresden, som blev udsat for et omfattende allieret luftbombeangreb under 2. verdenskrig. Resultatet var en katastrofal ødelæggelse af især den indre by med bygningsværker som Frauenkirche og kunstgalleriet Zwinger og med et stort antal civile ofre – man skønner ca. 25.000 dræbte. Vi ser hvor smukt det gamle bycentrum er blevet genopbygget – ikke mindst Frauenkirche, som oprindeligt blev opført i årene 1726-43 efter udkast af arkitekten Georg Bähr. Kirken befinder sig på Dresdens Neumarkt, hvor der også står en statue af Martin Luther. Således starter din rejse til Polen med et indblik i den europæiske historie. Over middag fortsætter vi vores rejse til Polen ind over grænsen ved Görlitz. Vi når vort hotel i Karpacz i god tid inden aftensmad.

Dag 3 – Rundtur i Jelenia Gora og Szklarska Poreba (M, A)
Om formiddagen kører vi til Jelenia Gora, som ligger naturskønt ved Bobr floden. Byen blev grundlagt i starten af 1100-tallet, udbygget i 1200-tallet og fik købstadsrettigheder i 1288. Byen kom ind under det habsburgske Østrig og skiftede da til navnet Hirschberg, der betyder hjortebjerget. Senere kom byen under både Kongeriget Preussen og det tyske rige, men efter 2. verdenskrig blev byen indlemmet i Polen og fik sit gamle navn tilbage. Vi tager på rundtur i Jelenia Goras centrum, forbi rådhuset og de skønne gamle pastelfarvede byhuse med de forskelligartede gavlfacader, og vi besøger byens store torv.
Derefter kører vi til Karkonosze Nationalpark, hvor man finder Karkonosze Bjergenes vandfald Kamienczyk, der med sine tre strømme er et storslået syn. Parken blev oprettet som nationalpark i 1959 for at beskytte det unikke miljø, herunder de interessante geomorfologiske former og den rige fauna og flora. Turen går videre til Szklarska Poreba, der rækker godt 1600 meter op, men stedet er ikke kun kendt som skisportssted; det er også kendt for sine mange krystaller og har været hjemsted for en stor produktion af bjergkrystaller. Bemærk venligst at turen er ikke velegnet for gangbesværede. 

Dag 4 – Slottet Ksiaz (M, A)
Slottet Ksiaz er et af Polens største og smukkeste med en imponerende arkitektur. Det har 450 værelser og ligger på en stejl klippe ved Pelczicafloden. Slottet var fra 1509 og indtil 2. verdenskrig i familien Hochbergs besiddelse. I en periode blev slottet overtaget af tyskerne, og var tænkt som bolig for Hitler, men det lykkedes heldigvis ikke. Gennem de seneste år er de polske pragtslotte og borge begyndt at genvinde deres oprindelige storhed ved genistandsættelse i den oprindelige stil. Alle borge og slotte har deres beskyttere. I Ksiaz-borgen bliver legenden om den smukke prinsesse Daisy og hendes forsvundne perlehalskæde holdt i live. Efter en interessant rundvisning i det spændende og historiske slot, besøger vi den tilhørende park.

Dag 5 – Stavkirken Vang samt Sniezka (M, A)
I dag starter vi med et besøg i Stavkirken Vang, der blev flyttet fra Norge i 1800-tallet og nu står komplet og yderst velholdt i Karpacz. Stavkirken stammer fra 1200-tallet, men i 1832 ønskede menigheden i Vang en større kirke og så ingen grund til at bevare den gamle. Maleren J.C. Dahl ville det anderledes og formåede at købe kirken. Han kendte den preussiske konge, Friedrich Wilhelm IV, som overtog kirken og derfor står den i dag i Karpacz i en højde af 885 meter. Den bliver besøgt af flere hundrede mennesker hver dag og er en af de kirker, polakkerne selv holder meget af. Herefter er det tid til at besøge områdets højeste bjerg – det 1602 meter høje Sniezka. Vi tager svævebanen op og ned. I godt vejr kan vi nyde en enestående udsigt til Polen på den ene side og til Tjekkiet på den anden side. Sidst på eftermiddagen er der tid til at nyde livet lidt i den hyggelige by Karpacz, hvor vi bor. Byen er kendt for sine glasværker, kursteder, håndmalet keramik og mineraler, bl.a. amatyst.
Der er mulighed for at gå på indkøb eller slå sig ned på en af cafeerne og betragte det lokale liv, inden vi spiser vores aftensmad på hotellet.

Dag 6 – Hjemrejse (M)
Efter tidlig morgenmad sætter vi atter kursen mod Danmark - med et stop undervejs for grænsehandel.

Indkvartering

Hotel Konradowka 3***

Meget smukke omgivelser. Store værelser med bad/toilet, tv m.v. Indendørs svømmehal. Adgang til wellnes område, hvor man kan købe behandlinger som f.eks. massage og ansigtsbehandling. Stor morgenbuffet og aftenbuffet med mange lækre retter. Se mere på www.konradowka.pl

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 5 x morgenmad og 5 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse
 • Årsafbestillingsforsikring
 • Fast plads i bussen

Øvrige informationer:

 • Valuta i Polen = Polske zloty og Euro

  Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk