Skip to main content

Det Østlige Irland: Dublin, Wicklow Mountains & Mythical Meath

Rundrejse med korte busdage i det østlige Irland med hovedstaden Dublin, Wicklow Mountains med den spektakulære natur syd for Dublin samt den enestående kultur og historie i området Mythical Meath nord for Dublin.

På denne rejse er der god tid i Dublin til at opleve det Dublin, som er ukendt for de fleste turister, idet vi fokuserer på det autentiske og hyggelige Dublin. Da der endvidere er god tid på egen hånd kan gæsterne selv udvælge de kendte seværdigheder, som netop de ønsker at opleve.
Herefter tager vi den smukke kystrute syd for Dublin til Wicklow Mountains, hvor vi besøger den 1.500 år gamle klosterby Glendalough med mulighed for en enestående smuk vandretur rundt om Upper Lake, hvor det irske natursceneri virkelig viser sig frem på flotteste vis.

Nord for Dublin bor vi i den gamle by Drogheda ved Boyne-floden, som har så mange historiske steder – lige fra stenalderens imponerende templer ved Bru Na Boinne (Newgrange) over Hill of Tara til Battle of The Boyne og selve byens historie. Masser af spændende historie og flot vandretur ved Clogherhead Cliffs samt besøg på Irlands bedste whiskey-destilleri.

En overflødighed af enestående oplevelser for dem, der har lyst til nye og helt ukendte sider af Irland. Her kommer vi tæt på den meget gæstfrie lokalbefolkning, som byder på god mad, musik og craic. Rejsen giver et fremragende indtryk af, hvordan natur og historie har formet den berømte irske mentalitet med et hårdt liv iblandet masser af melankoli, glæde og årtusindgamle legender.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Dansk Irlands-ekspert guide Claus Hebor
•  Lille rejsegruppe på max 28 deltagere.
•  Spektakulære Wicklow Mountains
•  Oplev autentiske og hyggelige Dublin
•  Mange skønne oplevelser

 

Programmet dag for dag:
Dag 1: Danmark - Dublin - Galway
Dag 2: Dublin sightseeing
Dag 3: Dublin sightseeing – på egen hånd
Dag 4: Dublin - Glendalough - Wicklow Mountains - Drogheda
Dag 5: Drogheda – Newgrange – Hill of Slane – Trim Castle - Drogheda
Dag 6: Drogheda – sightseeing –  Sunday session
Dag 7: Drogheda – Clogherhead Cliffs – Monsterboise – Boann Distillery – Scholars
Dag 8: Drogheda – Dublin Airport - Danmark

Det betyder i alt sin enkelthed at hvis du har booket en rejse som aflyses pga. Udenrigsministeriets rejsevejledninger, så får du dit indbetalte beløb tilbage direkte fra Ans Rejser indenfor 7 hverdage.

Herunder findes en printvenlig version af rejsen med programmet i pdf-version: 


  Læs mere om Irlandsekspert og -guide Claus Hebor

   Irlandsekspert og -guide Claus Hebor er uddannet historiker og har et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis. Desuden har han en brændende passion for Irland med dets smukke natur, musik og enestående gæstfrihed, som bliver formidlet på en utrolig levende og engageret måde, så gæsterne vil få et personligt og indgående indtryk af Irland på rejsen.

  Han har skrevet talrige artikler til aviser og magasiner og holder løbende foredrag om Irland og irsk historie. Herudover arrangerer han kulturevents som "An Irish Evening", whiskeysmagning, koncerter  med irske bands og andre aktiviteter omkring Irland.

  Hvis du har spørgsmål om Irland eller indholdet i rejserne, så er du velkommen til at kontakte Claus Hebor direkte på 3112 0077 eller claus@hebor.dk    

  Dagsprogram

  • Vi tager forbehold for ændringer.

  • Dag 1 - Danmark - Dublin - Galway

   Ved ankomst til Dublin lufthavn går busturen den korte vej til Dublin.
   I Dublin indlogeres vi på et godt hotel lige i bymidten, hvor I uden for døren har et omfattende udvalg af gode restauranter og pubber med musik og liv.
   Afhængig af flytid begynder vi allerede denne dag at udforske de mere ukendte og spændende sider af Dub-lin, hvor turister ikke kommer i så høj grad.
   De følgende dage vil der være god tid til på egen hånd at besøge de mere kendte seværdigheder som Nat. Muse-um, GPO, Trinity College, Book of Kells, Grafton St., Temple Bar, Guinness, m.v.
   Allerede fra 16.30-tiden er der musik-sessions på flere af byens mange pubber, og det sværeste er nok at vælge pubber og musik!

   Om aftenen kan vi høre en musik-session på én af de lokale pubber i byen, som er kendt for at være den bedste pub for trad. Irsk musik i byen, men som ikke er kendt af turister.
   Eller få en sludder med nogle af de lokale, der gerne fortæller om områdets historie og kultur – eller blot en af de utallige jokes, som irerne er så kendte for.

  • Dag 2 - Dublin sightseeing

   Efter en solid morgenmad tager vi jer på sightseeing i Irlands hovedstad Dublin.
   Selvom der var lidt bebyggelse ved floden Liffey, så var det officielt vikingerne der i 841 grundlagde Dubh Linn nær Wood Quay. I dag er disse bygninger begravet un-der en enorm administrationsbygning af beton, da irerne ikke havde råd til at udgrave stedet i 1970´erne.

   Vi starter vores sightseeing i Dublin, hvor vi tager på tur til fods rundt i storbyen. Det bliver en historiske vandring, hvor vi fortæller historien om Dublin fra før vikingerne over Georgian Era til 1916-opstanden, og vi slutter af på den nyeste attraktion EPIC. Det er et interaktivt oplevel-sessted omkring irsk identitet og kultur, som fortæller rigtig meget om irerne, udover at det er en meget flot oplevelse. EPIC er kåret til ”bedste attraktion i Europa” i de seneste 4-5 år.
   Herefter vi kan evt. kan tage jer med på en ægte historisk pub crawl til kendte og mindre ukendte ”watering holes” i Dublin, som har en spændende historie at fortælle – om kendte mennesker som forfattere, musikere og politikere. Byen har mere end 700 pubber, og selvom mange af pubberne er meget turistede, så finder vi de pubber, som er mere autentiske og historiske, og hvor man kan møde irerne over en god ”pint of Guinness”.

   Denne aften arrangerer vi en special-middag for gruppen på Darkey Kellys, hvor der vil være levende musik og ægte pubstemning. Pubben har et af de bedste og største whiskeykort i Irland, så der er alle muligheder for at prøve forskellige whiskeys, gins, drinks, m.v.

  • Dag 3 - Dublin sightseeing – på egen hånd

   Efter morgenmad er dagen er afsat til sightseeing i Dublin, hvor I selv kan planlægge dagen. Om det skal være seværdigheder som museer, Trinity College, Guinness, Jameson, eller en tur med sightseeingbussen, der kom-mer hele vejen ud til Kilmainham Jail og Phoenix Park, eller shopping (her vil vi anbefale den ”billige” gågade nord for Liffey), eller måske en smuk togtur med DART til forstæderne syd for Dublin eller til Howth nord for Dublin, hvor der begge steder er smukke vandreture. Mulighederne er uendelige i den pulserende storby.

   Vi kommer med forslag til aktiviteter efter jeres individuel-le interesser, og vil tage med jer til flere af oplevelserne.
   Middag er på egen hånd på en af de mange gode restau-ranter i byen eller på hotellet.

  • Dag 4 - Dublin - Glendalough - Wicklow Mountains - Drogheda

   Efter morgenmad kører vi gennem Dublin Docklands, hvor alle de store IT-virksomheder ligger – Google, Apple, Facebook, LinkedIn, og som nu viser det moderne Dublin med dets økonomiske opsving Celtic Tiger.
   Herefter langs den smukke Dublin Bay med palmer og Martellotårne ud til det blå hav, hvorefter vi drejer ind mod det mest frodige landbrugsområde mellem lilla lyng, gule gorse (tornblad) og grønne marker til de smukke Wicklow Mountains syd for Dublin. Dette er virkelig postkortet fra Irland.
   Et besøg i Irland er ikke fuldendt uden et besøg i kloster-byen Glendalough midt i Wicklow Mountains.
   Byen ligger uendelig smukt med det imponerende 30m høje rundtårn, kirker og højkors ved Upper & Lower Lake omgivet af høje bjerge. Byen blev grundlagt i 500-tallet af St. Kevin, som en af de første kristne eremit-klosterbyer i Irland, og stedet i dag anses som national helligdom. Naturen omkring Glendalough indbyder til afsondret fordybelse og meditation, hvilket netop var en af årsager-ne til at munkene bosatte sig her.
   Fra Glendalough tager vi en kort spadseretur gennem en gammel skov, der minder om ”Ringenes Herre”, til Upper Lake, der ligger uendeligt smukt mellem høje bjerge. Her boede St. Kevin i en grotte i 500-tallet og levede af søens fisk og bær fra bjergene.
   Når man ankommer til Upper Lake vil man uvilkårligt opleve den samme spirituelle følelse, som St. Kevin og de andre munke har fået – et helt unikt smukt sted med tid til fordybelse, især hvis man går lidt afsides..
   Her vil der være mulighed for at tage den meget smukke vandretur An Spinc, der er rundt om Upper Lake. Det er en lidt krævende vandretur med ca. 300 højdemeter, men hvis man er i normal, god fysisk form, så er vandreturen en fantastisk oplevelser med store naturscenerier og udsigter over bjergsøen. Typisk vil vi tage medbragte sandwiches med og tage en hyggelig frokost i højderne med den smukkeste udsigt.
   Herefter fortsætter vi ad Old Military Road, som englæn-derne byggede gennem Wicklow Mountains efter op-standen i 1798, og som er en vildsom og snoet vej med gennem bjergene.
   Wicklow Mountains er i dag nationalpark og kaldes tillige ”The Garden of Irland”, da det er så afvekslende, smukt og indbydende. Turen viser tydeligt, hvor varieret land-skabet er – fra frodige grønne marker til smukke heder med tørvegravning og store vidder med flokke af kron-hjorte.
   Sen eftermiddag ankommer vi til Drogheda, der er en større by ca. 50 km nord for Dublin i det områder, der er kendt som ”Mythical Meath”, da det har været centrum for utrolig mange historiske begivenheder og seværdighe-der. Mange turister får sjældent oplevet dette område, da den bjergrige vestkyst ofte tager tiden, men her venter der mange spændende oplevelser
   Vi indlogeres på det dejlige og prisvindende 4**** D Hotel, som ligger smukt ved floden Boyne og med udsigt over hele byen og den markante viadukt fra 1855. Hotel-let er et godt eksempel på det moderne Irland med Celtic Tiger, og viser irernes glimrende sans for udvikling uden at ødelægge deres traditionelle værdier.
   Om aftenen spiser vi på restauranten, før den måske står på en pint i den tilstødende pub eller en spadseretur langs floden.

  • Dag 5 - Drogheda – Newgrange – Hill of Slane – Trim Castle - Drogheda

   Efter en solid morgenmad kører gennem det smukke, frodige østirske landskab til Hill of Slane, hvor Sct. Pa-trick tændte den hellige ild i 400-tallet – og trodsede den keltiske konge for at starte overgangen til kristendom i Irland. Her er en meget smuk udsigt over hele østirland og helt op til Mountains of Mourne i N.Irland.
   Endvidere laver vi et kort stop ved stedet for Battle of The Boyne i 1690, som var afgørende for Irlands historie frem til i dag, samt passerer det imponerende Slane Castle fra 1700-tallet, som nu også er kendt for deres rockkoncerter og whiskey.
   Herefter kommer vi til en af de absolut største og mest spirituelle oplevelser i Irland – de gamle stenaldertempler i Boyne-dalen: Brú na Bóinne (Newgrange) og Knowth.
   Newgrange er bygget lang tid før pyramiderne med en smuk facade af hvide kvartssten, som reflekterer solen. Solen har netop en afgørende rolle i Newgrange, da solen på årets korteste dag præcist rammer et vindue over indgangsdøren og fylder det store gravkammer med et magisk, gyldent lys.
   Sammen med en arkæologisk guide besøger vi Newgrange og den største af højene Knowth, som har den største samling af stenudsmykninger og den længste gang. Brú na Bóinne er et UNESCO World Heritate Site, og én af de største seværdigheder i verden.
   Dagen indeholder desuden et besøg på Hill of Tara, som var sædet The High King i Irland, før englænderne kom i 1100-tallet. Endnu i dag hyldes stedet som et mytisk og spirituelt sted.
   Herefter tager vi de små, snoede biveje gennem små hyggelige landsbyer tilbage til Drogheda, hvor vi om aftenen byder på en spændende og anderledes middag på en af de bedste restauranter i Drogheda.
   Hvis vi vil høre musik, så er der flere gode pubber i Drogheda med levende musik, så det er en glimrende måde at afslutte en begivenhedsrig dag på. Eller måske smage på den lokale whiskey og øl.

  • Dag 6 - Drogheda – sightseeing – Sunday session

   Denne dag er lidt mere afslappet, idet vi ikke skal køre med bus. Efter en god & lang Irish Breakfast tager vi på en byvandring rundt i Drogheda. som har mange histori-ske steder som den kendte byport St. Lawrence Gate fra middelalderen, flere spændende kirker bl.a. med Oliver Plunketts afhuggede hoved, Millmount og ikke mindst historien om Cromwells frygtelige massakre på byen i 1649.
   Vi starter med at gå op til byens vartegn Millmount, som er et Martellotower, der ligger ovenpå en oldgammel bronzealder høj. Millmount er i dag byens museum, men der er tillige en enestående udsigt over byen med bypor-ten og bymure, den nye og imponerende Mary McAlees Bridge og langs med den mytiske Boyne-flod.
   Herefter besøger vi den smukke, nygotiske St. Peters Cathedral og hører den ulykkelige historie om Oliver Plunkett før vi fortsætter til evt. Highlanes Gallery, der viser kunst fra området.
   Efter frokost inviterer vi jer til en helt speciel musikalsk oplevelse. Historiker & Irlandsekspert Claus Hebor har sammen med den irske musiker Joe Gibson sammensat et unikt multimedie-foredrag & storyteller koncert ”The Troubles in Photos, Words & Music” omkring de histori-ske begivenheder under urolighederne i N.Irland, samt hvordan det har påvirket mennesker og musik i Irland. Vi fører historien helt op til Brexit og konsekvenserne af dette.
   Det er kombination af historisk foredrag med fotos og film samt levende musik med personlig forklaring omkring sangene om begivenhederne i N.Irland. Det er bl.a. san-ge som ”Sunday, Bloody Sunday”, ”The Town I Loved So Well”, ”The Foggy Dew”, ”The Island” og mange andre kendte og mindre kendte irske sange.
   Alle sangtekster vises på storskærm, således at tilhører-ne kan forstå teksten samt evt. synge med, således at der opstår en god atmosfære af fællesskab. Et rørende og tankevækkende arrangement omkring konflikt, kultur, musik og samfund.
   Foredrag foregår på dansk, mens sang og storytelling er på engelsk med rig mulighed for spørgsmål og diskussi-on bagefter.
   En helt unik oplevelse for gæster, der interesserer sig for irsk musik, irsk historie eller den irske mentalitet.
   Sen eftermiddag kan vi finde irernes berømte Sunday Sessions, idet søndag faktisk er den største musikdag i ugen, idet alle familier mødes – og spiller musik og syn-ger de gamle og nye sange. Her kan man opleve bedste-forældre, der lærer deres børnebørn at spille instrumen-ter, synger eller danse de traditionelle irske danse.
   Middag er på egen hånd i Drogheda.

  • Dag 7 - Drogheda – Clogherhead Cliffs – Monsterboise – Boann Distillery – Scholars

   Efter morgenmad kører vi til den lille by Monsterboise, hvor vel nok det smukkeste keltiske kors og rundtårn står. Korset er fra 8-900-tallet, og fyldt med spændende ud-skæringer, der tillige fortæller om den unikke blanding af keltisk og katolsk tro i Irland, som guiden vil fortælle om.
   Herefter fortsætter vi ud til østkysten til Clogherhead, der er én af de få tilbageværende fiskerihavne i Irland.
   Her er der smuk natur og klippekyst, så vi tager en let og kort vandretur langs Clogherhead Cliffs med flot udsigt langs hele østkysten.
   Frokost kunne indtages i en fiskerestaurant i Clogher-head, som lokker med friskfanget fisk og skaldyr.
   Eftermiddagen slutter med et smagfuldt besøg på det nye, smukke Boann Distillery, som fremstiller det absolut bedste whiskey i Irland – måske i verden. Selvom deres besøgscenter faktisk først åbner senere, så har vi fået lov et at besøge det samt få en smagning af deres glimrende whiskeys med en hyggelig snak med nogle af ejerne, nemlig søskende Peter og Sally-Anne Cooney omkring arbejdet med at etablere et nyt destilleri. Der er naturlig-vis mulighed for at købe deres enestående whiskey, gin og liqueurs på stedet som en god gave fra den grønne ø.
   Denne sidste aften inviterer vi alle gæsterne på en dejlig velkomstmiddag på den flotte Scholars Restaurant, som er som at træde ind i et herskabshjem fra 1800-tallet.

  • Dag 8 - Drogheda – Dublin Airport - Danmark

   Efter en god irsk morgenmad er der - afhængig af flytider - mulighed for tid på egen hånd til shopping, en sidste byvandring eller blot slappe af.

  Afgange og priser

  AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelLedige pladserPris
  04-07-2023 - se afgangstiderBillund Lufthavn8Hoteller ifølge program - Østlige IrlandMere end 813.995,-BestilMere information
  15-08-2023 - se afgangstiderBillund Lufthavn8Hoteller ifølge program - Østlige IrlandMere end 813.995,-BestilMere information
  29-08-2023 - se afgangstiderBillund Lufthavn8Hoteller ifølge program - Østlige IrlandMere end 813.995,-BestilMere information

  Hotel

  Hoteller ifølge program - Østlige Irland
  Hoteller ifølge program - Østlige Irland
  Dublin: Harding Hotel (3 nætter) 3*** Hyggeligt hotel, der ligger meget centralt i Dublin i gåafstand til alle seværdigheder, men dog i én af de roligere sidegader. Hotellet har 52 værelser med TV, Wi...
  Rejsekalender
  27/2Hotel Højskole på Dolphin Hotel HerningFra 5.495,-
  2/4I Luthers fodsporFra 4.295,-
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  17/4RomFra 7.395,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 5.995,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 5.995,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 5.995,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning