Skip to main content

Rejser til Norge - Nordlys i Tromsø

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 
 

Nordlysets grønne, viftende bånd, der spreder sig ud over nattehimlen, er et uforglemmeligt syn. Tromsø, som er basen på vores rejse, og området omkring byen er kendt for at være et af de bedste steder i verden at observere det fascinerende og fortryllende naturfænomen, da byen ligger midt i nordlys-zonen. I februar er vejret meget ofte stabilt og klart, og på denne årstid er nordlyset stærkest. Det skaber de perfekte rammer omkring vores rejse, og vi har hele 3 nætter med mulighed for at opleve det gådefulde nordlys. Vi skal nyde samisk mad, på rensdyrsafari og ikke mindst prøve Husky safari. Oplevelserne venter på os - nord for Polarcirklen!

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Vi skal på Husky Safari
 • Ishavskatedralen (inkl. entré)
 • Slædetur med rensdyr
 • Gratis parkering i Billund

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 - Ankomst Tromsø
 • Dag 2 - Byrundtur Tromsø, Ishavs-katedralen og Husky safari
 • Dag 3 - Mulighed for hvalsafari og rensdyrsafari
 • Dag 4 - Tid på egen hånd og hjemrejse

  Program

  Dag 1 - Ankomst Tromsø (A)
  Vi ankommer til Tromsø sidst på eftermiddagen, og herefter er der transfer direkte til vores hotel. Efter indkvartering er der middag på hotellet. Byen Tromsø kaldes også ”Porten til Ishavet”, da mange polarekspeditioner har brugt byen som udgangspunkt. Vi befinder os 400 km nord for Polarcirklen, et godt stykke oppe i det nordlige Norge.

  Dag 2 – Byrundtur Tromsø, Ishavs-katedralen og Husky safari (M, A)
  Efter morgenmad skal vi på den store byrundtur i Tromsø, vi kommer rundt i byen både i bus og til fods. Vi har naturligvis inkluderet Ishavskatedralen (entré inkl.), som er et must, når man er på de kanter. Kateralen er inspireret af Nordnorges landskab og står som et monument, der kan tage kampen op mod de barske fjelde og ikke mindst de kolde nætter. Katedralens ene gavl er én stor glasmosaik og udsigten er storslået. Byen har et smukt gammelt centrum med velbevarede træhuse der stammer helt tilbage fra 1800-tallet. Vi kommer forbi havnefronten og ser Polarmuseet, der ligger i den gamle toldbod. Herefter fortsætter vi turen ad gågaden til verdens nordligst beliggende domkirke, og som er den eneste i Norge af træ. Her står i øvrigt også en statue af polarforskeren Roald Amundsen, og det var fra Tromsø, han begav sig ud på sin sidste ekspedition. Om aftenen skal vi en tur ud i det fascinerende landskab omkring Tromsø. Husky slædehunde er kendetegnende med deres tykke hvide pels, spidse ører og blå øjne. På Husky farmen bliver der udleveret termotøj til alle. Herefter vises, hvordan man kører en hundeslæde, inden man kører ud i den vilde natur på jagt efter Nordlyset (2 personer pr. Husky slæde). Selve turen varer knap 1 time. Når vi er retur på gården igen, serveres en varm drik samt samisk suppe inden turen går retur til hotellet. Middag på hotellet.

  Dag 3 - Mulighed for hvalsafari og rensdyrsafari (M, A)
  Efter morgenmad er der mulighed for at komme på hvalsafari, eller man kan bruge dagen i Tromsø. Er du interesseret i at opleve noget af dyrelivet, kan du deltage i en hvalsafari, der varer ca. halvdelen af dagen. Området er kendt for at være et af de bedste steder i området for at se hvaler, og vi skal bruge cirka 2 herlige timer på havet til at få øje på havets kæmper. Det tager ofte ikke længere end 5-10 minutters sejlads inden, de første hvaler er i syne. Der er gode chancer for at se spækhuggere og pukkelhvaler på jagt efter sild i fjordene rundt om øen. Dette er en tilkøbsudflugt og skal bestilles og betales hjemmefra. Pris kr. 1.275. Vi er i samernes og renernes land, og sidst på eftermiddagen skal vi på rensdyrsafari. Her bliver der udleveret termotøj til alle. Derefter fortsætter turen i en kane trukket af rensdyr. Turen varer ca. 30-45 minutter. Så vil der blive serveret samisk suppe samt kaffe/the. En lokalguide vil fortælle om samernes liv og kultur, samt vise hvordan de fanger rensdyr med lasso. Der bliver mulighed for selv at prøve det, inden turen går tilbage til hotellet. Middag på hotellet.

  Dag 4 - Tid på egen hånd og hjemrejse (M)
  Dagen er til fri disposition i Tromsø, hvor der er tid til at se nærmere på byen. Efter frokost kører vi til lufthavnen i Tromsø og rejser tilbage til Danmark.

  Indkvartering

  Thon Hotel Polar3***

  Beliggende i den centrale del af Tromsø, kun ca. 100 meter fra butiksstrøget Storgata. Der tilbydes gratis trådløs internetadgang og stor morgenmadsbuffet på hotellet. Alle værelser er naturligvis med eget bad/toilet, hårtørrer og tv. Se mere på www.thonhotels.no

  Bestilling

  Prisen inkluderer:

  • Flyrejse Billund – Tromsø t/r
  • Ophold i delt dobbeltværels
  • 3 x morgenmad og 3 x aftensmad
  • Transport og udflugter ifølge program
  • Entré til Ishavskatedralen
  • Dansk rejseleder
  • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden
  • Gratisk parkering i Billund Lufthavn

  Tillæg pr. person:

  • • Enkeltværelse
  • Årsafbestillingsforsikring
  • Hvalsafari (Dag 3)

  Øvrige informationer:

  • Valuta = Norske kroner
    
  • Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

  Kort

  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning