Den ultimative Nordkaprejse

Ikke flere afgange i 2018
Vi har desværre ikke flere afgange tilbage i 2018 på denne rundrejse. Hold øje med vores hjemmeside, hvor nye afgange i 2019 vil blive annonceret, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked med det samme. Du er også velkommen til at kontakte os på rejs@ansrejser.dk eller 70 26 00 49.

En fantastisk rejse til vort dejlige naboland Norge. Høje fjelde, dybe fjorde, smukke dale. Ja, overalt finder man en storslået og betagende natur. Tag med på vores store Nordkap-rejse til midnatssolens rige på toppen af Europa. Nordkap skal opleves en gang i livet – det forunderlige lys, landskabets storhed og den særegne kultur gør et uforglemmeligt indtryk. Nordkap ligger så langt mod nord, som man nu kan komme på det europæiske fastland, og stedet var samernes kraftcenter, længe før rejsende begyndte at valfarte hertil. Ud over det storslåede møde med Nordkap, er rundrejsen i Norge spækket med store naturoplevelser. Du har mulighed for at opleve samernes land, den charmerende by Trondheim med Nidaros Domkirken og den idylliske øgruppe Lofoten.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Bus til Nordkap og fly hjem 
 • Oplev Lofoten
 • Ishavskatedralen i Tromsø
 • Samernes højborg Karasjok

Program dag for dag:

 • Dag 1 – Med færge til Norge og overnatning i Hamar
 • Dag 2 – Ringebu Stavkirke og Nidaros katedralen i Trondheim
 • Dag 3 – Mo i Rana
 • Dag 4 – Polarcirklen
 • Dag 5 – Lofoten
 • Dag 6 – Ishavskatedralen i Tromsø
 • Dag 7 – Hammerfest og Helleristningerne i Alta
 • Dag 8 – Honningsvåg og Nordkap
 • Dag 9 – Samernes højborg Karasjok
 • Dag 10 – Nordlyskatedralen i Alta
 • Dag 11 – Hjemrejse

Program

Dag 1 – Med færge til Norge og overnatning i Hamar (A)
Afgang fra Midtjylland, tidlig morgen. I Hirtshals går vi ombord på færgen til Norge, hvorefter vi kører op til Hamar. Her indlogerer vi os på Scandic Hamar. Efter indkvartering er der aftensmad på hotellet.

Dag 2 – Ringebu Stavkirke og Nidaros katedralen i Trondheim (M, A)
Efter morgenmaden kører vi nordpå op forbi Lillehammer, der i 1994 var vært ved de olympiske vinterlege. Ruten følger den flotte sø Mjøsa, og i det bølgende landskab omkring søen ligger Norges mest frugtbare landbrugsjord. Vi er i stavkirkernes land, og vi stopper og ser stavkirken i Ringebu, der er en af de 29, der er bevaret. Der har ligget en kirke på stedet siden det 11. årh., da kristendommen kom hertil, og den nuværende er fra ca. 1220. Vi fortsætter igennem Gudbrandsdalen, og du kan glæde dig til en smuk tur over højfjeldet, bl.a. Rondane og Dovre. I Dovrefjeldet lever moskusoksen. Den blev indført hertil fra Grønland i 1931. Vi fortsætter til Trondheim, der tidligere i historien var Norges hovedstad. Vi kommer naturligvis også til Nidarosdomen – Norges nationalhelligdom – et spektakulært bygningsværk, bygget over Olav den Helliges grav. Udvendigt er domkirken udsmykket med talrige figurer af helgener og bibelske figurer. De forskellige stilarter, kirken er bygget i – normannisk, romansk og gotisk - ses tydeligt både inde og ude. Vi får en rundvisning i domkirken af en lokalguide. Overnatning på Clarion Hotel & Congress i Trondheim.

Dag 3 – Mo i Rana (M, A)
Vi tager afsked med Trondheim og fortsætter nordpå til Stiklestad. Et af Norges mest berømte slag fandt sted ved Stiklestad i 1030. Det var her den kristne vikingekonge Olaf Haraldson faldt sammen med det meste af sin hær i kamp mod lokale høvdinge. To af hovedmændene bag slaget var brødrene Eirik og Svein Jarl fra byen Steinkjer, som vi også kører igennem. Vi følger den store sø, Snåsavatnet, kører langs Namselven og kommer til Mo i Rana. Moholmen er byens historiske bydel med farvestrålende træhuse og smalle gyder. Området dateres tilbage til 1600-tallet og er bestemt en aftentur værd. Det er også her i Mo i Rana, at den 10 m høje skulptur “Havmannen” står og spejder ud over havet. Efter indkvartering på Scandic Meyergården Hotel er der middag på hotellet.

Dag 4 – Polarcirklen (M, A)
Denne dag krydser vi polarcirklen, der er markeret med et monument, der symboliserer Nordlyset. Vi stopper naturligvis og ser Polarcenteret, hvor du kan se interessante udstillinger om områdets natur og dyreliv. Klimaet heroppe bliver nu lidt koldere og naturen mere barsk, men det er jo det, der gør Norge så spændende og dragende. Vi passerer det barske saltfjeld, hvor jugoslaviske og russiske krigsfanger byggede jernbanen under Hitlers okkupation af Norge. Der fortsættes til byen Fauske ved Skjerstadfjorden, der er berømt for sin lyserøde marmor. Fra skærgårdsbyen Bognes skal vi med færgen til Lødingen. Fjeldene består i øvrigt af sort granit, der er nogle af de ældste, der findes på jorden. De næste to nætter overnatter vi på Hotel Melbu i Melbu.

Dag 5 – Lofoten (M, A)
Lofoten er en perlerække af små øer forbundet med broer. Maleriske træhuse i rødt og gult, tørrede fisk på stativer i lange rækker og fjelde med spidse tinder. Læg hertil en ubeskrivelig ren luft, og scenen er sat til en dag med oplevelser på Lofoten. Vi besøger flere af de små “fiskevær”, som er benævnelsen for et lille fiskerleje. Vi ser også Kabelvåg Kirke alias Lofot-katedralen. Det er Norges største trækirke nord for Trondheim med plads til 1.200 personer – så mange indbyggere boede der i byen Kabelvåg for 100 år siden.

Dag 6 – Ishavskatedralen i Tromsø (M, A)
Efter morgenmad tager vi afsked med Melbu, og begiver os videre nordpå mod Tromsø. Her ankommer vi sidst på eftermiddagen, så der er tid til at udforske ” Nordens Paris”, som Tromsø bliver kaldt. Ishavskatedralen er en af attraktionerne i Tromsø. Egentlig hedder den Tromsdalen Kirke, men den karakteristiske form leder tankerne hen på isbjerge eller gletsjere. Det gigantiske glasmaleri på 140 m² i østgavlen er specielt imponerende udefra om aftenen, når kirken er oplyst. Vi skal endvidere opleve en midnatskoncert i katedralen. Vi overnatter på Radisson Blu Hotel i Tromsø, hvor aftensmaden også bliver serveret.

Dag 7 – Hammerfest og Helleristningerne i Alta (M, A)
Glæd dig til en dag med afvekslende naturoplevelser. Snart følger vejen kystlinjen til små bygder, snart er vi i højfjeldet oppe over trægrænsen, hvor der er gode chancer for at se rener. På turen til Hammerfest stopper vi højt over Kvænangsfjorden på Gildetun og nyder udsigten over fjorden, som strækker sig helt ud til Ishavet. I nærheden af Alta kommer du på en rejse endnu længere tilbage i tiden. Her er fundet en stor koncentration af helleristninger, som vidner om, at området har været beboet i måske 6.000 år. Helleristningerne viser scener fra hverdagslivet og jagtoplevelser, men hvorfor de er gengivet på klipperne, er stadig en gåde. Vi fortsætter rejsen til Hammerfest, hvor vi skal overnatte på Thon Hotel Hammerfest.

Dag 8 – Honningsvåg og Nordkap (M)
Vi er i samernes og renernes land, og turen følger fjorde og elve gennem Finnmarkens subarktiske landskab til Magerøy, hvor Nordkap ligger. Vi ankommer til byen Honningsvåg eller Skarsvåg. Om aftenen kører vi endnu længere nordpå – til det, der for de fleste vil være rejsens ultimative højdepunkt. At stå her på Nordkap-plateauet 370 m over havet, med udsigt til midnatssolen og tænke den tanke, at langt derude i horisonten ligger Nordpolen. Selve besøgscenteret (Nordkapphallen) er bygget ind i selve Nordkappklippen, og det er muligt at nyde sceneriet tæt på i al slags vejr. Er vi heldige stråler midnatssolen, men når det gælder vejret, er der heller ikke her, på toppen af Europa, nogen garantier.  Vi overnatter på Scandic Hotel Honningsvåg eller Nordkapp Turisthotel i Skarsvåg.

Dag 9 – Samernes højborg Karasjok (M, A)
Karasjok er samernes “hovedstad”, og hvor stort set alle byens indbyggere er samer. Her skal vi besøge Sametinget, der har til huse i en bygning, der arkitektonisk er inspireret af sameteltet – lavvoen. Sametinget består af samer valgt ikke kun i Norge, men også i Sverige, Finland og Rusland. De samles fire gange om året, og dets opgave er bl.a. at fremme politiske initiativer.
Om aftenen er der middag i Storgammen restaurant. Den er bygget af træ og græs, og er en helt unik laplandsk restaurant. Vi sidder på rensdyrskind omkring pejsen, mens vi får serveret mad baseret på det laplandske køkken, der går flere hundrede år tilbage. En autentisk oplevelse. Vi overnatter på Scandic Hotel i Karasjok.

Dag 10 – Nordlyskatedralen i Alta (M, A)
Vi forlader Karasjok og kører til Alta. Her besøger vi Altas nye vartegn – Nordlyskatedralen. Byrådet i Alta ønskede ikke blot en ny kirke, men også en bygning, der skulle sætte Alta på det arkitektoniske verdenskort, og som skulle fremhæve byens rolle som et sted, hvorfra nordlyset kan iagttages. For os danskere er Nordlyskatedralen særlig interessant, idet Århusarkitekterne Schmidt, Hammer og Lassen har været medarkitekt på denne meget specielle bygning. Og den danske billedhugger Peter Brandes har stået for den kunstneriske udsmykning. Vi overnatter på Thon Hotel Alta.

Dag 11 – Hjemrejse (M)
Vi kører til lufthavnen og flyver tilbage til Billund. Herfra er der bus tilbage til vores udgangspunkt.

Indkvartering

Hoteller på rejsen

På hele rejsen bor vi på gode 3*** hoteller. Alle værelser har eget bad/toilet. De nævnte hoteller er vejledende og en komplet hotelliste med navn og adresse fremsendes ca. 8 dage før afrejse.

 

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus
 • Færge Hirtshals - Langesund på udrejsen
 • Fly fra Alta til Billund, via Oslo på hjemrejsen
 • Transferbus fra Billund lufthavn
 • 10 x morgenmad & 9 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Entré til Nordkaphallen samt certifikat
 • Entré og rundvisning i Nidaros Katedralen i Trondheim
 • Entré og midnatskoncert i Ishavskatedralen i Tromsø
 • 5 indenrigsfærger i Norge
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter og bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 2.900
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 656
 • Fast plads i bussen kr. 95

Yderligere oplysninger:

 • Valuta = Norske kroner
 • Opsamlingsrute N