Skip to main content

Rejse til Norge - Den ultimative Nordkaprejse

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:
En fantastisk rejse til vort dejlige naboland, Norge. Høje fjelde, dybe fjorde, smukke dale. Ja, overalt finder man en storslået og betagende natur. Tag med på vores store Nordkap-rejse til midnatssolens rige på toppen af Europa. Nordkap skal opleves mindst én gang i livet – det forunderlige lys, landskabets storhed og den særegne kultur, gør et uforglemmeligt indtryk. Nordkap ligger så langt mod nord, som man nu kan komme på det europæiske fastland, og stedet var samernes kraftcenter, længe før rejsende begyndte at valfarte hertil. Ud over det storslåede møde med Nordkap, er rundrejsen i Norge spækket med store naturoplevelser. Du har mulighed for at opleve samernes land, den charmerende by Trondheim med Nidaros Domkirken, og den idylliske øgruppe Lofoten.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Bus til Nordkap og fly hjem    
•  Oplev Lofoten
•  Ishavskatedralen i Tromsø
•  Samernes højborg Karasjok

Program dag for dag:
•  Dag   1 – Med færge til Norge og overnatning i Hamar
•  Dag   2 – Ringebu Stavkirke og Nidaros katedralen i Trondheim
•  Dag   3 – Mo i Rana
•  Dag   4 – Polarcirklen
•  Dag   5+6 – Lofoten
•  Dag   7 – Ishavskatedralen i Tromsø
•  Dag   8 – Honningsvåg og Nordkap
•  Dag   9 – Nordlyskatedralen i Alta
•  Dag 10 – Hjemrejse

Dag 1 – Med færge til Norge og overnatning i Hamar
Afgang fra Midtjylland, tidlig morgen. I Hirtshals går vi ombord på færgen til Norge, hvorefter vi kører op til Hamar. Her indlogerer vi os på Scandic Hamar. Efter indkvartering er der aftensmad på hotellet.

Dag 2 – Ringebu Stavkirke og Nidaros katedralen i Trondheim
Efter morgenmaden kører vi nordpå op forbi Lillehammer, der i 1994 var vært ved de olympiske vinterlege. Ruten følger den flotte sø Mjøsa, og i det bølgende landskab omkring søen, ligger Norges mest frugtbare landbrugsjord. Vi er i stavkirkernes land, og vi stopper og ser stavkirken i Ringebu, der er en af de 29, der er bevaret. Der har ligget en kirke på stedet siden det 11. årh., da kristendommen kom hertil, og den nuværende er fra ca. 1220. Vi fortsætter igennem Gudbrandsdalen, og du kan glæde dig til en smuk tur over højfjeldet, bl.a. Rondane og Dovre. I Dovrefjeldet lever moskusoksen. Den blev indført hertil fra Grønland i 1931. Vi fortsætter til Trondheim, der tidligere i historien var Norges hovedstad. Vi kommer naturligvis også til Nidarosdomen – Norges nationalhelligdom – et spektakulært bygningsværk, bygget over Olav den Helliges grav. Udvendigt er domkirken udsmykket med talrige figurer af helgener og bibelske figurer. De forskellige stilarter, kirken er bygget i – normannisk, romansk og gotisk - ses tydeligt både inde og ude. Vi får en rundvisning i domkirken af en lokalguide. Overnatning i Trondheim.

Dag 3 – Mo i Rana
Vi tager afsked med Trondheim og fortsætter nordpå til Stiklestad. Et af Norges mest berømte slag fandt sted ved Stiklestad i 1030. Det var her den kristne vikingekonge Olaf Haraldson faldt, sammen med det meste af sin hær i kamp mod lokale høvdinge. To af hovedmændene bag slaget var brødrene Eirik og Svein Jarl fra byen Steinkjer, som vi også kører igennem. Vi følger den store sø, Snåsavatnet, kører langs Namselven og kommer til Mo i Rana. Moholmen er byens historiske bydel med farvestrålende træhuse og smalle gyder. Området dateres tilbage til 1600-tallet, og er bestemt en aftentur værd. Det er også her i Mo i Rana, at den 10 m høje skulptur “Havmannen” står og spejder ud over havet. Efter indkvartering på Scandic Meyergården Hotel er der middag på hotellet. 

Dag 4 – Polarcirklen
Denne dag krydser vi polarcirklen, der er markeret med et monument, der symboliserer Nordlyset. Vi stopper naturligvis og ser Polarcenteret, hvor du kan se interessante udstillinger om områdets natur og dyreliv. Klimaet heroppe bliver nu lidt koldere, og naturen mere barsk, men det er jo det, der gør Norge så spændende og dragende.  Vi passerer det barske saltfjeld, hvor jugoslaviske og russiske krigsfanger byggede jernbanen under Hitlers okkupation af Norge.  Der fortsættes til Bodø, hvor vi skal overnatte.

Dag 5 + 6 – Lofoten
Lofoten er en perlerække af små øer forbundet med broer. Maleriske træhuse i rødt og gult, tørrede fisk på stativer i lange rækker, og fjelde med spidse tinder. Læg hertil en ubeskrivelig ren luft, og scenen er sat til en dag med oplevelser på Lofoten. Vi besøger flere af de små “fiskevær”, som er benævnelsen for et lille fiskerleje. Vi ser også Kabelvåg Kirke alias Lofot-katedralen. Det er Norges største trækirke nord for Trondheim med plads til 1.200 personer – så mange indbyggere boede der i byen Kabelvåg for 100 år siden.  Vi overnatter i Svolvær de næste to nætter.

Dag 7 – Ishavskatedralen i Tromsø
Efter morgenmad tager vi afsked med Lofoten, og begiver os videre nordpå mod Tromsø. Her ankommer vi sidst på eftermiddagen, så der er tid til at udforske ” Nordens Paris”, som Tromsø bliver kaldt. Ishavskatedralen er en af attraktionerne i Tromsø. Egentlig hedder den Tromsdalen Kirke, men den karakteristiske form leder tankerne hen på isbjerge eller gletsjere. Det gigantiske glasmaleri på 140 m² i østgavlen er specielt imponerende udefra om aftenen, når kirken er oplyst.  Vi skal endvidere opleve en midnatskoncert i katedralen. Vi overnatter i Tromsø, hvor aftensmaden også bliver serveret.

Dag 8 – Honningsvåg og Nordkap
Vi er i samernes og renernes land, og turen følger fjorde og elve gennem Finnmarkens sub arktiske landskab til Magerøy, hvor Nordkap ligger. Vi ankommer til byen Honningsvåg eller Skarsvåg. Om aftenen kører vi endnu længere nordpå – til det, der for de fleste vil være rejsens ultimative højdepunkt. At stå her på Nordkap-plateauet 370 m over havet, med udsigt til midnatssolen og tænke den tanke, at langt derude i horisonten ligger Nordpolen. Selve besøgscenteret (Nordkapphallen) er bygget ind i selve Nordkappklippen, og det er muligt at nyde sceneriet tæt på i al slags vejr. Er vi heldige stråler midnatssolen, men når det gælder vejret, er der heller ikke her, på toppen af Europa, nogen garantier. Vi overnatter på Scandic Hotel Honningsvåg.

Dag 9 – Nordlyskatedralen i Alta
Vi forlader Karasjok og kører til Alta. Her besøger vi Altas nye vartegn – Nordlyskatedralen. Byrådet i Alta ønskede ikke blot en ny kirke, men også en bygning, der skulle sætte Alta på det arkitektoniske verdenskort, og som skulle fremhæve byens rolle som et sted, hvorfra nordlyset kan iagttages. For os danskere er Nordlyskatedralen særlig interessant, idet Århusarkitekterne Schmidt, Hammer og Lassen har været medarkitekt på denne meget specielle bygning. Og den danske billedhugger Peter Brandes har stået for den kunstneriske udsmykning. Vi overnatter på Scandic Alta.

Dag 10 – Hjemrejse
Vi kører til lufthavnen, og flyver tilbage til Billund. Herfra er der bus tilbage til vores udgangspunkt.


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning